Riga, Lettland

Ja då har jag hunnit vara i Riga i Lettland några dagar. Det var bara en snabbvisit där. Vi kom dit måndag eftermiddag, hade en show tisdagkväll, och 2 st på onsdag. Det blev 3 intensiva dagar med ett späckat schema, därför jag inte hunnit blogga något men bättre sent än aldrig..

Måndag tog jag och Anna det bara lugnt på hotellet med god middag och dessert  i resturangen där vi var ensamma. Det spelades lugn musik så  var bara ljusen som saknades för en romantisk middag=)..Vi hade det trevligt ! Så skönt att bara ta det lugnt i bland särskillt när man rest och haft flera shower. Tisdag hade vi sighsing i Riga. En an tjejernas mamma jobbar inom resebranchen och har varit på alla ställen vi ska till, så hon sätter upp en liten schema för det som är värt att se. Super bra! Riga har massor av gamla och fina hus. Vi han se hela gamla stan i Riga med kyrkor och allt den innehöll. Här följer lite bilder:

Frihetsmonumentet är en symbol för Lettlands självständighet. De 3 stjärnorna i toppen kan ses från långt håll. Ligger mitt i Rigas centrum och är ett berönt turistmål.
Operahuset i bakgrunden av mig och Anna
Operahuset i bakgrunden av mg och Anna.

Rådhustorget med St Peters kyrka i bakgrunden.

Svartbrödernas hus, Ryska ortodoxa kyrkan i Riga, Teater

Detta är från arkitektgatan, Alberta gatan. Den är känd i Riga för dess jugendestil.

Utsikt från Reval Hotel Latvija


Har hur mycket bilder som helst så detta är bara lite..men tror det räcker så här, blir långt inlägg ändå, sorry! Han verkligen se mycket i Riga=) vilket var kul. Showerna där gick bra. Hade Tingeling träning på onsdag med Sue, det gick ok. Har mycket träning kvar för är inte så lätt som det ser ut, ska träna själv nu så får vi se vad som händer. Jag ser det som kul utmaning. Är precis som när man får nytt program i konståkning när man tävlar, känns först helt omöjligt att det ska bli bra men med träning blir det de till slut, så det är bara att bita ihop och kämpa på!


Nu har vi kommit till Litauen och Vilnius. Efter intensiv tid i Riga och lite omständigheter med hotel vid ankomsten hit tar jag det bara lugnt i kväll. Fast att det finns mycket som lockar ute när man kommer till nya länder och städer hela tiden så orkar man inte hela tiden göra saker. Så skönt att bara slappa på hotellet med som är super fint! Vi ska ha sighsing här i morgon sedan börjar showerna på lördag.


Hoppas ni alla står ut trots att det blev så långt denna gång. Ska försöka skriva kortare och oftare istället men inte alltid saker blir som man tänkt sig..


Godnatt på er alla!

Kommentarer :

#1: Maja

Be inte om ursäkt för dina långa inlägg... de är nästan roligare att läsa istället för de korta :D ..

Lycka till med allt!

Puss o kram Maja

skriven
#2: Mamma

Fina bilder, vad ni hinner med mycket. Vilken tur ni har som blir proffsigt tipsade på sevärdheter. Känns verkligen som vi är med på din resa och den är spännande, rolig och underhållande.

Lycka till på din fortsatta resa!

Kram mamma.

skriven
#3: carin

Instämmer med Maja, det är bara roligt + lärorikt! Kram kram

skriven
#4: sofie

Kul att höra att ni gillar det=) Då kommer det mer i morgon för har varit på sightsing i Vilnus, Litauen i dag..godnatt på er!

skriven

Kommentera inlägget här :