1000 cranes of hope...

Vet inte om ni hört historien om Sadako Sasaki, en 12 årig flicka som dog av leukemi efter atombomben som släpptes över Hiroshima 1945? Mycket tragiskt men ändå fin då den visar en ung flickas hopp om livet då hon vek 1000 pappers tranor i hopp om att en önska skulle gå i uppfyllelse. Hon lyckades vika över 1000 tranor men tyvärr dog hon vid 12 års ålder. 
 
3 år efter hennes död inrättades ett monumnet, childrens peace monument till minne av henne och alla barn som dog ifrån atombomben med hjälp av donationer från över 3200 skolor från 9 länder. Än i dag viker människor tranor och hänger vid monumentet som står i Hiroshima Peace park. Disney On Ice brukar vika tranor och lämna över varje år de spelar här i Japan så detta år var det vår tur. Vi har tillsammans vikt 1000 tranor + 26 st för att representera vår show som heter D26. Vi var tillsammans över till parken i tisdags och lämnade över tranorna.
Efter överlämningen strosade vi runt i parken och var sedan på Hiroshima peace memorial museum. Där fanns även storyn av Sadako Sasaki som jag knäppte kort av så ni kan läsa.
childrens peace monument
Jag med vår donation
Många färgglada tranor finns det!
Alex från oss är den som ordnat allt och satt i hop alla tranor. Jätte snäll kille med ett stort varmt hjärta!
 
 
 
Lägger även upp en link från deras hemsida om storyn. Kommer mer i från museumet i ett senare inlägg. Dags att sova nu...
 
http://www.pcf.city.hiroshima.jp/virtual/VirtualMuseum_e/exhibit_e/exh0107_e/exh01071_e.html
 A Young Girl's Death from the A-bomb---Sadako Sasaki, 
12 Years of Age
 A Young Girl's Death from the A-bomb---Sadako Sasaki, 
12 Years of Age

Kommentarer :

#1: Mamma.

Fint!!!
Hälsa Alex så gott :)
Varma kramar från mamma <3

skriven

Kommentera inlägget här :