Niigata!

Nu har vi kommit fram till Niigata efter en rätt lång resdag med buss 3,5 h och flyg ca 1,5 h och buss till hotellet. Gillar inte flyg resdagarna då vi alla reser tillsammans vilket betyder mindre plats på bussen och det är drygt särskillt när bussresan nu var rätt lång. Kan ju tänka er hur det är att sitta bredvid Matvey och hans stora kropp och långa ben...Men men så är det. Jag gillar bussdagarna då det är så vackert och intressant att se ut genom fönstret och raststoppen är alltid toppen. Fräsha toaletter, massor av mat (inte bara MC donalds som i USA..) och söta stånd där det säljer saker och som detta stoppet vi hade, enorm utsikt! Åka tåg är också bekvämt men drygt på statioenerna om det är varmt och trångt så buss vinner i längden. Vi reser ju alltid på dagtid här i Japan så man är inte lika trött och seg som i USA när man reser över natten utan man kan faktiskt se något och vara vaken=)
Vårat raststopp denna vecka, väldigt vackert!
 
Vi hyrde cyklar igen när vi kom fram och var och handlade. Jätte lämpligt och roligare än att gå=) Förra veckan var det 2 dollar för 24 timmar och i går hyrde vi i från Hotellet, 1 dollar för 3 timmar. Inte illa. Andra Disney shower som varit här har köpt hopvikbara cyklar och haft men ingen av oss detta år har köpt. Vore skoj att ha men inte värt vikten då jag hellre reser med annat.. Men som sagt perfekt att hyra, vet inte varför vi inte tänkt på det innan men vi har varit i jätte stora städer och som Tokyo tex är det för långa avstånd och cykla till allt man vill se så var nog därför men perfekt nu när vi är i mindre städer.
        Denna bilden är i från förra veckan när vi hyrde cyklar och cyklade runt staden, bla i hamnen där bilden är tagen. Cyklarna har inga växlar, bakåt tramp och man sitter jätte lågt med sadeln men så cyklar alla här i Japan...Fick skavsår i baken så är fortfarande öm..
 
Resdagarna tar ändå på fast man reser över dagen men man återhämtar sig snabbt med en lugn kväll och skön natts sömn som denna gång. Vaknade 9.30, gjorde lite yoga och har nu ätit en härlig frukost, havregrynsgröt på ryskt vis=) Matvey gillar att koka med mjölk och sedan gjorde hann sylt med färska blåbär och lite socker. Till det en hlav grapefrukt och självklart kaffe! Så nu är jag pigg och glad! Vi får se vad vi hittar på, har mycket ledig tid så ingen stress att göra massor, vi tar dagen som den kommer=)
 

Kommentera inlägget här :