Chinatown!

 
I går var vi till Chinatown i Yokohama. Det är Japans största chinatown samt största i hela Asien och det är bästa chinatown jag varit till och då har jag varit till en del stora kända, ( NYC, San fransisco, Toronto för att nämna några). Det var väldigt vackert, rent och luktade inte illa (som det ofta gör i Chinatowns). Här var det väldigt mordernt och luktade gott av mat som såldes och det var fina grejer att köpa och inte massa billigt skräp. Vi köpte en varsin kaffe och strosade runt lite och njöt av att vara lediga. Ingen jäkt och stress utan vi bara var för en gångs skull. Super härligt istället för att vara i väg en hel dag på sightsing och bara gå...
 
Vi sov först länge då vi är super trötta, jag var ju ut kvällen innan vilket var skoj och Matvey gjorde Icewatch. Så det blev toppen. Kroppen orkar till en viss grad innan den säger stopp så vi lyssnade på den och tog dagen som den kom vilket man måste i bland. Finns hela tiden massor att se och göra här då allt är så nytt och självklart vill man passa på att se så mycket som möjligt då man inte vet när och om man kommer tillbaka. Men som sagt man kan inte hinna med allt..Måste säga att jag är otroligt nöjd ändå för trots att vi jobbar som vi gör har vi verkligen sätt massor och allt är en upplevelse i sig. Vi avlustade dagen med middag på ramen museum.
The museum has 9 ramen shops that are showcased in a street-scape replication from year 1958, Japan. It was the year that the world's first instant ramen was invented.
 
We ate at IKEMEN Hollywood. US-born ramen shop's first landing on the shores of Japan. It is a dip ramen place.  We also tried Komurasaki. A one-of-a-kind tonkotsu (pork bone) based ramen with their own specially flavored oil, and roasted crumbled garlic chips on top.
Jätte mysigt ställe samt roligt att lära sig lite om nudlarnas historia=)
 
Lite fakta om ramen museum och ramen nudles:
The museum was founded 1994 as the world's first food-themed amusement park. The concept has been to be the one-stop place to enjoy the flavors of this national dish from renowned shops across Japan without stepping on a plane.
 
With it's roots as a chinese dish, ramen spread to Japan and intergrated with the local food culture. In 1859 Japan opened it's ports to the world and chinese restaurants began to line the streets in Japans major port towns. That gave formation of chinatown. There the chinese noodles were served and japanese locals began to eat at these places for later set up their own independent operations. The differnece with chinese and japanese noodles can be seen in the soup stock. The soup used for chinese noodles can be used in several other chinese soup dishes, whereas the soup stock used in jpanese ramen was created with only ramen in mind. With anywhere from 5 up to 40 different ingrediends ramen soups has drawn attention from around the world.
 
 
 

Kommentera inlägget här :