Valencia!!

Ja då är veckan här i Valencia snart helt slut. Det har gått bra. Känner mig varm i kläderna i alla mina nummer nu så det går bra. I morgon flyger vi vidare till Italien och Milano, spännande! Men först kommer här lite bilder från Valencia som jag lovat.


Vi han med att se en hel del trots att vi tog det rätt lugnt och njöt av vädret. Är fullt upp i Valencia nu då det förbereds för Las Fallas (Falles) som är den enskilt största fiestan i Valencia som kulminerar då gigantiska papper macho-figurer förs i procession genom staden, varefter samtliga utom vinnaren i paraden bränns upp natten mellan 19-20 mars. Festligheterna varar från 15 till 19 mars och hålls till regionens skyddshelgon Sankt Josefs ära; 19 mars är Sankt Josefsdagen. Men redan den 1:e mars börjar man hetta upp stämningen med aktiviteter och arrangemang som masclétas och petardos; knallfyrverkeri och tunga smatterband. Vi ska in till stan i kväll efter showen och känna av festivalstämningen. Den lär vara hög för det var massor av folk redan i veckan. Vi var även på bullfighting. Det var helt otroligt precis som film. De höll på till tjuren dog. Det är populärt här och hör till Las Falles.

La lonja, här skedde den första bytteshandeln.

Central market som är en av Europas största marknader.


LA Plaza la Reina

Jätte figur för festivalen.


Bullfighting


Har som sagt varit en bra vecka här i Spanien vädret gör som himla mycket. Jag hoppas ni har det bättre i Sverige också. Tänker på er! Vi hörs ifrån Milano nästa gång.


Kramar på er!

Kommentarer :

#1: Mamma

Låter härligt det där Sofie! Ja idag har vi också haft en underbar dag med strålande sol från en klarblå himmel. Det blir ju genast lite vårkänning men vi har säkert 3 dm snö på gräsmattorna än så det kommer att ta tid med snösmältningen. (Någon sa att de lovat snö på onsdag igen, hemska tanke om det stämmer)

Lycka till i Italien, både med vädret och showerna.

Kram mamma.

skriven
#2: Sofie

Vad häftigt att få se tjurfäktning! Var det inte läbbigt när de dödade tjuren? Vad fina bilder du har precis som du brukar! Saknar dig...

Kram

skriven
#3: Carin

Kul med lite info från Valencia men FY FASIKEN för tjurfäktning! Spännande att höra info från Milano sen! Hoppas allt går bra! Kram Carin

skriven
#4: maja

Fantastiska bilder som alltid.. Du får se och uppleva så mycket roligt och vackert. :)

Måste hålla med Carin om tjurfäktning..för jäkligt.. stackars tjurarna.. Hoppas att de kommer på bättre tankar.. Som spansk tomatfestival istället.. där de har tomatkrig :) Eller var det i Italien..?

Hoppas nu att du får stanna med Disney i alla fall :) Håller tummarna!

Om en vecka drar vi till NY :D

puss o kram

skriven
#5: Sirran

Hejsan! kul med bilder! jag e på g och packar för fullt till Arizona!

Jag och mallan bara larvar oss hela tiden så det tar sin lilla tid! haha!

lycka till i Italien!

skriven
#6: Carin

Hahaha :)) Maja :)) tomatkrig!!!

skriven
#7: Sofie

Häftigt att se tjurfäktningen men inte kul, det var obehagligt. En an männen bara flög en gång och verkade skada sig ordentligt. Någon sa att det äter tjuren sedan och tur är väl de så det inte är helt bortkastat men ändå, läbbigt var det Sofie, du hade nog inte fixat det..=)Tomatkrig låter bättre Maja om det nu är i Italien?? Milano är härligt så mera bilder kommer snart! Vädret gör allt så mycket bättre! Puss och kram

skriven
#8: maja

De männen som väljer att skada tjuren och ge sig in i leken får verkligen bara skylla sig själva när de skadar sig.. de får ju vad det förtjänar... hade jag varit tjur hade de alla legat på sjukan sen :)

skriven

Kommentera inlägget här :