Day 2 of 5 in Beijing/Xiam!

Vi började även denna dag 7.30. Första stoppet var Tiananmen Square och Forbidden city. På svenska Himmelska fridens torg och Förbjudna staden, här följer lite bilder från Himmelska fridens torg:
Security cameras at Tiananmen Square
 
Lite fakta hämtat från Wikipedia:
Himmelska fridens torg eller mer korrekt Torget vid Himmelska fridens port (Tiān'ānmén Guǎngchǎng 天安門廣場 eller 天安门广场) är världens största torg, beläget i centrala Peking i Kina utanför Himmelska fridens port som leder till den Förbjudna staden. Det är 880x500 meter eller 440 000 m². Största delen av torget är en stor öppen yta för militärparader.  På platsen där Himmelska fridens torg nu ligger, låg tidigare det kinesiska kejsardömets ministerier. De enda av de ursprungliga byggnaderna som bevarats är den sydliga stadsporten Qianmen och porten mot den Förbjudna stadenTiananmen. Dess två massiva stenportar förbands ursprungligen av en låg processionskorridor i nord-sydlig riktning. Korridoren omgärdades på båda sidor av höga stenmurar och användes av kejserliga processioner vid kejsarens resor och officiella högtider.
Dagens Himmelska fridens torg, liksom byggnaderna runt omkring torget, planerades och byggdes under 1950-talet med hjälp av sovjetiska experter. Torget är byggt med Röda torget i Moskva som förebild. Vid Himmelska fridens torg ligger bland annat Kinas nationalmuseumKinas folkkongressFolkets stora hallMao Zedongs (Folkrepubliken Kinas grundare) mausoleum och Monument över folkets hjältar. Torget har varit platsen för många viktiga politiska händelser som till exempel utropandet av Folkrepubliken Kina den 1 oktober 1949.
 
Bilder från Forbidden city:
The Meridian Gate is the southern (and largest) gate of the Forbidden City. It has five arches.
Crazy..Helt galet vad folk trängdes för att se in i detta rum som är The throne in the Palace of Heavenly Purity, bilden nedan. Jag gav upp och lät Johan trängas för att få ett kort.
 
Lite fakta:
Söder om det gigantiska palatsområdet finns Himmelska fridens torg. Huvudingången till palatset kallas Himmelska fridens port. Därefter finns ytterligare två portar innan besökaren slutligen kommer in i området med de olika palatsen. En av dessa är Meridianporten eller Wumen, den innersta av de tre portarna.

Palatset tog femton år att bygga, från 1406 till 1420. Det tjänade som Kinas regeringssäte under Ming- och Qing-dynastierna från år 1422, då det stod klart under kejsar Yongles styre.

Namnet kommer sig av att området under kejsartiden var avstängd för vanligt folk; endast kejsarfamiljen och hovet hade tillträde dit. Enligt en populär myt ska Förbjudna staden bestå av 9 999 ½ rum då ett palats med 10 000 rum hade varit så storslaget att det endast kunde existera i Himlen. Att bygga ett palats med 10 000 eller fler rum hade då varit att förolämpa Himlen, vilket ansågs föranleda Himlen att straffa den härskande dynastin.

År 1987 sattes Förbjudna staden upp på Unescos världsarvslista.

Efter ett antal timmar här var det lunchdags och sedan shopping! Var till en knock knock marknad. I en gränd fanns en dörr där vi sa ett lösen för att komma in. Toppen var det och hade kunnat shoppa ihjäl mig. Frågan är hur det kommer gå med vikten resten av touren och sedan hem....

Sedan var vi till Temple of Heaven, Kung Fu show och Duck dinner. Han även leka lite på ett utegym i parken vid temple of heaven som för överigt var en fin park. Jätte många äldre går dit och utövar aktiviteter som tex spela poker eller dansa. Så skulle det vara även i Sverige. Här lite bilder:

 

Efter en super lång dag hade vi massage bokat, de kom till hotellrummet och maserade. somnade utmattade 22.30. En mycket lång dag men värt det!

 


 

Kommentarer :

#1: Agneta

Roligt att få se bilder igen! :-) Kram

skriven
#2: Mamma.

Vad glad man blir av dina fina bilder :)
Såå glad och fin Gumman "hängandes" lekande i utegymet <3

skriven

Kommentera inlägget här :