Day 1 of 5 in Beijing/Xiam

Vår resa varade i 7 dagar varav dag 1 och 7 var resdagar så totalt 5 dagar av sightsing, 3 i Peking och 2 i Siam. Här kommer lite redogöring från dag 1.
 
Vi hade köpt en paketresa där följande ingick: guide och egen minibuss, boende, frukost, lunch, en middag/show och alla entreer. Det var jätte lämpligt och nästan ett måste när det är så mycket att se i så stora städer och svårt med språket som det är i Kina. Samt kan man inte riktigt köpa tågbiljetter själv utan resebyråer köper upp alla och sedan säljer vidare. Ja detta var toppen! Även bra med guide som berättade om allt då det faktiskt finns jätte mycket historia bakom allt. Reser man själv missar man det. Dock blev det lite mycket info till slut då det är rätt svårt att ha koll på allt och ta in allt på en gång. Måste erkänna att jag inte är duktig på den kinesiska historian men har tänkt läsa på lite när jag får tid så då kanske allt hamnar lite mer på sin plats. Vi började första dagen med hämtning klockan 7.30 från hotellet. Sedan var det fullspäckat fram till ca 20.30 när vi blev avlämnande på hotellet igen. 
 
Vi började med Kinamuren som låg ca 2.5 h utanför Peking. Vi var där i ca 1.5 timme och han klättra upp en bit men som sagt kunnat klättra mycket längre men tiden fanns inte. Häftigt var det!
Många steg blev det...
Det var vi 5 som åkte tillsammans, Hope, jag, Courtney, Perri och Johan. Samt var det ett till par från Disney som hade köpt samma respaket så de var med på vår minibuss.
Perfekt väder hade vi hela resan. Här soligt och blev ganska varmt när man började klättra fast det var lite kyligt i luften, perfekt helt enkelt.
 
Sedan var det lunch och besökt på 2 olika fabriker där de gjorde Kinesisk konst av olika slag. Säger inte mer än så då det kanske blev någon liten sovenier inköpt=) Efter det var vi till Ming Tombs. Det är 13 gravar från Ming Dynasty som ligger där (Ming dynasty härskade 1368-1644).
(Lite fakta för den som vill veta lite mer hämtat från Wikipedia).
 
Ming tombs. At present, only three tombs are open to the public. There have been no excavations since 1989, but plans for new archeological research and further opening of tombs have circulated. The Ming Tombs were listed as a UNESCO World Heritage Site in August 2003. They were listed along with other tombs under the "Imperial Tombs of the Ming and Qing Dynasties" designation.
 
Efter det var vi på akrobat show och det var imponerande. Detta brukar man bara se på youtube men nu var det på riktigt. Tog några videos med som jag ska försöka lägga upp senare.
Jag, courtney och Johan
Dessa tjejer var galna, tror det var 13 st som alla cyklade på en cykel innan det var färdigt...
 
En toppen första dag och minnen för livet!
 
 
 

Kommentera inlägget här :