Hong Kong day 3!

Vi började dagen med att ta oss till Lantau Island, Hong Kongs största ö. Därifrån tog vi cable car till Ngong Ping 360. Det är en liten by där världens största utomhus brons buddha står. Den är 34 m hög och sitter på ett 3 våningsaltare. Det är 268 trappsteg upp till Buddhan där man har vacker utsikt över ön.
Cable car
The Big Buddha
Po Lin Monastery,
 
Vi tog sedan buss till Tai O fishing village där vi bla. tog ett båttur och såg rosa delfiner. Det var en jätte mysig liten by med gamla stylt hus (säger man så??) och massor av lokal mat. Vi strosade runt ett tag och drack vårat starbucks kaffe vi köpt med oss och bara njöt av lugnet och det fina vädret. I loved it there!
Efter att ha sett the Big Buddha,  Po Lin Monastery, tagit en tur till fiskebyn Tai O med bla. en båttur ut till de rosa delfinerna och strosat runt var det dags att ta cable car tillbaka till Tung Chung.
Där ligger outlets men efter en lång dag var vi jätte trötta så shopping var inte riktigt det man kände sig mest sugen på. Det var dessutom jätte mycket folk i affärerna och inte så jätte bra priser. Det blev en snabb titt och lite fynd åt Matvey.
 
Helt utmattade kom vi tillbaka till hotellet och hade helst av allt gått och lagt oss men det går ju inte när man är i Hong Kong och detta var vår sista kväll. Vi hade tänkt se "A Symphony of Lights multimedia show" på avenue of stars men missade den då vi tog lite för lång tid att göra oss klara. Men det gör ingenting för det var otroligt skönt att få duscha och fräscha till sig lite innan middag och är helt säker på att det varit sjukt med folk för det var mycket även när vi kom + att vi möttes av hur mycket människor som helst som var på väg därifrån så tur i oturen om man säger så. Vi gick längs med Avenue of stars tills magarna kurrade ordentligt. Då bar det av till Hard Rock cafe som visade sig ligga på Hong Kong Island och inte i närheten av Avenue of stars som vi trodde ( var bara en reklamskylt vi sett där tidigare…) väl framme på Hard Rock fick vi äntligen mat som smakde utsökt. Det var även ett bra liveband som spelade så det var trevligt. Det visade sig att Hard Rock låg i SoHo så det var värsta draget på den gatan då det var lördag kväll. Vi gick runt där och valde en av alla barer med bra musik och tog en drink och dansade lite. Kändes nästan som jag var i Sverige för en stund. Alla såg nästan svenska ut och det kändes väldigt europeiskt uteliv vilket var skoj.  En trevlig sista kväll i Hong Kong blev det!
 
Mer bilder på facebook. Internet är så hilma långsamt så tar evigheter att lägga upp bilder men några iaf=)

Kommentera inlägget här :