Samurai class!

Vi började vår dag i Kyoto med en samurai class. Vi hade köpt lätt lektion med kostym för 50 000 yen ungefär 50 dollar och då hämtade och lämnade de oss på stationen så det var lämpligt. Vi blev klädda i riktiga kläder som var ett helt projekt samt testade vi på med svärdet som inte var lätt...Vi fick ta kort samt avslutades det med ett uppträdande av ledaren. Häftigt och annorlunda! 
 
Här lite snabb fakta samt bilder:
Samurai kembu is the traditional performing art with a Japanese sword 'katana' and a Japanese fan. The word ‘kembu’ means literally ‘sword dance.’ In feudal times samurais danced with their swords and fans to give themselves courage or to achieve mental concentration. This is the place where we went for our class.
 
 
Mannen som hämtade oss hade TV i bilen med baseboll på och riktig manparfym stående i bilen och det luktade man!
Our swords we used
 
Mer om Kyoto kommer. Jobbar på med bilderna och tar lite eftersom. Hade det skönt i dag med bara 2 shower så blev en tidig kväll. Har bara tagit det lugnt då min kropp är helt slut. Ska sova i tid för en gångs skull och hoppas vara lite piggare i morgon=) 2 shower i morgon följt av 3,3 och 2 på måndag. Sedan reser vi onsdag. 
 

Kommentarer :

#1: Agneta

Ser farligt ut! :-) Kram Agneta

skriven
#2: sofie

Haha ja bäst ni passar er nu=)

skriven

Kommentera inlägget här :