Halloween 2015!

Årets Halloween party fick avsluta 2 veckors jobbande i Seoul och inringa 2 veckors ledighet. Vilket var jätte passande då de flesta kom till partyt innan många reser i väg på utflykter då vi är lediga en längre tid. Vi nöjer oss med att vara kvar i Seoul och fortsätta utforska denna stad och ev. göra några dagsutflykter kring Seoul annars bara njuta av fint hotell, gymma, gå på yoga och leva lite vanligt liv=). Skönt att bo på ett och samma ställe en längre tid och Seoul är trevligt!
 
Partyt var jätte lyckat och vi hade en mycket trevlig kväll med mingel, fingerfood och Matvey DJ:ade! Vi var utklädda till Hipster princesses i från de stories som är i showen, det var Queen Elsa från Frozen, Belle, Ariel och Rapunzel (Anna från frozen var tyvärr sjuk och kunde inte komma...). Det var Nicolas ide och det blev jätte bra, vi vann best group outfit=)
 
Lite bilder nedan:
 
Elsa, Belle, Ariel och Rapunzel
Team Sweden=) Jenna som Pippi som faktiskt bott i Sverige i några år och pratar lite svenska, jag och Andrea.
Vera och jag
Matvey som Jonny Bravo och jag som Rapunzel
 
Här är en länk på en bild för er som en vet vem Jonny Bravo är:

Gwanghwamun square and Cheonggyecheon stream

Gwanghwamun Plaza även känd som Gwanghwamun Square är en offentlig öppen plats i Seoul, Sydkorea. Plazan öppnades den 1 augusti 2009 av Seoul Metropolitan Government och är en del av stadens planer för miljövänliga renoveringsprojekt som Cheonggyecheon stream och Seoul Plaza. Jag var dit en eftermiddag och promenerade. Alltid mycket folk i Seoul men skönt med lite mer plats för promenad och uteaktiviteter trots att man är mitt i staden. Jag gick en lång bit längs med Cheonggyecheon stream och kom fram till Gwangjang market som är en gigantisk stor marknad med allt man kan tänka sig. Det fick bli en snabb titt denna gång då man blir rätt slut av att vara ute på och trängas med alla människor. Ska dock försöka ta mig tillbaka dit en dag för att testa lite lokal Koreansk streetfood billigt som man kan göra där i så kallade eatery alleys. Nedan lite bilde från den dagen:
 
The statue of the Admiral Yi Sun-si
Statue of King Sejong
Gwanghwamun square. This 555 meter long, 34 m wide square is in front of Gwanghwamun, the main gate of Gyeongbokgung palace that you can see in the background. Gwanghwamun Plaza also known as Gwanghwamun Square is a public open space in Seoul, South Korea. The plaza was opened on 1 August 2009 by the Seoul Metropolitan Government and is part of the City's plans for environmentally friendly renovation projects such as the Cheonggye Stream and Seoul Plaza. It is also of historical significant as the location of royal administrative buildings, known as Yukjo-geori or Street of Six Ministries: and features statues of Admiral Yi Sun-sin of Joseon Dynasty and King Sejong the Great of Joseon.
Cheonggyecheon is a 10.9 km (7.0 miles) long stream flowing from Gwanghwamun gate to Dongdemun. In 2005 it was transformed into an ecological stream after a restoration project that took 3 years. Visitors can take a stroll down the walking path and enjoy the view under the 22 bridges.
Inside Gwangjang market.

Deoksugung Palace

En dag tog jag mig till Deoksugung Palace. Har egentligen sett tillräckligt med palats men det fick bli ett snabb besök till detta då det låg alldels intill Deoksugung Doldam-gil, en mysig gata värd ett besök i soligt höstväder som jag läst om och tyckte verkade intressant och passande bra som utflyktsmål en solig dag. Den var verkligen värt ett besök då gatan var mysig. Köpte med mig en kaffe och strosade i härligt väder och njöt av en eftermiddag utomhus. Jag gick även förbi Seoul plaza som är ett ett stort grösområde framför city hall där olika evenemang håller hus. Åker gärna tillbaka men det finns så många andra platser att besöka i Seoul så kankse bara blir tid för ett besök, om inte Matvey vill med en gång då jag var dit själv denna gång. Matvey gillar inte att se lika mycket som mig så i bland tar jag mig en tur själv vilket kan vara väldigt skönt i bland då jag gör precis hur jag vill och är borta hur länge jag vill=) Lite bilder nedan:
På väg in mot Deoksugung Palace
It is one of the "Five Grand Palaces" built by the kings of the Joseon Dynasty. The buildings are of varying construction, including some of natural cryptomeria wood, painted wood, and stucco. Some buildings were built in Western style.
Deoksugung Palace is special among Korean palaces. It has a modern and a western style garden and fountain.
Deoksugung, like the other "Five Grand Palaces" in Seoul, was intentionally heavily destroyed during the colonial period of Korea. Currently, only one third of the structures that were standing before the occupation remain.
Also known as ‘Jeongdong-gil road,’ Deoksugung Doldam-gil (Deoksugung Stone Wall Road) is the road along Deoksugung Palace’s stone wall and is a popular place for romantic strolls. In the fall, yellow ginkgo leaves add to the romantic ambience. This elegant road is about 900 meters long and stretches from Deoksugung Palace by Seoul City Hall to Jeongdong Theater. There are numerous cultural sites as well as traditional and modern structures along the way that make the trip all the more worthwhile.
Utanför Seoul museum of art.
Seoul Plaza 

Trick eye museum, Seoul

Som barn på nytt, ja det blev vi helt klart när vi var på Trick eye museum här i Seoul en dag. Jag är normalt inte en museum person men detta var skoj! Jag, Nicola och Whitney fick chansen att bada med delfiner,  sova på månen, vara med i olympisk simning, dansa balett och känna på att vara riktigt stor och liten och mycket mer. Ja häftigt var det samt var vi även in på ett is museum men den vistelsen blev snabb, alldeles för kallt för min del!
 
En annorlunda upplevelse om jag säger så...
Dream high!
Tack Nicola och Whitney för en rolig upplevelse!
 
 

Hungrig?? Då är Itaewon inte helt fel distrikt!

Itaewon är ett annat distrikt i Seoul som är väldigt populärt bland turister. Det är känt som "western town" och påminner om ett Chinatown i västländer. Här kan man hitta all slags internationell mat som kanske inte lika vanlig runt om i Seoul tex mat från Indien, Turkiet, Mexiko, Thailand, Tyskland, Spanien, England, Frankrike, Italien och USA. Det finns även marknad och shopping samt barer och Itaewon är ett av de populära utgångställerna i Seoul tillsammans med Gangnam och Hongdae.
 
Jag har hunnit med att vara dit 2 gånger, en gång själv när jag bara strosade runt och spanade in alla restauranger då middag väntade hemma=) Sedan var jag och Matvey dit en söndag eftermiddag och åt lunch och fikade. Med hjälp av tripadvisor fick jag tips om en amerikansk lunch restaurang, (Matvey fick välja och ville då ha självklart ha amerikanskt) , det blev klassiska Philly cheesesteak sandwishes (cheesesteak, also known as a Philadelphia cheesesteakPhilly cheesesteakcheesesteak sandwichcheese steak, or steak and cheese, is a sandwich made from thinly sliced pieces of steak and melted cheese with onions and peppers in a long hoagie roll. A popular regional fast food, it has its roots in Philadelphia. Det är lite för "kladdigt" för min del men kan vara gott någon gång i bland om det är lagat rätt och Rye Post som vi var på får en 5 poängare då det var helt efter förväntan. Vi fortsatte i det amerikanska spåret så det blev sedan fika på tartines too (TARTINE too... Is a authentic American Pie Cafe) med utsökt hembakade amerikanska pajer som också var väl värt besöket. Ja i bland får man unna sig=) Blir nog några fler besök till Itaewon då det är lämpligt med en så stor variation på mat samt ett härligt distrikt inte allt för långt i från hotellet.
 
Hade gärna testat massor av fler restauranger/barer/fik då det är en stor del av resandet och utforskandet av nya platser men bara för att vi reser och lever som vi gör går det inte att äta ute hela tiden. Jag är så lyckligt lottad som har Matvey som är JÄTTE duktig på att laga mat och gillar att exprimentera och testa nya saker så jag äter alltid på en 5 stjärnig internationell restaurang som sällan gör en besviken. Är så impad av vad han kan särskillt med tanke på att vi lagar på ett hotell rum. Så vi gör det riktigt bra tycker jag som tar oss tid att handla och laga hemma när det finns massor som väntar runt hörnet. Vilket jag är tacksam för då hemlagat alltid är bäst särskillt om man tränar hårt som vi gör men som sagt i bland måste man gå ut och testa på!
 
Karta av Itaewon
International food street in Itaewon. 
Blev inte jätte många kort med kameran men ni kan tänka er en gata full av restauranger i denna stil med mat från världens alla länder.
Cool building
Seoul central Masjid, Koreas first and Seouls only mosque.
 

Yeouido,Seoul

Som jag nämde innan är Seoul jätte stort och det finns flera olika distrikt! Eftersom vi har massor av ledig tid och inget speciellt planerat här försöker jag besöka så många av dem som möjligt och helt enkelt ta in Seoul och se så mycket det går. Hann med en del de första 2 lediga veckorna och fick en bra inblick av staden och ett hum om vad jag vill se och göra de nästa 2 lediga veckorna. 
 
Men just nu är vi i full gång och jobbar så blir inte mycket till sightseeing då men skönt att det inte gör något då vi ändå har så mycket tid. Vi hade de 2 sista showerna för denna vecka i dag sedan är vi lediga i morgon vilket ska bli skönt då vi varit i gång och jobbat sedan tisdag morgon. Vi har haft totalt 12 shower denna vecka och reharsals och en run thru så 6 heldagar med jobb vilket känns av nu. Så fick bli en lugn och skön kväll med lite "minispa" för att ta hand om kroppen så jag orkar en vecka till och nu snart väntar sängen. Har inget planerat för morgndagen utan tar den som den kommer, vi börjar sedan med show tisdag morgon och har även 12 shower denna vecka fram till och med söndag. Fast det blir intensivt med jobb och man hinner och orkar inte mycket mer än äta, träna, sova så klagar jag inte då det är härligt att vara tillbaka på isen och träffa alla. Har åter igen blivit påmind om hur mycket jag älskar mitt jobb och min arbetsplats, så fast det är fullt upp att få vardagen att gå runt är humöret på topp!
 
Showerna har gått bra denna vecka, första showerna var lite ovan då det är på koreanska men man kommer in i det ganksa snabbt och vi är experter på att improvisera och fejka vår "lip syncing" så nu flyter det på bra.
 
Har varit dålig med uppdateringen som vanligt men här kommer lite bilder i från Yeouido som det heter där vi bor. Det är Seouls huvudsakliga affärs och investerings distrikt. Vårat hotell heter GLAD och är helt nybyggt och fint. Vi bor intill en stor park där man tex kan hyra cyklar, spela basket, promenera, bara vara ute och få friskluft och det är perfekt att springa då det har typ löparbanor runt så mjukt och bra underlag. Ett varv runt parken är 2,5 km så en rätt stor park mitt i smeten. Finns även en till park, Hangang park intill Han river som ligger inom ca 10 minuters gångavstånd. Dit har vi även varit några gånger, perfekt för picknick och man har bra utsikt av Seoul samt även trevligt att springa längs med floden så blir några runder även där. Det finns även ett köpcenter, mataffär, gym och en yoga studio inom 15 min gångavstånd så klagar inte på läget samt tunnelbane station rakt över gatan=) Men som sagt Seoul är stort och det finns mycket mer att se vilket jag delar med mig av senare!
 
Hoppas allt är bra med er alla!
 
 
Hangang park, a big park along the water near our hotel. A popular park for biking, walking and running!
Bridge over Han river to Hongdae district.
Seoul is roughly bisected into northern and southern halves by the Han River.
Seoul Marina club and Yacht
The National Assembly Proceeding Hall is the building that serves as the location of the National Assembly of the Republic of Korea, the legislative branch of the South Korean national government. 
A water stage
A beautiful day for a walk along the river!
A big park in the middle of the buisness district.
Yeouido park near our hotel.
Denna bild är enbart tagen åt dig pappa=) Vore inte fel att ha detta skrivet på din glasruta till ingången av ditt hus om jag känner dig rätt!?
 

Kapitel 2, Sydkorea!

Ja då var det dags att börja kapitel 2 i boken om vi nu ska kalla denna tour för en bok. Man brukar ju säga att hela livet är en bok som består av flera olika kapitel men jag tycker även att denna touren kan delas upp i kapitel då den är väldigt lång och vi besöker många olika länder så blir stora kontraster, särskilt när vi faktiskt är i varje land en längre tid. Japan i 3 månader och som sagt nu Sydkorea i 6 veckor.
 
Tänk att vi var i Japan för bara en vecka sedan och avslutade första delen av touren där och nu har vi helt kommit in i livet som sydkorean och det känns helt vanligt. Snacka om att man anpassar sig snabbt! Resan till Seoul gick bra, en kort flygning på ca 2 timmar. Vi bor på ett nytt hotel som heter GLAD, mitt i ett affärsområde. Hotellet är jätte fint, frächt och mordernt så det är härligt. Inredningen känns som att det skulle kunna vara min egen lägenhet vilket är toppen då vi ska bo här i 6 veckor. Ja vi är först lediga i 2 veckor sedan har vi show i 2 veckor och avslutar med 2 veckors ledigt innan vi flyger vidare till Kina. Vi har valt att inte göra något speciellt varken de första eller sista 2 veckorna vi är lediga så vi har massor av tid att utforska Seoul som är gigantiskt stort (se fakta ruta nedan hämtat från wikipedia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Seoul). Kände att vi är rätt trötta från mycket showande i Japan och vill gärna utforska Seoul ordentligt då vi bara var här som hastigast för 2 år sedan (hade problem med visum i Filippinerna så vi blev kvar i Manila längre och kom bara lagom till jobb till Seoul). Jag har lite som princip att varför betala pengar och ta tid för att se något annat om jag ändå inte sett platsen vi är på och det finns saker att se och göra där. Seoul är som sagt gigantiskt och det finns massor att se/göra här och vi kan ev. göra lite dagsutflykter om vi skulle känna för det. Vi ser så mycket hela tiden och är alltid på resande fot att i bland är det skönt att gå ner i varv (nog för att det nästan är svårt i Seouls höga tempo) och ha tid för en vardag. Vi bor jätte bra med god frukost så skönt att kunna ta vara på det och leva ett lite mer "vardagligt" liv och ha tid för annat som annars kommer åt sidan. Samt älskar vi att kunna gymma massor så vi har köpt gymkort på ett gym intill samt går jag också på en yogastudio där jag köpt kort och finns det en stor bra park att springa i så skönt att ha massor av tid och ork att träna annat.
 
Men som sagt det blir ingen tråkig vardag eftersom vi faktiskt bor i Seoul som är en cool stad och det finns mycket att se och göra här. Men det blir ett annat tempo när man har massor av ledig tid och man måste inte vara ute på sightseeing hela tiden utan kan göra det man känner för och ändå hinna med träning/vila och annat. Som sagt det är enkelt att fördriva tiden om jag säger så men jag klagar inte utan vi har det toppen!
 
Kommer så småningom att börja berätta om Seoul och dess olika distrikt men som sagt vi har inte stressat med sightseeingen utan vi tar lite eftersom. Seoul är så himla stort att det lätt tar minst 30-60 min att ta sig någonstans fast att vi bor centralt och man blir helt slut direkt man ger sig i väg med tunnelbana och trängseln med alla människor.  Så med all träning och ett lugnare tempo hinner och orkar man inte i väg så mycket så tur att vi har tid att ta oss igenom allt. Har mest läst och förberett vad jag vill se och göra här och planerat vad som passar bra i hop att göra vid ett tillfälle för att spara tid när det är dags.
 
En stadstjej är jag men INTE en storstads tjej, det är något som är säkert! More to come!
 

Seoul, alternativ stavning Söul, är huvudstaden i Sydkorea. Seoul är, förutom Sydkoreas största stad, också en av världens folkrikaste städer med nästan 10,5 miljoner invånare i staden och 25 miljoner invånare i hela storstadsregionen. Det inkluderar städerna Seoul och dess hamnstad Inchon samt omgivande satellitstäder i Gyeonggiprovinsen. Inom storstadsområdet bor cirka hälften av Sydkoreas befolkning.

Seoul är ett globalt finans-, teknologi- och kulturcentrum och brukar även räknas som en global stad. 2008 låg den på plats nio på listan över världens bästa finansstäder 2008.[5] Många internationella företag, som LGSamsung och Hyundai, har sina säten i Seoul. Det är världens femte dyraste stad att bo i och den näst dyraste i Asien1988 hölls här olympiska sommarspelen. Seoul var även en spelplats för fotbolls-VM 2002.


Closing night party, Japan tour 2015!

Ja då vår tid i Japan över, ofattbart vad dessa 3 månader har gått fort. Det går fort när man har roligt brukar man säga och det stämmer verkligen! Vi har haft en fantastisk Japan tour (och detta är bara början av Asien touren...), ännu bättre än för 2 år sedan. Älskar själva showen och min roll, gänget är fantastiskt, så många härliga människor att umgås med, Japan i sig är en upplevelse och vi hade bättre tur med vädret denna gång då det inte var lika hett och olidligt varmt (visst det var väldigt varmt vissa dagar men man vänjer sig och som sagt inte varje dag...).
 
Japan är så himla annorlunda som jag har försökt beskriva lite innan och massor av saker är fantastiska men vissa saker kan vara svår att förstå och lätt att bli irriterad på då det helt enkelt gör vår vardag svårare men vi var mer förberedd denna gång så enklare att anpassa sig till allt och helt enkelt ha det toppen och se det positiva i stället för det negativa med detta land. Jag är evigt tacksam för denna upplevelse och alla fantastiska minnen jag tar med mig för resten av livet. Återigen tack Japan för erat otroligt välkommande och en obeskrivligt uppskattande publik och alla vackra blom buketter, kommer verkligen sakna det men life goes on...Som vi säger "det är aldrig goodbye utan see you down the road"...
 
Men för denna gång Good bye Japan och "amazing anniversary" ett minne i historie boken! Ja det är det verkligen då Disney On Ice firade 30 års jubileum i Japan och detta år slog de rekord i antal besökande per show, Roligt!
 
Japan Disney On Ice " Amazing anniversary" Japan tour 2015:
- 10 cities
- 46 show days
- 122 shows
- 716,710 people attended the show
- Record of paid tickets per show which was over 6,000. This is amazing because our average had been 3,500-4,000 the past years
 
Jag och Matvey
Team Sweden=) Jag och Andrea från Örebro
Alex och jag
Sergei och Matvey
Girls photos
Många underbara och vackra tjejer på denna tour!
 
 
Alla bilder är i från vårat closing night party vi hade sista veckan i Hiroshima. Chukio (japanska TV teamet som köper in Disney On Ice till Japan) ordnade detta party åt oss och tackade oss väl för en jätte bra tour!
 
Arigatōgozaimasu! (Tack så jätte mycket på japanska).

Hiroshima!

Hiroshima var vår sista stad för denna Japan tour. Jag gillar Hiroshima, en trevlig stad som är stor ( ca 1 150 000 invånare) men ändå inte känns som en stor stad. Hiroshima är mest känt som som den första staden i historien som blev utsatt av känrvapen när USA släppte en atombomb i slutet av andra världskriget (exakt datum: 8:15 a.m. on August 6, 1945). Hela staden är byggd kring det med museum, park och många minnesplatser tex. har det en minnes plats där man lämnar tranor till minne av Sadako Sasaki, en 2 årig tjej som utsattes för strålning vid atombomben och som till följd av leukemi dog 12 år gammal. Hon vek 1000 tranor enligt en japansk legend i hopp om en önskan och har blviit känd genom boken: Sadako and the Thousand Paper Cranes (läs mer nedan). Det har blivit en tradition även för Disney, vi vek tranor förra gången vi var här och lämande liksom gjorde de det även denna gång. Eftersom jag sett och varit på museumet gjorde jag inte det denna gång men jag promenerade runt parken och sprang längs med floden där parken ligger och tog liten del av det även denna gång. Tragiskt det som hänt men fint att se så många turister där som tar del av det hela.
 
Vi hade otur med vädret första lediga dagen men det gjorde inte så mycket då vi gick och satte oss på ett super mysigt fik längs med floden och bara njöt. Kommer så väl i håg fiket från förra gången då det ser så himla mysigt ut när man går förbi, ja det liksom tar all ens uppmärksamhet. Det som är bra med att vi varit på så många ställen innan är att man kan unna sig att dra ner på tempot och bara vara, inget måste att se allt utan man strosar och bara är lite mer och väljer det man vill besöka igen. Jag verkligen njöt av denna sista vecka i denna vackra stad och passade på att springa mycket och bara ta in miljön och vädret som jag gillade (blev bättre i slutet på veckan och riktigt varmt)! Men något nytt vill jag ändå hinna se så sista morgonen skyndade jag mig till Hiroshima castle som jag inte gjorde förra gången men det var bara ett castle som alla andra....Bilder nedan:
 
 

 
Atomic bomb dome
Childrens peace monument
In August 1955, after two days of treatment, she was moved into a room with a roommate, a junior high student who was two years older than her. It was this roommate that told her the Japanese legend that promises that anyone who folds a thousand origami cranes will be granted a wish and she taught Sadako how to fold paper cranes. A popular version of the story is that Sadako fell short of her goal of folding 1,000 cranes, having folded only 644 before her death, and that her friends completed the 1,000 and buried them all with her. This comes from the book Sadako and the Thousand Paper Cranes.
A lot of cranes in all kind of art and colurs.
Thousand Origami Cranes is a group of one thousand origami paper cranes  held together by strings. An ancient Japanese legend promises that anyone who folds a thousand origami cranes will be granted a wish by a crane. Some stories believe you are granted eternal good luck, instead of just one wish, such as long life or recovery from illness or injury.
Parken med museum och flera minnes statyer. 
Jag sprang flera gånger i Hiroshima, perfekt väder och vackert längs med floderna.
Love this cute coffeeplace by the water in Hiroshima. Denna bild är i från förra gången dvs 2 år sedan när det var soligt. Vi var dit och drack cappuchinos när det var mulet och små regnade vilket var perfekt då man kan sitta under tak utomhus, dock är inte den bilden lika härlig...
Ingång till hiroshima castle
Hiroshima castle
Hiroshima gokoku shrine
 

RSS 2.0