Borta bra men hemma bäst???

Det är ett vanligt ordspråk man brukar säga och brukar stämma bra men just nu är jag tvekam till det....Vårt "hem" här i Fillippinerna när vi jobbar i Manila är Holiday In för den närmaste månaden och efter att ha varit på Boracay i en vecka var det tungt att komma tillbaka. Otroligt förorenat i luften, massor av trafik ( 14 km från flygplatsen till hotellet tog 1,5 timme) och massor av människor. Vädret är molningt och tror man aldrig ser solen. Det var varmt och vackert med sol på Boracay när vi lämande i morse så inte så lockande att vara "hemma" igen. Men inget att göra åt saken, man kan ju inte ha semester hela tiden...Jobbar nu i 2 veckor sedan är vi lediga 2 veckor igen så ska börja planera för nästa resa, för jag vill verkligen iväg igen, Manila är ingen höjdare.
 
Vi är lediga i 3 dagar innan vi börjar jobba på måndag 23:e. I vanliga fall vill man inte jobba över jul och nyår men som vi lever gör det verkligen ingenting. Vi har varit ledig och kommer vara lediga mer så längtar faktiskt lite måste ja säga. I detta varma väder och annorlunda land är julstämmningen inte den rätta så vi kommer inte fira som vi brukar göra. Men så är det i bland, det blir fler jular! Dock är julfirandet jätte stort här i Filippinerna så vem vet, stämningen kanske kommer...
 
Bjuder på bilder från Boracay när jag lagt in dem på datorn, men kan säga att det varit en toppen resa på alla sätt och vis!
 
Hoppas ni har det bra i juletiderna hemma i kära Sverige, njut av den mysiga tiden så lovar jag att njuta av värmen här i Filippinerna!

Kommentera inlägget här :