Vilket väder...

Ja det kan man lugnt säga...Det har regnat hela dagen ( inte sett och hört något av det då vi varit inne och jobbat hela dagen men var mulet redan när vi åkte i morse och blött). Sedan när vi kom ut för att åka hem för dagen ca 21.00 regnade det igen och åskade. Vi handlade snabbt intill och klarade oss bra men nu när vi tittar ut vräker det ner och åskar och blixtrar. De har varnat för en Typhoon som är på väg in rakt över oss. Vet inte vad man översätter det till för vi har nog inte det i Sverige...Ja hoppas verkligen inte att det blir så farligt och att det går över snabbt...Tydligen är det vanligt att det händer här i Japan. Man stannar inne och väntar på att det går över. De har lovat vind över 35 m/s, de ni...
 
Annars är allt bra, haft 3 shower i dag och det gick bra, 3 till i morgon om vi överlever natten vill säga.=)

Travelday!

I dag har vi haft travelday igen med tåg. Kom preics fram till Fukuoka. Det var en smidig resa, lämande hotellet vid 9.45 gick till tågstationen och tog tåg där 10.30 och var framme 15.15, en kort bussresa till hotellet och nu är vi framme=) Älskar tågen här i Japan, först och främst går de så himla fort, de är jätte rent och frächt (som allt annat här), gått om benutrymmme och ja allmänt trevligt för naturen är vacker och roligt att titta ut. Passade på att uppdatara bloggen lite, fixa mina kort, tog en tupplur och läste lite i min svenska tidning. Så resan gick snabbt trots att den var ganska lång.
 
Inga direkta planer för kvällen utan vi tar det som det kommer. Har stora rum igen så det är skönt. Blir väl packa upp, handla och så till en början. Börjar med träning redan i morgon så inte jätte mycket tid att hinna utforka. Men har väl lite tid efter att showerna är klara som från med denna vecka blir enklare. Shower bara fredag till söndag men hinner ändå med 8 stycken så långa dagar. Men det är vi vana=) Dags att komma i ordning på vårat nya hem nu! 

Chinatown!

 
I går var vi till Chinatown i Yokohama. Det är Japans största chinatown samt största i hela Asien och det är bästa chinatown jag varit till och då har jag varit till en del stora kända, ( NYC, San fransisco, Toronto för att nämna några). Det var väldigt vackert, rent och luktade inte illa (som det ofta gör i Chinatowns). Här var det väldigt mordernt och luktade gott av mat som såldes och det var fina grejer att köpa och inte massa billigt skräp. Vi köpte en varsin kaffe och strosade runt lite och njöt av att vara lediga. Ingen jäkt och stress utan vi bara var för en gångs skull. Super härligt istället för att vara i väg en hel dag på sightsing och bara gå...
 
Vi sov först länge då vi är super trötta, jag var ju ut kvällen innan vilket var skoj och Matvey gjorde Icewatch. Så det blev toppen. Kroppen orkar till en viss grad innan den säger stopp så vi lyssnade på den och tog dagen som den kom vilket man måste i bland. Finns hela tiden massor att se och göra här då allt är så nytt och självklart vill man passa på att se så mycket som möjligt då man inte vet när och om man kommer tillbaka. Men som sagt man kan inte hinna med allt..Måste säga att jag är otroligt nöjd ändå för trots att vi jobbar som vi gör har vi verkligen sätt massor och allt är en upplevelse i sig. Vi avlustade dagen med middag på ramen museum.
The museum has 9 ramen shops that are showcased in a street-scape replication from year 1958, Japan. It was the year that the world's first instant ramen was invented.
 
We ate at IKEMEN Hollywood. US-born ramen shop's first landing on the shores of Japan. It is a dip ramen place.  We also tried Komurasaki. A one-of-a-kind tonkotsu (pork bone) based ramen with their own specially flavored oil, and roasted crumbled garlic chips on top.
Jätte mysigt ställe samt roligt att lära sig lite om nudlarnas historia=)
 
Lite fakta om ramen museum och ramen nudles:
The museum was founded 1994 as the world's first food-themed amusement park. The concept has been to be the one-stop place to enjoy the flavors of this national dish from renowned shops across Japan without stepping on a plane.
 
With it's roots as a chinese dish, ramen spread to Japan and intergrated with the local food culture. In 1859 Japan opened it's ports to the world and chinese restaurants began to line the streets in Japans major port towns. That gave formation of chinatown. There the chinese noodles were served and japanese locals began to eat at these places for later set up their own independent operations. The differnece with chinese and japanese noodles can be seen in the soup stock. The soup used for chinese noodles can be used in several other chinese soup dishes, whereas the soup stock used in jpanese ramen was created with only ramen in mind. With anywhere from 5 up to 40 different ingrediends ramen soups has drawn attention from around the world.
 
 
 

Klara=)

Ja då var showerna avslutade även här i Yokohama. VI hade 2 stycken i dag och det gick bra. Fortfarande lite halvtrött men tur är väl att man kan göra showen i nattsömnen så det inte spelar någon roll...
 
Vi hade fint besök i dag av Ben Agosto (USA) och Ilia Kolik (Ryssland), gamla OS medaljörer som själva har varit här och gjort show. Ilia tyckte showen var så himla bra att han kom tillbaka till den andra. Kändes inte helt fel att ha ögonkontakt med honom medan vi åkte ( han satt på första raden) samt höra hans jubel när jag gjorde min dödspiral=) Träning ger färdighet för det är något jag trodde jag aldrig skulle klara av...
 
Matvey ska göra icewatch i kväll så jag tänkte passa på att hänga med ett gäng tjejer för att sedan gå till en bar intill där alla är. 3 stycket breakworkers lämnar oss i morgon så blir sista kvällen med dem. Jag är så dålig på att gå ut mitt i veckan när vi har show för jag är alltid helt död så lovade att komma i kväll=)
 
Har en ledig dag här i Yokahama i morgon innan vi reser vidare på onsdag.
 
Tack för mig!

Visiting Kinkaku-ji, or Temple of the Golden Pavilion

Detta var vårat andra stopp för dagen i Kyoto. Tyvärr var det så fruktansvärt varmt att man nästan ville springa igenom parken och inte ta så många kort men templet var otroligt vackert! Fick några bilder iaf=)
 
 
 
 
Lite svensk fakta från wikipedia:
Kinkakuji eller Gyllene paviljongens tempel (金閣寺, Kinkaku-ji) är efter dess mest kända byggnad det populärt använda namnet på ett berömt buddhistiskt tempel, Rokuonji (鹿苑寺, Hjortparkstemplet), i Kyoto,Japan. Förutom bottenvåningen är själva paviljongen, som är ett enormt populärt turistmål, helt täckt ibladguld. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1397, men blev nedbränd av en psykiskt störd munk 1950. Den nuvarande byggnaden uppfördes 1955. Kinkakuji är en del av historiska Kyoto som finns med påvärldsarvslistan.

Kändis!?

Glömde berätta att i går blev vi igenkända på IKEA. VI var inne på matavdelningen och handlade med oss hem när en familj vars pappa kommer fram och börjar prata med Matvey, han frågar om vi är från Disney On Ice och att de var på förmiddags showen och tyckte det var toppen. De känner igen Matvey som Flynn Rider och de visar sig att deras dotter är super fan av Rapunzel..Hon sitter själv i vagnen fullt klädd som Rapunzel. De ville ta kort med oss, så där mitt på IKEA i vanliga kläder blev vi kändis fotade som Rapunzel och Flynn=) Lite komiskt var det för Johan och hans partner som är våra understady gjorde Tangled sista showen när vi var lejonkungen så Johan sa det var ju han som var Flynn Rider när jag berättade men pappan sa speciellt morgon showen så det stämmer ju att han kände igen Matvey. Ja lite roligt var det...
 
 
Kan även säga att vi får många fina beundrar brev här som de sedan översätter till oss.  Jag sparar alla=) Hade även en fin vas med blomdekoration och kort på min makeup plats i morse när jag kom som någon lämnat, ja vi får ju massor av blommor men denna var extra fin då det var med vas och allt. Alla dessa fina gester gör att man blir stolt och rörd varje gång man uppträder för varje show finns det säkert någon liten prinsessa där ute i publiken som lever för stunden de får se showen. Ja det får oss att ta oss igenom alla shower trots att det är tufft i bland...
 
Precis ätit lite mat, ris med kycklinggryta var det i dag som var gott. Snart dags för sista showen innan det blir svenskt fika i kväll, längtar redan!

IKEA!

Team Sweden!
Stockholm i mitt hjärta...
 
Har aldrig i mitt liv varit så till mig för svensk cafeteria mat som i kväll..Vi tog en tripp till IKEA som inte ligger så långt ifrån där vi bor. De har en gratis buss som hämtar upp och fast resan var kort (ca 10 min) kändes det som en evighet att komma fram då vi såg huset tidigt..Nästan sprang in i restaurangen...Där vart vi ännu mer till oss av all mat vi såg. Blev köttbullar, potatis, brunsås och lingon, laxsnittar av tunnbröd till förrätt samt lite daimtårta och en kanelbulle med flädersaft till efterrätt. Det var utsökt! 
 
En som är hungrig: det blev 9 potatisar, 20 köttbullar, 5 tunnbrödssnittar med lax, bröd, daimtårta, öl och en mjukglass när vi gick...Undra hur det går på invägningen i morgon bitti??
 
Själv var jag helt till mig med men det fick räcka med 10 köttbullar, 3 snittar och en kanelbulle med flädersaft. Fast tror jag nästan hade kunnat äta 20 köttbullar så gott det var...Smakade en tugga daimtårta med kaffe och det var riktigt gott de med!

Allt detta köpte vi med oss hem, det blir köttbullemåltid en dag samt äppelpaj och vaniljsås till fika + att vi har svenskt bröd, ost och kaffe till frukost. Önskar allt inte blev gammalt så det gick att ha för alltid. Men antar att det är charmen med det hela att få längta till vissa grejer...
 
Nu är det dags för ett bad innan sängen. Kommer sova som en stock! Har 3 shower i morgon och börjar med invägning. Men det bryr jag mig inte alls om just nu för jag njuter av de lilla svenska vi stoppat i oss i kväll (händer ju inte var dag numera) och tur är väl att vi jobbar så hårt för tillfället att det inte gör något vad man stoppar i sig...
 
Godnatt från en glad och stolt svensk=)
 
 

Samurai class!

Vi började vår dag i Kyoto med en samurai class. Vi hade köpt lätt lektion med kostym för 50 000 yen ungefär 50 dollar och då hämtade och lämnade de oss på stationen så det var lämpligt. Vi blev klädda i riktiga kläder som var ett helt projekt samt testade vi på med svärdet som inte var lätt...Vi fick ta kort samt avslutades det med ett uppträdande av ledaren. Häftigt och annorlunda! 
 
Här lite snabb fakta samt bilder:
Samurai kembu is the traditional performing art with a Japanese sword 'katana' and a Japanese fan. The word ‘kembu’ means literally ‘sword dance.’ In feudal times samurais danced with their swords and fans to give themselves courage or to achieve mental concentration. This is the place where we went for our class.
 
 
Mannen som hämtade oss hade TV i bilen med baseboll på och riktig manparfym stående i bilen och det luktade man!
Our swords we used
 
Mer om Kyoto kommer. Jobbar på med bilderna och tar lite eftersom. Hade det skönt i dag med bara 2 shower så blev en tidig kväll. Har bara tagit det lugnt då min kropp är helt slut. Ska sova i tid för en gångs skull och hoppas vara lite piggare i morgon=) 2 shower i morgon följt av 3,3 och 2 på måndag. Sedan reser vi onsdag. 
 

Yokohama

 
Detta är vårat hotell denna vecka och utsikten är inte att leka med...Vi bor på 33:e våningen och när man tittar ner för att ta hissen kan man inte ens se golvet så högt vi är...Yokohama är tydligen en väldigt stor stad, näst största efter Tokyo med 3,7 miljoner invånare. En av landests största hamnar finns här tillsammans med KobeOsakaNagoyaHakata, Tokyo, and Chiba.
 
Vi har bara tagit det lugnt sedan vi kom hit i går. Vi är helt slut...Varit så intensivt sedan vi kom till Japan med massor av shower och fulldagar av sightsing i enorm värme då vi inte jobbar och konstant lite sömn så det börjar ta på...Vi körde på ett sista ryck med Kyoto en heldag i måndags och utgång efter det då en tjej fylde år. Skoj men som sagt slut efter de...Men som tur är börjar det bli lugnare nu. Vi reste i går med bullet train som går i 240–320 km/h skit fort gick det! Vi sov middag och handlade när vi kom fram. Sedan sov vi ut i dag och sitter nu på starbucks å surfar lite...Ja finns en del att se här med men vi har en helt ledig dag här på tisdag innan vi reser vidare så kör hårt då i stället. Ska snart i väg på träning och reharsals då vi börjar med show i morgon. Återkommer med mer bilder från Kyoto när det är uppdaterat och klart, jobbar på det=)

Half way done=)

Ja tro det eller ej men vi passerade första halvan av antalet shower här i Japan i och med dagens sista. Vi är nu på andra halvan av antalet shower vi har här i Japan och ändå är det 2 månader kvar av touren. Ja det säger ganska mycket över hur tufft schemat varit den första tiden. Men vi fixade det och nu blir det bara lättare=) Måste dock säga att det gott förvånandsvärt bra och varit riktigt skoj, en upplevelse och jag älskar nästan varje sekund jag är på isen, åtminstonde som Rapunzel.
 
I morgon har vi en välförtjänt ledig dag men den blir intensiv, lämnar hotellet redan 7.30 för att bege oss till Kyoto för en heldag. Sedan reser vi vidare på tisdag med tåg och börjar jobba onsdag så tempot håller i sig=)
 
Men allt är bra och hoppas det är det med er alla med! Mer uppdatering kommer!

Osaka BBQ

I onsdags hade vi bbq. Det är vårat party som japan gänget ordnar åt oss då öppningspartyt är mer formellt för dem som vi hade i Tokyo. De grillade massor av olia saker samt dryck till de. Några som är musikintresserade och spelar gitarr vid sidan av underhöll lite. Tror det har ett band faktiskt. Inte riktigt min musik smak men ändå skoj med lite live musik som underhåller=) Vi började redan vi 18 då vi hade shower dagen efter igen så slutade i tid. Vi höll till på baksidan av ishallen där det är bra utsikt över Osaka castle. Så passade på att ta några kort..Vi hoppar ett närmare besök där då alla Castle här i Japan verkar se likadan ut och ja det verkar finnas många av dem...
 
Rio and Satoko in their pretty kimonos, a Japanese traditional garment worn by men, women and children. Today, kimono are most often worn by women, and on special occasions.
 
 
 
 
 

Upploppet är nära...

Ja det får jag allt säga, vi har nämligen inlett vår 9 pack och första dagen är nu avklarad, sedan 2 dagar kvar med 6 shower här i Osaka. Sedan börjar det bli lugnare från och med nästa vecka men dock inte lugnt...Men vi ser ljuset=). Det börjar ta på med detta tuffa shcema men går ändå riktigt bra och måste säga att det är en stor upplevelse för livet. Showandet här i Japan är något annat!
 
Försöker hitta på så mycket vi kan och orkar mellan åt för att känna att man gör något annat än jobbar vilket vi i princip inte gör känns det som men som tur är jobbar vi med vår hobby så vi har skoj=)
 
I onsdags var jag med ett gäng och firade en tjej som fyllde år. Vi var till Shinsaibashi ( namn på ett distrikt här i Osaka) och åt känd Okonomiyaki. Det var trevligt och ganska gott. Inte det bästa jag ätit men vi hade otur och skulle på ett känt ställe men det var minst 30 min väntan för att få bord och vi var vrålhungriga så gick till stället bredvid och det var inte lika bra. Får testa det fler gånger och se vad jag tycker då. Här är några bilder från kvällen:
Famous Shinsaibashi Shopping street. The arcade has around 180 shops of all kind.
Cool restaurang med flera våningar. Alla får varsin typ kupe där man sitter ihopträngd, ja annorlunda här i Japan som allt annat=)
 
Lite fakta om okonomiyaki från wikipeida för er som är intresserad;
The famous Okonomiyaki, a Japanese savoury pancake containing a variety of ingredients. Kansai- or Osaka-style okonomiyaki is the predominant version of the dish, found throughout most of Japan. The batter is made of flour, grated nagaimo (a type of yam), water or dashi, eggs and shredded cabbage, and usually contains other ingredients such as green onion, meat (generally thin pork belly, often mistaken for bacon), octopus, squid, shrimp, vegetables, kimchi, mochi or cheese. Okonomiyaki is sometimes compared to an omelette or a pancake and may be referred to as a "Japanese pizza" or "Osaka soul food". In Osaka (the largest city in the Kansai region), where this dish is said to have originated, okonomiyaki is prepared much like a pancake. The batter and other ingredients are fried on both sides on either a teppan or a pan using metal spatulas that are later used to slice the dish when it has finished cooking. Cooked okonomiyaki is topped with ingredients that include otafuku/okonomiyaki sauce (similar to Worcestershire sauce but thicker and sweeter), aonori (seaweed flakes), katsuobushi (bonito flakes), Japanese mayonnaise, and pickled ginger (beni shoga).

Underbar kväll!

Ja de har jag verkligen haft. Inte alls kännt mig på topp i dag, kroppen har känts tung och jag har varit väldigt gäspig, vet egentligen inte varför för jag la mig 12 och sov till 9 vilket jag tycker är rätt bra för att vara oss men jag antar att det tuffa schemat och värmen börjar ta på krafterna...Ja man kan inte vara på topp varje dag...
 
Så i kväll bestämde jag mig för att göra ingenting och bara vara "hemma". Gick först en snabbis på gymet och körde lite snabb styrka medan Matvey lagade mat. Ja fast man är trött så är det skönt att gymma lite för det är något annat, mår inte bra om jag inte får träna fys så försöker alltid klämma in lite sånt bland allt skridksoåkande fast det är svårare nu när det är så fullt upp och man orkar inte på samma sätt. Samt svårare att hitta bra gym men man får göra det bästa..Vi har ju verkligen tur som har ett aktivt jobb för ett vanligt kontorsjobb som har mycket på jobbet en period får ju ingen träning alls medan vi blir i super form=) Ja gäller att hitta en balans och det tycker jag jag har. Man får helt enkelt lyssna på kroppen...Sedan blev det god middag och lite spa, (kan tillägga att jag diskade och plockade medan Matvey var på gymet så det är rättvist=)) Vi har härlig relaxavdelning på hotellet jag passar på att använda när tillfälle ges. Älskar att basta, bubbla och sedan extra mysigt här i Japan, man sitter i små minibås med duchar och där finns allt man behöver samt efteråt när man gör sig i ordning. Samt tea och dryck i avslappningsrummet. Ja härligt för trötta kroppar!
 
Sedan fixat mina naglar och bara tagit det lugnt. Dags att sova nu och hoppas på att vara piggare i morgon, då har vi BBQ på kvällen som japanteamet bjuder på, det ska bli skoj!
 
Avslutar med några bilder från en av alla mina blombuketter jag fick i dag. Ser alltid till att ta hem så jag har levande blommor i rummet fast det är svårt att få plats=) Denna vecka har vi stort rum så då blir det massor. Ja vi fortsätter att bli super bortskämda med underbart vackra blommor efter varje show.Love it!
 

Mt. Fuji!

Så kommer äntligen lite bilder i från Mt. Fuji=)
Of course it was raining when it was time for us to start climb Mt. Fuji…Here at Station 5 of the Yoshida Trail.
Let this hiking start….Mt. Fuji is the most climbed mountain in the world. It's sheer mass and stature command great respect from everyone that stand witness to it. At 3776 m, Mt. Fuji is one of the highest single standing mountains in the world.
This is how it looks like when everyone is hiking the trail. In the peak season (August 4th-15th) the number of climbers on the Yoshida route can average over 8000 people a day...
On our way to the top, we have to climb 1500 m over 6 km to reach the summit...
Hiking thru real stone cliffs
The night is coming
This is what we needed to climb thru...
Someone is mad to have to climb down to get the lens cap I dropped..
We made it to our hut and it never tasted so good with a bowl of nudles in my life…
We made it to the top of Fuji in time to see the beautiful sunrise=)
And the sun is up!
Everyone is dressed so colourful. 
A painful hike down the mountain…It was sand and very slippery and you have to use your legs all the time!
Station 5 of the Yoshida Trail
Mt. Fuji from the bus station
 
Som sagt det var verkligen en utmaning! Härligt att titta tillbaka på bilderna men inget jag vill göra igen...Väldigt vackert och soluppgången var häftig att se men inte värt slitet att ta sig upp.. En gång och aldrig mer=)
 
Börjar äntligen känna mig helt ok i kroppen. Har haft ont i rumpan och riktig kramp i vaderna..Men det är ju inte konstigt jag får ju ont i dem bara av att gå en hel dag så har ändå gått bra. Är ju van att träna så träningsvärk är inget konstigt. Hade tur som hade lite ledigt innan vi började med showerna och hade tid att få massage och ta det lite lugnt. Nu börjar benen bli lite tunga i stället av allt skridskoåkande..Har snart genomfört 8 av våra 23 shower vi har här i Osaka. Snacka om att tiden går fort, snart är den tuffaste tiden här i Japan över, vilket vi ser fram emot. Men som jag sagt innan fast vi jobbar så mycket och är riktigt trötta hinner vi alltid se något och det är en upplevelse att få vara här. Njuter i princip av varje show vilket är härligt. Man är trött men samtidgt i jäkligt härlig form, bara att äta vad man vill för det förbränns på en gång så det är härlligt=) Värmen är dock jobbig, går bra så länge man håller sig inne men det går ju inte alltid...Men även den ska ge med sig snart, tror detta är sista veckan det är riktigt varmt, ca 35 grader varje dag och ingen direkt vind...Ja man ska väl inte klaga för då vill man väl ha tillbaka den. Man vill ju la "lagom" som vi svenskar gillar=)
 
 
 

Sushi!

Kom på att jag aldrig la upp bilder från när vi var i väg och åt suchi i Nagoya som var en upplevelse. Sitter nämligen och försöker komma i kapp med alla bilder jag tagit och då hittade jag dem. Vi var 4 par som var i väg en kväll och det var sushi på ett rullband som gällde. Man satt vid ett bord som var i kant med ett rullband och innaför stod kockar och lagade sushi som de la ut på bandet. Sedan var det bara att plocka det man ville. Alla tallrikar hade olika färg och man samlade alla sina tallrikar på en hög och betalde efter färg i slutet när man var klar. Ja häftigt. Jag som inte är någon jätte sushi/skaldjurs fantast, utan jobbar på att lära mig mer kan säga att jag tycker om räkor och krabba nu, särskillt här där de alltid är stora och av bra kvalite, ja måste säga att sushin är bättre här i Japan överlag och av bättre kvalite...Min favorit var lätt friterad krabba=) Här är några bilder:
Det finns verkligen all slags sushi som tex, korv sushi som Matvey åt ett antal av...Han äter bara rysk kaviar och rå lax så inte så mycket att välja på för honom, ja kontisgt för mig som äter fisk men inte det men så är det....
Hade även en utmaning där alla skulle testa en konstig sushi men jag hoppade över det, räckte med en mini tugga av Yolandes...Ingen höjdare...
 En trevlig kväll hade vi. Vi gjorde sedan roliga kort man kan göra i fotoautomater här i Japan. Så här blev resultatet=)
 
 
 
 

Osaka Aquarium KAIYUKAN!

Där har vi varit i dag. Det är ett av världens största akvarium med 580 olika arter av marint liv. Det var ett mycket bra akvarium och vi såg många oika djur/arter. Det tog ca 40 min dörr till dörr med subway från hotellet. Måste säga att vi blivit hejare på att kunna åka subway själva, systemet är rätt lätt när man satt sig in i det hela och fast det är så stora stöder här i Japan kan man ta sig rätt lätt dit man vill via kommunal transport så det är toppen!
 
Här är lite fler bilder från dagen:
Matveys nya kompis=)
Jätte manet, den kan bli 60 cm i diameter
Tempozan Ferris Wheel. Ett av de högsta pariserhjulen i världen med en höjd på 112.5 meter.

Vi har bara tagit det lugnt på hotellet nu ca 1,5 och kylt ner oss lite ( det är 35 grader ute och jätte varmt!) innan det nu är dags för reharsals och principal ice. Åter igen öppnar vi med 3 shower i morgon lördag så eftersom det är tidig start på dagen blir det principal ice kvällen innan. Oftast så här i Japan. Har tur och har gång avstånd denna vecka till ishallen, unerbart!

Osaka!

Nu är vi framme i Osaka och det var en enkel resa. Tyvärr blev det inget fixande med mina kort från Fuji utan jag läste min tidning från Sverige (ja släpat på den ett bra tag nu så tänkte det var på tiden att läsa den så jag kan kasta den..) samt en liten tupplur..Men lovar att det kommer!
 
Vi är rätt trötta och slitna från alla shower, fuji och resande så vi handlade direkt vi kom fram sedan var jag på hotellets SPA. Körde först en timmes styrka, bastade/bubblade och hade en timmes massage. Skönt och välbehövligt! Vi har sådan tur att Disney får använda pool/bastu/gym/utomhus pool gratis. Jag som tycker om allt detta älskar Japan och deras "spa/bad", det är så himla ordnat och häftigt. Kanske får ta bilder en dag och visa vad jag menar... Finns så himla mycket jag vill se och göra här i Japan men i bland måste man bara ta det lugnt och varva ner fast annat lockar. Vi har ju som sagt ett tufft schema framför oss med 23 shower på 9 dagar så jag njöt av en lugn kväll. Ska sova nu och förhoppningsvis hinner vi se något i morgon innan vi har träning på kvällen.
 
Tack för mig!

En gång aldrig mer...

Ja det kan jag säga om att bestiga Mt. Fuji...Det ska mycket till för att jag ska bestiga fler berg för det var inte min grej! Det var verkligen tufft! Visst älskar jag naturen och vara ute och promenera, åka skidor osv. men det räcker för en dag, det här med att kampa och sova ute gillar jag inte. Är för bekväm för det och vill gärna ha tillgång till dusch och så...Men vi tog oss till toppen och såg soluppgången där och det var vackert men som sagt inte värt besväret att ta sig dit. Så här såg vårt shcema ut;
 
Buss från hotellet 10.00, famme vid 5th station kring 15.00 där vi började bestigningen. Tyvärr regnade det så var inte det bästa vädret att börja i...+ att vi trodde bussen åkt i väg med all vår mat medan vi var på toaletten men efter lite springade fram och tillbaka och några samtal fick vi tag i den och kunde vid 16.00 börja klättra.
 
20.00 var vi äntligen framme vid vår stuga där vi skulle sova. Har aldrig varit gladare för ett paket med nudlar som denna gång. Trött och slut och enorm kramp i ryggen efter ryggsäcken tog vi oss till slut fram. Matveys dragkedja på ryggsäcken gick sönder under vägen och jag hade ont i magen...Ja blev några klagomål och svårdomar under vägens gång om jag säger så...
 
Sov fram till 01.00, eller sov och sov, man låg i princip på varandra i sovsäck och blundade till, dock var det bättre än jag tänkt mig så jag sov helt ok. Vi startade klättra de sista 2 timmarna vid 01.20 och det var rusnings trafik i berget..Ja liksom kö för att ta sig upp så många människor klättrar..Det var kolsvart och man hade panlampa och klättrade i typ klippor som var hala då det återigen började regna ett tag.
 
Men vi tog oss upp och hade ca 1 timme innan soluppgången så återigen blev det varma nudlar och tee för vi var riktigt kalla, blöta och super trötta.
 
Vid ca 05.00 kom kära solen upp och det var vackert. Men enormt mycket folk på toppen.
 
Vi började sedan klättra ner och det tog oss från ca 05.00-07.20 och det var ben träning så det bara visslar om det! Det var typ lösgrus/sand som man gled i ned. Man fick kämpa för att inte ramla och det var tufft när bena bara vile vika sig. Men vi tog oss ned.
 
Dock visade det sig att vi gått fel trail ner..Så vi fick ta buss ca 45 min till en station för att sedan byta för ytterliggare 1,5 timmes buss där våran buss sedan hämta upp oss. Ja skit drygt när man är helt trött och slut, svettig och allmänt död och bara ville sätta sig på bussen och somna. Det hela kostade oss några timmar och 30 dollar/person. Ja inte skoj men allt löste sig och alla är oskadda så det är väl det viktigaste=)
 
16.00 kom vi fram till hotellet, duschade, sov lite, packade då väskorna skulle vara klara 19.00. Vi gick sedan och åt italienskt, ( ja gott med något annat än japanskt). VI har sedan bara tagit det lugnt och ska nu sova. Samling 9.30 i morgon för avresa 10.00 mot Osaka. Vi ska bussa dit och planerar vara framme 13.30. Där har de poolområde och gym vi tänkte ta vara på i morgon. Behöver en slappedag efter detta. Åter en tuff vecka med 9 dagar jobb i rad och 23 shower väntar från och med lördag. Träning fredag kväll. Hoppas vi mår hyfsat tills dess!
 
Planen är att fixa alla kort vi tog i morgon på bussen så i morgon kväll ska det komma lite bilder. 
 
Tack för mig och Nagoya!

Mt.Fuji here we come!

 
 
 
Då har resan börjat, sitter nu på bussen på väg till Fuji. Kan inte riktigt fatta vad vi har framför oss men hoppas innerligt att de är värt det..Verkligen en utmaning, och något jag aldrig gjort innan.
 
Känns för övrigt bra att säga att vi avklarat en av de tuffaste veckorna här i Japan med 25 shower på 20 dagar:-)  Nästa vecka är det bara 23 shower på 9 dagar...
 
Tog de lugnt i går å var på onsen efter showen, skönt med massage, bad och bastu efte all slit och svett. Blev sedan ramen nudles till middag så kolhydrat förrådet är laddat inför dagen:-) 
 
Ska sova lite på bussen nu. Hör av mig när vi är tillbaka från fuji, om vi fixar de vilket jag hoppas:-) 
Till denna topp hoppas vi ta oss för att se soluppgången i morgon bitti..
 

Osu kannon temple!

Alla dessa bilder är tagna med den nya kameran. Tog mig en promenad hit en kväll för att få testa kameran lite. Inte hunnit testa den så mycket än men ska bli kul att ta bilder med den när vi bestiger mount fuji på tisdag. Det ska tydligen vara jätte vackert med soluppgången där. Kameran verkar bra i mörker så det verkar lovande. Näst sista bilden är tagen in i Osu kannon där det var helt mörkt. Såg inte alls in men stack in kameran i ett hål och fick denna bild. Sista är arcade shopping intill.
 
Nu dags att sova, har de 2 sista showerna av denna 25 showers period i morgon. Börjar kännas på men måste ändå säga att det går väldigt bra. Skoj fast de mesta vi gör är äter, sover och jobbar..=)
 
 

Nagoya castle

Vi var dit en sväng förra fredagen innan vi började jobba. Det är känt här i Japan. Inte så speciellt för mig, ser ut som många andra japanska byggnader/slott gör..Märks verkligen hur annorlunda Japan är mot för vad vi är van, kulturen är så annorlunda och inget jag känner till sedan innan. Kan inte minnas att jag direkt läst om Japan i skolan så därför känns det extra svårt att förstå vad det är vi ser. Men det är ändå kul att säga att man varit där och något lär man sig väl allt=)
 
Lite fakta från internet; Nagoya Castle (名古屋城 Nagoya-jō?) is a Japanese castle located in Nagoya, central Japan. During the Edo period, Nagoya Castle was the center of one of the most important castle towns in Japan—Nagoya-juku— and it included the most important stops along the Minoji, which linked the Tōkaidō with the Nakasendō.
 

Type Flatland
Built 1610-1619
Construction
materials
Granite stone, earthwork, wood
In use 1620-1870, 1872-1945
Demolished 14 May 1945, in an air raid
Current
condition
Reconstructed 1957-1959
Current
owner
1620-1870 (Owari Domain)
1872-1893 (government)
1893-1930 (Imperial family)
1930-present (City of Nagoya)
Controlled by Tokugawa
Occupants Owari branch
 
Mer går att läsa på http://en.wikipedia.org/wiki/Nagoya_castle

Tangeld!

Här är vårat nummer. Det är filmat från denna vecka tror jag av vår PD så bättre kvalite då det är fokuserat på oss. Blir ändå lite svårt med spotlighten i bland men men så är det.
 
Kan för övrigt säga att 17 av 25 shower är avklarade och bara 8 återstår här i Nagoya... Ja snacka om att det rullar på=) Vi mår iaf bra och det går bra. Verkligen kommit in i det hela nu. Känns mycket bättre med vårat nummer, känns att vi gör det så ofta för det är skillnad från förra året. Klart man är trött men ändå skoj! Får faktiskt lön för mödan med alla fina blommor vi får varje show. Tog hem en hel kartong och dekorerade rummet i dag så nu är det fint! Fick även vår första riktiga lön efter en tuff vecka så det lönar sig verkligen. Önskar den alltid var så=)
 
Dags att sova, 3 shower i morgon igen...

Nagoya!

Här är några bilder från Nagoya:
 Första kvällen på väg hem från mataffären.
Nagoya TV tower, en symbol för staden
Promenad en kväll till big camera för att köpa kamera men det visade sig att det var billigare att beställa online så vi gjorde det i tisdags och den var här i dag torsdag. Det blev den nya canon 100 D som är jätte lätt. Kom ut i april. Tog mig en promenad i kväll för att testa den lite och den verkar super bra. Så småningom kommer det bli riktigt bra bilder!
 
Dags att sova nu, börjar vår 9 pack i morgon, 3 dagar med 3 shower per dag. Det är snart en baggis för oss, klart man är trött men helt kommit in i det tuffa schemat nu och att det är så varmt att man bara kör på. Måste säga att det går riktigt bra och att det är jätte skoj! Älskar verkligen vad jag gör! Man blir så uppskattad för allt man gör och man gör så många barn glada samt ger dem minnen för livet. Härlig känsla att åka på isen måste jag säga så det känns toppen! Man blir i härlig form med, förbränningen är i gång 24 h=)
 
Hoppas allt är bra med er alla!
 
Natti natt
 

RSS 2.0