Vilket avslut på denna underbara vistelse i Dubai!

 
Bilder säger mer än ord brukar man säga och det stämmer många gånger. Vi var till Dubai Marina i eftermiddag med ett annat par. Först åt vi middag och strosade runt lite i hamnen där vi såg väldigt cool arkitektur. Vi avslutade sedan med en drink på Marriot hotell till solnedgången. Jätte vacker utsikt över hamnen, the palm och solnedgången var ett perfekt sätt att avsluta vår vistelse i Dubai som har varit toppen! Har haft det jätte bra på alla sätt och vis. Är verkligen tacksam över att vi fick chansen att åka hit och göra breakwork, en erfarenhet rikare måste jag säga!
 
Vi resr till Doha, Quatar i morgon där vi är lediga i 8 dagar innan vi börjar med show. Vi kommer att bo på jätte fint 5 stjärnigt hotell så ser fram emot det! Sedan 28 September flyger vi direkt till Florida och vår show så ska ta vara på vår semester i Doha då det blir fullt upp med jobb fram till Februari. Men tur är att vi har så roligt på jobbet att det inte gör något=)
 
Fakta om The palm och satelitbild:
The Palm Jumeirah seen from the International Space Station

Palm Jumeirah är en konstgjord ö i DubaiFörenade arabemiraten, som tillsammans med Palm Jebel Ali och Palm Deira, ingår i en "trilogi" av byggprojekt som påbörjades i Dubai 2001. Palm Jumeirah är den mittersta av öarna, går 5 kilometer ut i havet och var världens största konstgjorda ötills Palm Jebel Ali, 7,5 kilometer i sydvästra Dubai, byggdes. När Palm Deira, i centrala Dubai, är färdigbyggd kommer den att vara ännu större, cirka 12,5 kilometer.[1]

Palm Jumeirah är formad som ett palmträd där stammen har landförbindelse via broar och där en månskära omgärdar bladverket vilket utgör grundformen i samtliga tre palmöar. Landmassan som täcker cirka 5 gånger 5 kilometer, började byggas juni 2001 och färdigställdes år 2004 då byggandet av bostadsområden och hotell tog vid. 2006 flyttade de första invånarna in till Palm Jumeirah och är idag den enda bebodda palmen i "palmtriologin"[2]. Palm Jumeirah är idag till största delen färdigbyggd och består av flerbostadshus på stammen samt villor i de områden som utgör bladverket. Tack vare formen av ett palmträd så ligger samtliga byggnader vid eller i omedelbar närhet till havet, vilket innebär att i stort sett samtliga boende har tillgång till strand och bad. Utefter månskäran ligger ett flertal hotell, varav Atlantis längst ut på palmens krona är ett av Dubais mest välkända landmärken.

Den 6 maj 2009 öppnades en 5.4 kilometer lång monoraillinje som går från palmens fot ut till hotellet Atlantis.[3]

I samband med den global finanskrisen kom färdigställandet av ett flertal byggnadsprojekt att försenas eller skrinläggas. Palm Jumeirah är dag i stort sett färdigbyggt, vad som återstår idag är till största del färdigställandet av ytterligare några hotell.

Kommentera inlägget här :