Sjuk...

Ja jag har blivit sjuk...Kände mig hängig och ont i kroppen i söndags när jag vaknade men kämpade mig igenom de sista showerna. Men var helt död på måndag när vi skulle upp tidigt och resa. Hade lite feber då, jätte ont i bröstet med hemsk hosta. Var ändå i farten under dagen då febern kändes ok men deckade på kvällen av feber och frossa. Bättre igen på tisdag morgon men hängig igen på eftermiddagen. Har bara tagit det lugnt och gjort så lite som möjligt, stoppat i mig apelsiner, ingefärs tee med honung, host medicin, citron och alvedon, ja mer kan man inte göra...Kände mig piggare i går morse och kändes som att det var en förkyldning som var på väg bort. Jag gick på principal ice och gjorde showen men det var inte lätt. Frös hela showen och hostade igen när jag ansträngde mig. Antar att det är skillnad på att göra ingenting och att anstränga sig...Slocknade tidigt i går kväll och vakande med feber till och från under natten. Nu mår jag bättre igen men valde ändå att vara hemma. Tufft att säga nej då vi har ett tufft show schema denna vecka och man vill inte göra det värre för de andra. Men hälsan måste komma först så jag vet att jag gjorde rätt. Hoppas det går över snabbt och att Matvey klarar sig...
 
Inte nog med att jag är sjuk så gjorde Matvey illa sig armbåge i går på princiapl ice. Något hände i ett lyft då han fick lite bakåtvikt med armarna. Han trodde det skulle gå bra att åka men gick inte bra i showen, smärtan blev värre. Han spenderade gårdagskvällen hos doktorn för att kolla  upp det hela. Verkar som att det inte är någon större fara men han får inte lyfta just nu. Han är hos sjukgymnast nu och ska få en bättre bedömining. Vi hoppas på det bästa!
 
Ja så inga jätte roliga nyheter härifrån men kan iaf säga att Welligton är en jätte trevlig stad. Tyvärr dåligt väder med lite små regn och jätte blåsigt så rätt kallt men finns massor av restauranger, barer, cafer och shopping. Inte riktigt kunnat ta del av det men sett lite iaf och delar med mig av bilder lite senare.
 
Här är lite bilder i från Wai o tapu, Nya Zealands färggranaste vulkaniska område ditt vi åkte en dag i från Hamilton.. 
The geyser is induced to erupt daily at 10:15am by dropping a surfactant into the opening of the vent. Eruptions produce a jet of water reaching up to 20m and can last for over an hour, depending on the weather.
Waiotapu (Māori for "sacred waters") is an active geothermal area at the southern end of the Okataina Volcanic Centre. The area has a long history as a tourist attraction. While the area has been protected as a scenic reserve since 1931, a tourist operation occupies part of the reserve under a concession. It operates under the name "Wai-O-Tapu Thermal Wonderland".
Det luktade illa i hela området, typ som kokt ägg... Men förutom lukten var det häftigt, fin natur och fascinerande att vattnet kan ha så olika färg och vara så varmt.

Tangled!

Här kommer en ny video på vårat nummer med det nya lyftet kallat King som vi numera gör i programmet. Jobbar fortfarande på att få det bättre...Lite stela armar och tajmingen sitter inte jämnt men det blir bättre och bättre. Kul att ha nya saker att jobba på så att det inte blir för bekvämt, Man ska anta utmaningar här i livet!

Sydney!

Här kommer lite bilder i från Sydney. Vi hade en ledig dag där innan vi flög vidare till Nya Zealand. Då mötte vi upp med Malin Ekman som jag åkte kosntåkning med i Hbg och strosade runt det mest kända som Opera huset och Sidney bron vad man nu säger på svenska (Sydney harbour bridge på engelska iaf). Vi var även till Royal botanic gardens och åt lunch i the rocks. Bilder finns även på facebook.
Vi tog båt in i från olympic park där vi bodde vilket bjöd på fin utsikt!
Det blev pubmat på en jätte gammal pub, det var toppen!
Vi gick även en bit på Sydney harbour bridge vilket bjöd på bra utsikt! I love Sydney!
 
 

En dag på kontoret!

Kan se väldigt olika ut för alla människor, såhär ser det tex. ut för mig=)
Varje tour får man gå ut och kolla på en show var då andra gör ens nummer, lite grann för att inse vad vi är del av och hur showen ser ut från publikens sida. Det är jätte viktigt för jag tycker det är stor skillnad på hur det känns när man åker och när man tittar på showen. Jag har inte tittat denna touren så väntar på det, bara 3 veckor kvar nu så borde komma snart. En kille som tittade i går fotade ganska mycket och tog då bla. dessa på oss. Alltid kul med bilder.
 
Annars är allt bra och vi kämpar på, bara en dag kvar nu och 3 shower. Sedan reser vi tidigt på måndag till Wellington. Har där en show onsdag, följt av en "12 pack”  dvs. 4 dagar i rad med 3 shower var dag. Galet men hoppas det går smidigt!
 
Hoppas allt är bra med er alla och att ni överlever värmen, klaga inte utan tänk att snart är den över och det är vinter igen...=)

Fikatime!

Hittade denna mysiga gata i morse när jag var på väg till hot yoga. Spanade in den på vägen hem och det visade sig att detta mysiga fik låg i slutet på gatan. Jag fick med mig Matvey så nu har vi en liten fika staund och suger in lite sol innan det är dags att jobba. Öppnar i kväll med en show följt av 3 st nästkommande 3 dagar så nu är det slut på vilan...Men det känns bra, vi har haft en bra ledig vecka med lite dagsutflykter och allmänt slappat och tränat mycket på gym så vi är redo. Vi  hittade ett les mills gym nära intill där vi fick träna gratis så det var toppen. De har bra pass så testade Shebam och body pump en dag för att varva träningen lte. Hittade även en hot yoga studio så har kört mycket yoga. Gillar det som ett komplement till träningen. Man känner sig så mjuk, avslappnad och slim efteråt, särskillt när man kör hot yoga. I love it!
 
 
Det bästa med livstilen vi har dvs. ett heltidsjobb som gör att man håller sig i form och får se hela världen är att vi har möjlighet att unna oss en god fika såhär mitt i veckan. Gillar verkligen att testa på nya fi. Älskar att njuta av en god cappuchino, titta på folk och vara på internet, det är min nya hobby tror jag. Som kära lillebror sa när han var liten" Min hobby är att fika". Han älskade fika efter skolan och radade upp kakor efter kakor...Själv är jag mer hälsomedveten än så att det får bli fikabröd någon gång i bland=)
 
Dags att runda av, jobbar på min uppdatering och mer bilder kommer så småningom. Har förstått att det är riktig sommar hemma i sverige. Njut av den med utifall den tar slut innan jag är hemma. Här är det ganska varmt i dag och riktigt skönt i solen men känns ändå att det är vinter då kvällarna är kalla. Så njut av värmen!

Genom berg och dalar...

Ja så skulle jag vilja beskriva vägana här i Hamilton, NZ. Naturen är helt fantastisk, man bara njuter av hur vackert det är och det är jätte lugnt på vägarna. Ja rena landsbyggden om man säger så. Även downtown Hamilton där vi bor är väldigt lugnt, det finns restauranger, barer, klubbar, gym, köpcenter och mataffärer men ändå väldigt lugnt och inte mycket folk. Det bor ca 150 000 männiiskor i Hamilton och det är 4:e största staden i NZ. Dessa bilder är i från resan till Waitomo Glowworm Caves, Vi fick sakta in då det kom en flock lösa kor längs vägen, ja landsbyggden på riktigt!
Några få bilder i från Waitomo Glowworm Caves nedan. Vi tog basic touren där man gick ner i grottan med guide som berättade lite om historian följt av en kort båtresa ut från grottan i absolut mörker då vi såg fullt av glowworms lysa. Det var häftigt! Lite fakta om  Waitomo Glowworm Caves lägger jag med för den som orkar läsa mer...
Formed over 30 million years ago there are two levels to the Waitomo Glowworm Caves which are 16 metres apart. The upper level is dry and includes the entrance to the cave, and formations known as the Catacombs, the Pipe Organ and the Banquet Chamber. The lower level consists of stream passages and the Cathedral.

The Cathedral is on the lower level of the Waitomo Glowworm Caves and, at 18 metres in height, this is the largest cavern. It is world-renowned for its superb acoustics, which are due to the enclosed shape and rough surface. Many famous singers and choirs have performed here and have been delighted with the purity of the sound.

The famous formation of a kiwi bird.
         World renowned and a magnet for both local and overseas visitors, the Waitomo Glowworm Caves occupy a high placing in the New Zealand vacation wish-list. The glow worm, Arachnocampa luminosa, is unique to New Zealand. Thousands of these tiny creatures radiate their unmistakable luminescent light as our expert guides provide informative commentary on the Caves' historical and geological significance. You will become a part of over 120 years of cultural and natural history.
 

Hamilton gardens!

I går var en lugn dag då vi sov ut, var på gymet en sväng och sedan gjorde lite picknick och åkte till Hamilton gardens. Det är en stor botanisk trädgård med olika trädgårdar och varierande blommor och kryddor. Inte riktigt säsong då det är vinter här men det var ändå fint och skönt att komma ut en liten stund. Snodde även en färsk clementin då jag såg ett sådant träd för första gången. God!

Semester!

Vi har som sagt semester nu i en vecka och längre semester för mig förknippas med inget bloggande som ni kanske har märkt..Är jag i väg och ser mycket som innebär att jag tar massor av kort brukar det ta ett tag innan jag lägger in dem på datorn vilket gör att jag inte heller bloggar då jag vill göra det med bilder.
 
Vi har varit i väg på en del utflykter och fotat rätt mycket så har en del att ta tag i som jag skjuter på. Även fast jag är på hotellet en heldag där i mellan är jag lite lat att ta tag i det hela men det är väl så det ska vara när det är semster eller vad säger ni?? Det är väl meningen att man ska koppla av från den normala vardagen eller vad säger ni som har sommar och semster nu??
 
Jag börjar lite smått ta tag i det hela nu och sakta men säkert komma in i lite vardag igen då vi börjar jobba på onsdag. Vi har då principal ice på kvällen, Sedan principal ice och show på torsdag följt av en "9pack" som vi säger. Då är det slut på vilan...Hade 2 radio intervjuer i morse som hjälper till att komma in i jobbtänk igen=) De gick bra.
Kan säga att allt är bra och Nya Zealand är underbart vackert. Naturen är fantastisk och precis som jag föreställt mig. Bjuder på mer bilder och uppdatering så småningom,
(är det 1,2 eller 3 ord förresten???)!
 
 
 
 

KLARA!!!

Nu är vår Australien tour helt avslutad...Kan inte fatta vart dessa 7 veckor tagit vägen...Vi hade vår allra sista show i går och i dag en välförtjänt ledig dag här i Sidney. Vi utnyttjade den med att strosa runt i vackra Sidney och bla. se det mest kända; Sidney harbour bridge och Opera huset. Träffade även Malin Ekman så skoj med lite svenskt sällskap.
 
Efter en dag i Sidney passade jag på att uttnyttja tillgången till badhuset här i Olympic park och simmade lite innan lite avlappning i bastu och bubbelpool. Det var skönt och välbehövligt då det varit en tuff vecka. Men allt har gått bra och jag är nöjd och måste igen säga att jag älskar vad jag gör så spelar ingen roll att det är lite jobbigt i bland. Nu är jag helt färdig packad och redo att sova, samling redan 6.15 i morgon för avresa mot Nya Zealand. Där väntar en veckas ledigt vilket ska bli skönt!
 
Uppdaterar med bilder så småningom!
 
Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av sommaren!

Svenskt!

Svenskt i publiken i dag och mera svenskt i morgon, jätte skoj! Jonna från Tyresö tittade på andra showen i dag och Malin och Gabbi i från Hbg ska titta på andra showen i morgon. Roligt med lite kända ansikten i publiken, särskillt nu när vi har så många shower, det hjälper till så man får lite extra energi. Men allt går bra och allt rullar på för fullt! Massor av jobb men det är roligt ser dock fram emot en lediga dag på måndag och utforksa Sidney lite mer innan vi åker till Nya Zealand och nya äventyr. Inte helt klart vad vi ska göra under vår första lediga vecka men vi jobbar på det...
 
Lite bilder i från Cooks Cottage som jag var till i Melbourne:
 
 
 

What a day...

Vår enda lediga dag denna vecka startade inte som jag tänkt mig...Vakande 7.00 super trött för avresa 8.15 till flygplatsen, väl framme där visade det sig att vårt flyg 11.00 var inställt...Så nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att få flyga 14.00...Jätte drygt då vi är trötta och börjar jobba redan i morgon i Sidney. Vi har ett jätte tufft schema denna vecka så hade gärna velat komma fram och haft lite ledig tid innan det drar i gång..Men men vad kan vi göra...Som tur är finns det internet på flygplatsen så har köpt oss lite frukost och har låååååååång frukost nu=) Passar på att blogga och ta igen lite internettid då det inte finns så mycket tid för det när vi jobbar. Tog dessa bilder i onsdags och är riktigt nöjd med dem. Verkligen bra kvalite med min kamera eller vad säger ni??
 
För den som undrar hur vårat schema ser ut denna tuffa vecka lyder det såhär:
Måndag: 2 shower i Melbourne
Tisdag: Travelday till Sidney
Onsdag: Principal ice och 1 show
Torsdag: 2 shower, reharsals, PR
Fredag; 3 shower
Lördag; 3 shower
Söndag: 3 shower
 
Ja som sagt vi har ett underbart jobb och får se otroligt mycket och lever riktigt lyxliv och kan ha "semester" ofta men det finns en baksida med som inte är att leka med...Vissa veckor är tuffare än andra med mycket jobb men tur att vi gillar vårat jobb iaf då vi spenderar så mycket tid där som denna vecka=) Men det positiva överväger alltid som tex. nästa vecka då vi har en veckas ledigt och har möjlighet att se Nya Zealand innan touren fortsätter med shower i 4 städer där.
 
Med rätt inställning klarar man allt så var positiv så går allt mycket lättare, tro mig.Tålamod står på schemat för dagen så går det bra även i dag=)

Bakar!

I kväll har jag bakat igen. Hade ingridienser kvar sedan jag gjorde amerikanska chocolate chip cookies tidigare i veckan och vet inte om vi har lägenheter mer denna tour så ingen ide att spara på de grejerna därför bakade jag igen. De blev jätte goda, bättre än förra gången så är nöjd! Tyckte vi förtjänade lite goda hemmabakade kakor då vi jobbat hårt denna helg med 3 shower 2 dagar i rad + 4 innan det och 2 väntar i morgon.
 
Jag gjorde snövit sista showen och det gick helt ok. Kändes bra men var lite tidig i musiken i mitt uppvaknande av Matveys kyss...Skyller på honom=) Men ändå helt ok så nöjd för att bara vara andra gången. Känner verkligen att jag tagit ett steg framåt i min singelåking och glad över det. Faktiskt riktigt roligt att utmana sig själv med nya saker, det gör att man behåller koncentrationen bättre och får lite extra andrenalin såhär när man egentligen är super trött.
 
Nu ska jag sova gott och ladda för de 2 sista showerna här i Melbourne i morgon.
Chinatown
Tydligen kan man åka häst och vagn till Mc donalds här=)
Trams överallt här i Melbourne. 
 
Lite bilder i från Mebourne jag tog i onsdags då jag tog mig en promenad runt staden innan vi började jobba. Alla bilder från Brisbane finns även på facebook nu.
 

Så kommer de sista bilderna...

Detta är de sista bilderna jag har att bjuda på i från Brisbane. Vi gjorde en dagsutflykt till Gold coast som ligger ca 1,5 timme ifrån Brisbane. 57 km av strand, de ni, knall blå himmel hade vi och riktigt skönt, dock inte badkläder med och lite kyligt i luften så blev inget bad...Men vi doppade fötterna och föreställde oss hur underbart det är på sommaren. Vill tillbaka dit! Vi åt lunch och drack kall god frappochino samt shoppade lite, en kanon dag! Här lite härliga bilder att njuta av:
 
Annars är allt toppen här, en lång dag är precis över och dags att sova. Jag gjrode Wendy i dag första showen och det gick riktigt bra. Detta var bara 4:e gången jag gjorde det sedan höstas så fortfarande inte så van och nervös så med tanke på det känns det extra bra. Jag fick även beröm att det var det bästa jag gjort och att det såg avslappnat ut så det var skoj. Rapunzel de andra 2 showerna gick också bra så kan somna gott! 

Saknar Brisbane..

Ja värmen iaf för här i Melbourne är betydlgit kallare, täckvästen är på om man säger så, det blåser kallt. Men hade ändå tur att vår enda lediga dag var gasnka varm och solig så kunde njuta av att strosa runt staden, Bilder i från det kommer!
Jag glad efter lite shopping på favvo affären lou lou lemon och Matvey då han fick hamburgare efter att ha följt med snällt, enkelt att muta honom=)
 
Dessa bilder är i från downtown Brisbane. Den rinner en flod igenom staden samt finns en lagoon mitt i stan där man kan bada. De har även en mysig botanisk trädgård mitt i stan samt shopping av olika slag, tex finare som i distriktet där lou lou lemon låg så mycket att se nära intill.
 
Annars är allt bra här, jobbar och står i om man säger så men alt flyter på!

Valsafari!

Säger man så eller vad heter det på svenska?? Ja vi var på whale watching en dag i Brisbane då det är säsong för det nu. Säsongen är mellan Juni och Oktober så vi passade på. Brisbane är världskänt för whalewatching. Vi hade kanon väder med klarblå himmel och sol hela dagen och det var riktigt skönt i solen när båten låg stilla. Vi hade tur och såg flara valar. Matvey lyckades fånga några riktiga "splashes" på kort. Riktigt häftiga djur måste jag säga och coolt att man var så nära dem. Vi gav oss ut med båt 10 från Byron Bay (ca 30 min från Brisbane) och kom tillbaka 14.30, det bjöds på lunch ute på havet och sedan var det transport till och från hotellet. En lämplig paketresa!
 

Koalas!

Mitt nya favorit djur tror jag efter att ha hållt i en Koalabjörn, kan man bli sötare eller??? I går var vi till Lone Pine Koala Sanctuary i Brisbane efter att vi var klara med vår show vi hade på förmiddagen. Det var en park med massor av olika Koalabjörnar i olika åldrar samt andra djur. Här lite bilder på super goa Koalas!
Man vill bara krama dem!!!

Welcome to Melbourne!

 
Detta är vårat mysiga rum denna vecka. Till det badrum med dusch, en balkong och ett litet kök. Ja en och en halva skulle jag vilja säga då köket är i hallen och allt är öppet. Men ugn, micro och spis finns så allt bara litet. Men  mysigt på samma gång. 
 
Vi reste i morse från Brisbane till Melbourne, flyg på ca 2,5 timme. Kom fram till hotellet ca 16.00, vi gick då och kollade in ett outletmall men det var inget vidare så fortsatte vidare mot Coles och mathandlade. Matvey gjorde sedan hemmalagade hamburgare och potatis i ugn som han älskar (ja jag med för den delen särskillt när man är vrålhungrig=)). Jag har nu bakat amerikanska chocolate chip cookies som vi ska testa på när vi kollar film. Är super trötta så blir en lugn kväll. Har sedan principal ice i morgon kväll och sedan börjar showandet på torsdag. Vi har 2, 2, 3, 3 + 2 shower här i Melbourne så blir mkt jobb och tyvärr lite sightseeing. Men ska försöka oss ut en sväng i morgon och se något iaf!
 
Annars är allt bra, internet verkar ok än så länge så ska försöka uppdatera med mer bilder denna vecka, har massor att bjuda på!
 
 
 

RSS 2.0