Mt. Fuji!

Så kommer äntligen lite bilder i från Mt. Fuji=)
Of course it was raining when it was time for us to start climb Mt. Fuji…Here at Station 5 of the Yoshida Trail.
Let this hiking start….Mt. Fuji is the most climbed mountain in the world. It's sheer mass and stature command great respect from everyone that stand witness to it. At 3776 m, Mt. Fuji is one of the highest single standing mountains in the world.
This is how it looks like when everyone is hiking the trail. In the peak season (August 4th-15th) the number of climbers on the Yoshida route can average over 8000 people a day...
On our way to the top, we have to climb 1500 m over 6 km to reach the summit...
Hiking thru real stone cliffs
The night is coming
This is what we needed to climb thru...
Someone is mad to have to climb down to get the lens cap I dropped..
We made it to our hut and it never tasted so good with a bowl of nudles in my life…
We made it to the top of Fuji in time to see the beautiful sunrise=)
And the sun is up!
Everyone is dressed so colourful. 
A painful hike down the mountain…It was sand and very slippery and you have to use your legs all the time!
Station 5 of the Yoshida Trail
Mt. Fuji from the bus station
 
Som sagt det var verkligen en utmaning! Härligt att titta tillbaka på bilderna men inget jag vill göra igen...Väldigt vackert och soluppgången var häftig att se men inte värt slitet att ta sig upp.. En gång och aldrig mer=)
 
Börjar äntligen känna mig helt ok i kroppen. Har haft ont i rumpan och riktig kramp i vaderna..Men det är ju inte konstigt jag får ju ont i dem bara av att gå en hel dag så har ändå gått bra. Är ju van att träna så träningsvärk är inget konstigt. Hade tur som hade lite ledigt innan vi började med showerna och hade tid att få massage och ta det lite lugnt. Nu börjar benen bli lite tunga i stället av allt skridskoåkande..Har snart genomfört 8 av våra 23 shower vi har här i Osaka. Snacka om att tiden går fort, snart är den tuffaste tiden här i Japan över, vilket vi ser fram emot. Men som jag sagt innan fast vi jobbar så mycket och är riktigt trötta hinner vi alltid se något och det är en upplevelse att få vara här. Njuter i princip av varje show vilket är härligt. Man är trött men samtidgt i jäkligt härlig form, bara att äta vad man vill för det förbränns på en gång så det är härlligt=) Värmen är dock jobbig, går bra så länge man håller sig inne men det går ju inte alltid...Men även den ska ge med sig snart, tror detta är sista veckan det är riktigt varmt, ca 35 grader varje dag och ingen direkt vind...Ja man ska väl inte klaga för då vill man väl ha tillbaka den. Man vill ju la "lagom" som vi svenskar gillar=)
 
 
 

Kommentarer :

#1: Mamma.

Vad häftigt!!! och vilken upplevelse att lägga till samlingarna... :)
Tack för fina bilder, massor av kramar mamma o pappa <3

skriven

Kommentera inlägget här :