Lite mera Tokyo!

Vet att jag ligger lite efter men det är så fullt upp hela tiden..Knäpper bara nya kort att jag aldrig hinner i kapp med de gamla...Men fixat lite i kväll så här kommer lite mer;
Electric city- Akihabara in Tokyo, det regnade hela kvällen så blev inte där så länge. Men någon var iaf glad då det mest är massor av elektronik affärer här.
Aldrig varit gladare att se vatten tror jag. Vi bodde på ett hotell complex i Tokyo med 3 oika hotell tillsammans. Vi promenerade en dag för att leta gym och kom fram till detta poolområde. Det blev 2 timmar vid poolen ist då gymet var alldels för dyrt. Verkligen värt det för det är så sjukt varmt och ovanligt med pooler tror jag. Det var härligt och jag längtar redan tillbaka...
View of tokyo tower 
Shibuya Crossing. When the lights turn red at this busy junction, they all turn red at the same time in every direction. Traffic stops completely and pedestrians surge into the intersection from all sides, like marbles spilling out of a box.
Tokyo staion
We tried to see the Imperial palace but it was closed when we got there…So this is what we saw when we walked around it..
 
Tokyo är verkligen en jätte stor stad! Önskar vi hunnit se mer men för mig tar det ett litet tag att fatta vart jag är och få ett hum om vad som är känt och värt att se. Tyvärr räckte inte tiden till denna gång med vårat häktiska show schema vi har men är ändå nöjd för vad vi än gör är det en upplevelse här i Japan. Bara att handla och se alla tusentals olika coola saker man inte visste fanns är häftigt. Vem vet man kanske kommer tillbaka en dag!?
 
 
 
 
 

Nagoya maraton!

Ja det skulle man nästan kunna kalla denna vecka eller nästan veckor för vi har precis inlätt vårat 10 dagar i rad showande i dag med 3 shower. Vi kommer totalt att köra 25 shower på 10 dagar i rad utan vila och direkt dagen efter ska vi bestiga mount fuji som är Japans högsta berg på 3 776 m. Ja de ni, kommer lugnt att få motion den närmaste tiden om man säger så=)  
 
I dag har det gått bra iaf, försöker äta/dricka och sova så gott det går, ja snittar 7-8 timmar/natt och jag är van mer än så + att vi konstant är fysiskt aktiv så jag är otroligt glad att jag inte har problem att sova och även kunna sova middag vart som helst. Jag sover alltid ca 15-20 min efter första showen för att orka. Ja skulle väl egentligen sova nu men man vill gärna varva ner lite med och ta det lugnt när man kommer hem och inte sova på en gång...Måste få njuta lite av att vara ny duschad och fräch då man inte är det på 10 timmar under dagen. Så fruktansvärt varmt och trångt i ishallen så man svettas konstant och känner sig ofräch.Men bara att gilla läget, lika för alla...Men älskar mitt jobb och trots att det är omständigt, svettigt, varmt och massa jobb, är det en stor upplevelse att få möjligheten att jobba i Japan och för ett sådant företag som Disney är där man bara gör människor glad så allt det överväger. De tar väl hand om oss och kommer få minnen för livet, det är något som är säkert!
 
Tänker på alla i Sverige och den härliga svenska sommaren som jag dock saknar lite..Men den kommer ju igen=)En upplevelse att vara här och det är toppen men alldeles för varmt. Gillar inte Japan på det sättet..
 
Ha det så bra alla!
 
P. S skriv gärna och berätta hur det är med er alla och vad som händer för er, vill gärna veta för jag saknar er alla och tänker på er massor. Fast vi har fullt upp har jag alltid internet så är online så mycket jag hinner och skypar gärna en snabbis den som vill!. D.S

God morgon från Nagoya!

Vaknade hyfsat utvilad för en gångs skull så passade på att göra lite yoga i rummet på min nya yoga matta jag köpt med utsikt över staden ( vi bor på 10:e våningen och har utsikt över en liten park). Matvey sov lite längre så det var skönt. Alltid en härlig start på dagen med yoga och man känner sig så skön i kroppen efteråt, särskillt när vi jobbar som vi gör... Vi tog det bara lugnt i går när vi kom fram till Nagoya, var och handlade mat, lagade mat och somnade tidigt. Det var behövligt! Resan gick bra och det var mycket berg och natur vi körde igenom, väldigt vackert och rastplatserna var mysiga med, (roligare än de typiska snabbmatställena i USA=)) Hoppas det alltid är så.
 
Vi gjorde sedan en god frukost och tog med oss ner till parken. Vi ska nu se oss om lite i Nagoya innan vi har principal ice i kväll klockan 18. Får se vad vi hinner med men är här i 2 veckor så förhoppningsvis hinner vi se något mer trots vårat häktiska schema...=)
 
En bild tagen med kameran på datorn från rummet.
 

Tsukiji fish market

The market opens most mornings (except Sundays, holidays and some Wednesdays) at 3:00 a.m. with the arrival of the products by ship, truck and plane from all over the world. Particularly impressive is the unloading of tons of frozen tuna. The auction houses (wholesalers known in Japanese as oroshi gyōsha) then estimate the value and prepare the incoming products for the auctions. The buyers (licensed to participate in the auctions) also inspect the fish to estimate which fish they would like to bid for and at which price. The auctions start around 5:20 a.m. Bidding can only be done by licensed participants. These bidders include intermediate wholesalers (nakaoroshi gyōsha) who operate stalls in the marketplace and other licensed buyers who are agents for restaurants, food processing companies, and large retailers.
The market is the busiest between 5:30 and 8:00 a.m., and the activity declines significantly afterward. Many shops start to close around 11:00 a.m., and the market closes for cleaning around 1:00 p.m. Tourists may visit the market daily between 5 a.m. and 6:15 a.m. and watch the proceedings from a designated area, except during periods when it is closed to the public.

Because of an increase in sightseers and the associated problems they cause, the market had banned all tourists from the tuna auctions on several occasions. After the latest ban that ended in May 2010, the tuna auctions have been re-opened to the public with a maximum limit of 120 visitors per day on a first-come, first-serve basis. Visitor entry into the interior wholesale markets is prohibited until after 9 AM. Due to the March 2011 earthquakes all tourists were banned from viewing the tuna auctions till 26 July 2011, from which date it was reopened.

10 of us left the hotel at 4.am to get in to the tuna auction. We were the last ones to make it in but then we had to wait for 1,5 h to it actually started. Here waiting on the floor=)

Vakterna utanför som guiadade turisterna genom marknaden. Var ändå rätt farligt för truckarna körde som galningar överallt och de ansvarar inte för om man skulle bli påkörd så gällde att vara på sin vakt! Bilden nedan visar det.

 
The market handles more than 400 different types of seafood from cheap seaweed to the most expensive caviar, and from tiny sardines to 300 kg tuna and controversial whale species. Overall, more than 700,000 metric tons of seafood are handled every year at the three seafood markets in Tokyo, with a total value in excess of 600 billion yen (approximately 7-8 billion US dollars). The number of registered employees as of 25 January 2010 varies from 60,000 to 65,000, including wholesalers, accountants, auctioneers, company officials, and distributors.

A Central Wholesale Market Law was established in March 1923 and the Tsukiji market began operating in 1935.

Inne på auktionen. Dom hade skärt i all tonfisk så de som budade på fisken kunde provhacka i den och känna sig fram. De lyste med ficklampa och inspekterade fisken för att se kvaliten på den.
Vi gick sedan runt lite på marknaden utanför och åt sushi till frukost, ja inte det jag föredrar men hör till när man är på fisk marknad som man inte varje dag=) Jag beställde räkor och krabba och en annan tjej tonfisk och lax. Inte förtjust i rå fisk men ville ändå testa då det hör till men min var bäst. Kunde dock känna att det var alldeles färskt och smakde då bättre men inte min favvo mat direkt... Lär mig sakta men säkert... 
 
All info om marknaden blev på engelska då jag säker upp den på engelska wikipedia. Det var intressant att läsa om marknaden så jag skrev ner till mina bilder för att ha. Kanske är kul för er att lära er med eller tycker ni bättre om när jag bara lägger bilder och skippar text?? Ni får säga till vad ni föredrar. För er som har svårt att förstå på engelska är det bara att använda google translate som jag själv använder mycket!
 
Här är länk: http://translate.google.com/#sv/en
 
 

 

 
 
 

Travelday!

Då var det resdags igen. Med buss denna gång. Vi har precis startat en 6 timmar lång resa mot Nagoya. Perfekt bussväder för det små regnar ute och vi är jätte trötta så ska snart försöka sova lite. Vi hade tur och han med Tsukiki fish Market i morse. Det är världens största grossist fisk- och skaldjurs marknad samt en av de största grossist matmarknader av något slag. Det var häftigt! Återkommer med bilder och mer uppdatering. Orkar inte hålla mina ögon öppna längre, var uppe 3.30 då vi samlades 3.45 för att bege oss till marknaden. De tar bara in ett antal turister varje morgon så måste vara först till kvarn, vi hade tur och kom in. Efter det tillbaka till hotellet och sov en timme innan det var samling. Som sagt berättar mer i nästa inlägg när jag är piggare=)
 
En karta på de 13 städer vi uppträder i här i Japan så får i en liten ide om vart vi är och hur långt vi reser.
 
 

Treasure Trove på japanska=)

En tjej från vår show hittade dessa två länkar på youtube med vår show. Inte den bästa kvaliten men går att få en ide om hur det låter på japanska=) Nu är vi klara med vår 9 pack som vi säger. 3 shower per dag i 3 dagar. I morgon är det lite "vila" med bara 2 stycken, för att sedan avsluta med 3 på onsdag. Ja intensivt kan man lugnt säga men detta är ingenting mot för vad som komma skall...
 
Vi har vårat opening night party i morgon. Normalt är det bara en gemensam fest företaget bjuder på i början och slutet av en touren men här i Japan är det lite annorlunda. Det är shuko (japanska företaget som köper in disney showen) som ordnar och det är väldigt formellt. Ja kostym och klänning gäller och de liksom presenterar alla och extra för de som är principal. Det är kort bara ca 1 timme, späckat med massor av tal och så. Ska bli spännande att vara med på det! Har dock jätte kort tid på sig att göra sig iordning efter showen. Hade från början bara en halvtimme (hade PR men en annan tjej ska göra det så jag har tur=), tack gode gud) men kommer ändå vara jätte snabbt. Allt är framlagt och klart så hoppas på det bästa. Man får inte vara en minut sen...Det blir en utmaning det=)
 
Act 1:
 
Act 2:
 
 
 

Busy, busy and busy!

Ja det är vad vi är just nu...Dagarna bara flyter i hop då vi har fullt upp hela tiden. Fattar fortfarande inte att jag är i Japan...Känns som tiden stått stilla sedan jag lämnade Sverige, fast ändå inte då det känns så längesedan. Har dock ingen koll på datum längre och dagar då vi jobbar helt olika hela tiden, jag tror det fortafarande är 28 juni då jag lämnade Se'verige...
 
En bild från showen. Älskar verkligen Rapunzel och njuter av varje stund på isen som den rollen, härlig känsla måste jag säga att få uppträda för en nästan fullsatt arena i Tokyo. Ja fattar ni Tokyo, känns helt sjukt att jag är här. Hade lika gärna kunnat vara hemma i Bollnäs och varit me på trevligheter för brännbollsyran. Ja det är nog första året jag missar yran helt om jag har koll..Hade gärna varit hemma och varit med men den finns ju kvar och återkommer nästa år igen medan denna chans antagligen inte gör det igen...Hoppas det var lika trevligt som det brukar för er som var med!
 
Måste sova nu, 3 shower i morgon igen..
 
Natti natt
 
 

Tokyo is crazy!

Ja det är allt jag kan säga...Har aldrig varit i en sådan stor stad...Vi var upp i Tokyo skytree första dagen vi kom fram och utsikten var bara wow...Inte konstigt när det bor lika många människor i Tokyo som det gör i hela sverige...Tokyo skytree är världens andra högsta byggnad på 634 m och världens högsta TV torn. Tokyo skytree öppnades 2012 för allmänheten. Tyvärr var det lite dimmigt så utsikten var inte den bästa. Men några bilder blev det iaf och som sagt utsikten är inte att leka med=)
 
Eftersom staden är så himla stor tar det tid att se allt. Ja ingen chans att hinna se allt man vill. Vi har varit på gående fot i princip hela tiden och ändå bara sätt en liten del..Men som sagt det är så stort att bara strosa runt är wow..Kommer mer uppdatering eftersom med bilder när jag får en minut över...
 
Var i väg på principal ice i kväll då vi börjar med 3 shower i morgon...Ja lika stort och crazy som Tokyo är är vårat schema så man måste verkligen vänja kroppen att köra i 110 hela tiden och sova mindre..Ska sova lite nu iaf så hörs vi mer!

Vaknade med andan i halsgropen...

Matvey skrek: "holy fuck" och jag vaknade med ett ryck, vi hade försovit oss...Väckarklockan hade inte ringt (jag har min gamla vita klocka som alltid och knappen hade åkt ner, fråga mig inte om Matvey kommit åt den under natten eller om vi aldrig tryckt upp den) men försvoit oss var ett faktum. Klockan var 8.30 och vi skulle vara utcheckade då men som tur var gick bussen 9.00 så det blev helt enkelt snabba ryck. Självklart var jag inte helt packad som jag normalt alltid är ( vi har ju redan lämnat våra stora väskor så hade bara carry on att packa men tvättade på kvällen innan så det var utspritt...) Men vi hade tur och han bra, så tur var väl de. Känner oss ganska utvilade då vi sov nästan en timme längre=) Hoppas dock det var första och sista gången....
 
Sitter nu på flygplatsen och ska snart stiga ombord på vårat flyg till Tokyo. Kommer fram till hotellet där kring 14.30 så inte på värsta viset, flyget är bara 1,5 h. Men vi har principal ice redan fredag kväll då vi börjar med 3 shower lördag så ingen tid innan dess. Men vi njuter av den tid vi har ledigt och hoppas hinna se en del. Kommer bli mästare efter denna tour på att ta saker som det är och inte vara så kräsen, man måste verkligen vara flexibel...Tex. köpte jag precis icecoffee och jag dricker alltid utan socker men den var söt..Så antingen dricker man ändå eller struntar i det. Så är det helt enkelt...Man måte hela tiden chansa. Många gånger är det spännade att testa sig fram men självklart jobbigt när man vet vad man vill ha men inte kan köpa det enkelt...Ja ja så är det i bland, men måste säga att jag känner mig redan 1000 gånger mer erfaren och touren har bara börjat. Tacksam att få göra denna tour och älskar vad jag gör fast det i vissa studer kanske är jobbigt. Men det hela handlar om sin egen inställning så jag har redan bestämt mig för att göra det bästa av allt! Japan är häftigt är allt jag kan säga så det överväger allt!
 
Här är några roliga bilder från Japan:
 

Sapparo:

 is the fourth-largest city in Japan by population, ( 1,921,831 millon people). Sapporo is known outside Japan for having hosted the 1972 Winter Olympics, the first ever held in Asia, and for the city's annual Yuki Matsuri, internationally referred to as the Sapporo Snow Festival, which draws more than 2 million tourists from around the world. The city is also home to Sapporo Brewery and the famous white chocolate biscuits called shiroi koibito (白い恋人?, "lovers in white"). Lite kort info från wikipedia där jag försöker läsa om alla städer samt ha till hjälp vid namngivning av mina kort jag tar.
Sapparo TV tower with a 360 degree panoramic view of the city from 90.38 meters height. The tower is 147.2 meter high.
 View from the tower
Cool clock on JR tower by Sapparo station.
Clock tower was constructed in 1878 as a drill hall of Sapparo Agricultural Collage. Inside is a panel exhibition introducing the history of the clock tower and a display of clocks of hte same model.
Odori park is a downtown oasis streching approximately 1,5 km from east to west. It plays host to a variety of events.
 
 
 
 
 

Då var riktiga premiären avklarad och det gick toppen!

Nu har vi avklarat en vecka med show och det har gått bra. Kändes jätte bra att äntligen få öppna då reharsals är slitsammare. Vi hade 1,3,3,2 shower denna första vecka så 9 totalt på 4 dagar, rätt tuff start med tanke på att vi varit i gång länge utan ordentlig vila. Men ändå är detta bara uppvärmning för mer kommer....De närmaste veckorna kommer att bli tuffa! Många shower och fruktansvärt varmt. Var jätte varmt även denna vecka, svetten rinner utan att göra något så i slutet av showen är man inte så fräch än mindre efter en dag med 3 shower och ingen dusch...Värre än så blir det då vi är i norra Japan nu och åker till Tokyo i morgon där det är ännu varmare och ännu fler shower. 14 st på 4 dagar, de ni..
 
Men som tur är får vi otroligt fin uppvakning av publiken efter varje show. Efter finalnumret är det inlagt mer musik och det blir en blommcermoni, alla barn kommer fram till isen och ger alla åkare blommor för att visa deras uppskattning till oss. Blommorna är inte att leka med, jätte fina buketter! Eftersom Rapunzel är den senaste prinsessan är hon väldigt populär och kan tänka mig ännu mer här i Japan då det är ovanligt med blont långt hår. Jag får hur mycket blommor som helst. Ja helt ofattbart första gången. Tyvärr blir det så mycket blommor att man inte vet vad man ska göra med dem alla. Ja tar hem så mycket det går för inte var dag man har levande blommor i överflöd. Matvey är inte lika glad i dem då det kanppt finns plats för annat, ( rummen är ju jätte små till på köpen) men har får stå ut, åtminstonde de första veckorna när det är nymodigt=) 
 
Såhär vackra är blommorna.
Utmattad kille efter en lång dag!
Mina allra första blommor jag fick efter första showen.
 
I morselämnade vi väskorna utanför rummet och de ser vi i morgon igen i Tokyo. Vi har en ledig dag här i Sapparo i dag innan vi flyger till Tokyo i morgon. Första showen där på lördag så skönt med 4 dagar ledigt=) De ska vi ta vara på!
 
 

Sapporo!

Är en mycket större stad och vad jag är gör så är det bara wow som gäller, kan fortfarande inte riktigt fatta att jag är i Japan...Allt är så annorlunda och man förundras av allt. Som jag skrev innan var vi på Sapparo beer garden i måndags kväll. Det var att man satt ute i långbord och grillade vid bordet. De kom in med massor av olika kött och grönsaker eftersom och man grillade det själv. Man fick äta och dricka så mycket man ville. Det var trevligt! Var sedan på en lokal bar och det var också skoj. Dock super trött efter det eftersom vi var uppe sedan 7 och hade presentations innan och reste..
 
Sedan i går promenerade vi mest runt, hittade en amerikansk restaurang som vi åt på och det var gott ( ja tom. jag som egentligen inte var så förtjust i amerikansk mat från början saknar det....Har man sovit länge och är sugen på frukost eller brunch, ja då vill man inte ha ris eller nudlar direkt utan amerikanskt...) Vi var sedan upp i ett TV torn med utsikt över hela staden. Vi handlade lite och sedan var det kväller. Bussen gick 8.15 i morse så vart åter igen en lång dag så är super trött nu eftersom "helgen" blev intensiv.
 
Har förresten fått tag i internet, vi betalar 40 dollar i månaden och har då obegränsat med data att använda. Det räcker till för 10 datorer eller prylar att ansluta. Det är toppen! Så nu har vi alltid bra intenet med oss och kan tex. roa oss med det när det blir långa dagar på ishallen. Snabbt är det med. Så vill ni skypa är jag tillgänglig ganska mycket, skiljer 7 h till sverige och vi är före.
 
Måste sova nu, lång dag i morgon igen!
 
Natti natt
 
P.S Bilder kommer när jag lagt in dem på datorn).

Week # 1 = check

Då har vi precis avklarat våran första vecka av reharsals. Måste säga att det har gått väldigt bra och flytit på smidigt. Inte alls varit så jobbigt och drygt ( som det många gånger blir när det blir super långa dagar, man är varm och kall om vartannat och mycket väntan och tålamod..) Det har varit riktigt skoj och känns väldigt bra, inte alls så farligt trött men nog känns det allt nu att vi varit i gång i 7 dagar i rad utan vila..Riktigt öm i kroppen efter vissa element som känns på efter break.
 
I morgon har vi presentations 9-13 och sedan bussar vi direkt efter till Sapparo som är våran nästa stad. Vi är lediga tisdag som jag ser fram emot! Måndag kväll ska vi alla gå på beer garden, tydligen något känt för Japan, de är buffe 1,5 h där man äter och dricker så mycket man vill. Vet inte mer än så nu men mer info kommer sedan efter besöket. Ska innan dess med KG (en Japan här på touren) och kolla på kamera. Har tänkt införskaffa mig en riktig system kamera. Har tänkt länge men inte blivit av men är lika bra att passa på nu när det finns mycket att välja på här i Japan + att det kommer bli så otroligt mycket intressant att ta kort på under året. Får se om det blir köpt på en gång eller om jag bara tittar först. Vet inte helt vad jag vill ha och vad som är bäst, förslag mottages om någon är duktig och kan märken och modeller.
 
I kväll blir det bara lugnt tror jag, måste packa då bussen går redan 8.15 i morgon bitti och då ska väskorna vara klara med då vi checkar ut. Har dock sådan tur här i Japan att man bara ställer ut väskorna utanför sitt rum så plockas de upp där och är sedan på plats i vårat rum på nästa hotell. De kallar jag service!
 
Hoppas ni haft en bra helg alla nära och kära!

Allsång på skansen!

Det tittade jag på i kväll under middagen som besod av ris med pinnar..Inte den rätta kombinationen men det funkade=) (Vanlijglass med jordgubbar läter bättre=)) De har jätte mycket färdiglagad mat i mataffärerna som är packeterat fräsht för varje dag så vi kör mycket sånt denna vecka. Ingen tid och ork till att laga + att vi inte skaffat matlagningsgrejer än utan gör det nästa vecka. Finns mataffär precis intill både hotellet och ishallen så enkelt att köpa när som helst. Varje kväll säljer de ut allt som är över till halva priset då allt ska bort då det lagas nytt dagen efter. I går kom vi för sent så då blev det nudlar till middag. I USA kör många också med färdiga nudlar för det är snabbt och enkelt men jag hatar det så vi äter aldrig det, inte ens i nödfall längre. Var nog över 2 år sedan jag hade det senast. Men här finns det massor att välja på i olika det slag, Måste säga att det var mycket bättre men ändå ingen höjdare direkt. Vi sa första och sista gången till middag iaf. Så kvällens måltid var betydligt bättre!
 
Vi körde igenom hela showen i dag som den ska vara med allt och det gick bra. Första gången vi körde vårat nummer till musik och med lyft och kändes rätt bra. Långt i från topp men känns att det finns där så bara att köra på så sitter det tills premiären nästa fredag. Vi har många genrep innan dess så förhoppningsvis går det bättre med japanskan för varje gång för den satt inte helt..Tycker jag tränat och vi har tolk som hjälper oss så nummren ska passa till vad vi säger, ( många gånger kommer orden i olika ordning och rörelsen till just det ordet stämmer då inte) men det går så himla snabbt...Men bara att träna på.
 
Vi har 2 dagar till av reharsals sedan presentations på måndag innan vi reser vidare till Sapparo. Ledig tisdag för att sedan ha reharsals där med full utrustning onsdag och torsdag och sedan fullt genrep fredag innan premiären på kvällen. Så blir långa och intensiva dagar framöver men bara att bita i hop. Måste säga att det känns bra och kroppen och knoppen känns bra. Ska försöka fortsätta sova bra så har man lite att ta av sedan när det blir tufft.
 
Trevlig helg på er alla!
 
P. S Den som vill skypa passar det jätte bra på kvällarna när vi kommer hem efter ca 18-19 vår tid då vi oftast bara tar det lugnt på hotellet (skiljer 7 h och vi är före). Kom hem i bra tid i går och idag så då han vi på japanskt gym vilket var skönt. Kommer nog bli dåligt med sådant i framtiden då vi har tufft schema + att det är ovanligt med gym här i Japan. Men som sagt vi åker  mycket skridskor så får träning ifrån det + att vi har lite vikter och så sedan med oss på showen så vi får köra på ishallen. Återstår att se hur den nya vardagen blir här i Japan för den lär bli annorlunda som vi redan nu känner av. D.S

Antligen ar Matvey har=)

Ja da har Matvey kommit fram. Han kom till hotellet nagon gang pa eftermiddagen och jag sag honom vid 18.30 nar jag kom tillbaka fran reharsals. Tranade inget extra efter da jag garna ville traffa honom och battre att spara energin till senare! Sjalvklar kanner jag mig jatte pigg nu och vill kora pa men galler att hushalla pa energin..Kommer bli jobbigare sedan sa bra att ladda och spara lite...
 
Vi var och at middag pa en japansk italiensk restaurang i kvall. Det var jag, Matvey, Johan, Eddy, Dora och KG. Tur att KG var med som ar japan for jag fattar inte hur det ska ga annars. Maste verkligen lara mig lite enkla fraser iaf...I kvall var middagen utsokt, alla var nojda sa det var bra. Har inte atit nagot jatte gott an sa lange sa det var pa tiden. Det var typ ris och stroganoff som var gratinerad med ost, jamm!
 
Matvey ar jatte trott sa han har redan somnat, jag ska ocksa forsoka lagga mig i tid sa jag vander pa dygnet, i morgon ar det sista dagen var buss gar 12 sedan ar det 8 sa viss skillnad. Men lite svart att ga ner i varv sa jag sitter lite pa internet en snabbis forst. Matveys dator kan kopplas upp i rummet sa anvander den nu ist for att ga ner i lobbyn med min, (darfor ringer jag ej i kvall mamma och skrivit med a och o ist).
 
 
Ok annars inget nytt for mig. Allt rullar pa och mina fotter ar battre=)
 
 
 
 
 

Vilken omställning..

Det är det ända jag kan säga om att vara i Japan...Allt är så annorlunda och så himla svårt att förstå. Det finns hur mycket som helst att köpa men svårt att veta vad allt är..Antar att man bara får chansa. Som vi gjorde i söndags när vi skulle äta frukost..Vi var på ett ställe som heter mosburgers. Hittade inte så mycket i närheten så tänkte att det inte spelar så stor roll vad vi äter första dagen. De hade något som vi trodde var yoghurt med nötter men det var något slags isigt vispad ris/mjölk med bönor på toppen. Inte det bästa i kombination. Böner är gott för sig till mat det passar till och denna isgrej var ok själv. Till det risburgare, ja brödet var av ris med blanade grönsaker i mitten som faktiskt smakade bra liskom kaffet! Här är en bild:
 
Fötterna börjar ömma lite nu men hoppas det inte blir värre än såhär så är det lugnt. Köpte lugnande badbomb jag ska ha i badet i kväll samt något för fötterna som gör att det ska vara pigga och frächa efter natten så hoppas det funkar. Annars är allt bra och det rullar på bra. Matvey kommer i morgon så det ska bli skönt att ha honom tillbaka, ovant att vara här själv och bo utan honom. Dora fortsätter vara snäll och trevlig och låter mig alltid smaka allt hon har så jag ska lära mig. Lite svårt än med maten men men det går. Kocken kommer ju i morgon så då kanske det blir bättre=)
 
Ha det så bra!
 

Day nr 1...

Ja då var första dagen av reharsals avklarad för denna tour. De gick helt ok. Var först jätte ovant att gå på is igen och den var full storlek och det var ännu längre sedan...Vart lite stresad först när jag såg hur alla de andra satte fart men efter ett litet tag kändes det bättre. Skridskorna kändes bra efter att jag lagat dem men åkte lite till själv på kvällen för att verkligen komma in i det och då började det krampa lite. Hoppas det bara är av lite ovana och att en natts vila hjälper..Nu väntar jag bara på att Matvey ska komma hit ( som han förhoppningsvis gör på onsdag om allt går vägen) så vi kan börja träna på riktigt. Lätt att stressa upp sig för att vi missar lite i början nu och första showen redan nästa vecka och presentations på måndag ( audion för alla understady roller). Men inget att göra åt saken utan bara bita i hop och kämpa på. Har börjat jobba på min dialog som inte är helt lätt på japanska men som tur är har vi tolk som hjlälper oss med det, ( en gammal disney tjej som numera är coach och koreograf här i Japan).
 
Har precis tagit ett bad i mini badkaret som var precis lagomt långt så jag kan sitta raklång med bena..Det var skönt för blev kall då ishallen är svinkall...Värre lär det bli i slutet av veckan när alla har hela dagar. I dag och även i morgon går min buss först 12.00=)
 
Hoppas allt är bra med alla nära och köra hemma!

RSS 2.0