Chinese New Years day in Seoul...

Det betyder att gatorna är alldeles tysta och alla affärer är stängda. Vi tog oss en skön promenad i dag innan det var dags att åka in för principal ice vid 15.15 och gick då till Apgujeong, ett fräkt distrikt inte så långt i från vårat hotell. Det var massor av olika butiker men omgivningen såg nästan smutsig ut fast den inte var det, ja såg inte ut som jag hade tänkt mig. Vi tog också en promenad igenom en liten park. Var jätte skönt väder ute så det var underbart att få lite friskluft innan det var dags att bli instängd i en ishall de kommande 2,5 dagarna. Här är några bilder:
Har aldrig sett så många olika coffeeshops som här i Seoul. Det är inte bara starbucks överallt utan många olika kedjor och lokala vilket är bra. Jag gillar det och skönt att det är enkelt att hitta kaffe för finns inget bättre än att ha en kaffe i handen och strosa runt och upptäcka en ny stad, särskillt när det är lite kyligt i luften som här i Seoul. Love it!

Lugn dag!

I dag var det en lugn och skön dag. Vi har bara en show så bussen till principal ice gick inte förrän 15.15 så hade förmiddagen ledig. Jag tog ledigt i från gymmet i dag och gick ut på en promenad i stället. Det var strålande väder med sol och lagomt kallt så var super skönt. Vi har så många shower här i Seoul 12 + 12 så är rätt aktiva om man säger så så skönt med en lite lugnare dag mitt i allt.
 
Jag tog subway till ett känt Buddhist temple och strosade runt lite där. Ville gå till ett annat distrikt med men hade inte så mycket tid så vågade inte chansa. Lite svårt att hitta när man inte har internet och min karta var inte den bästa i scala. De flesta skyltar och info är på koreanska så lite små krångligt om man inte i förväg har koll på vart man ska vilket jag inte hade i dag. Men vi har bara en show på fredag med så får se om jag tar en tripp till då. Brukar alltid se det mesta i varje stad men vart inte riktigt så här i Seoul då vi missade de lediga dagarna innan vi började jobba och sedan har vi så många shower att det är lite fritid. Men vi hade en kanon dag i måndags då vi var lediga och han se en del då (bloggar om det när jag får mer tid). I bland är det lite skönt att inte stressa att se massor utan bara strosa runt och ta allt som det kommer. Får bli så här i Seoul. Kan i alla fall säga att det är en trevlig stad och vi har kanon väder varje dag med blo himmel, sol och kring nollgrader så lagomt kallt.
 
Buddhist templet var inte något jätte wow men här är iaf några bilder jag tog:
 
 Ingång till templet. Det var massor av olika hallar samlat på en liten kulle.
 
Founded in AD 794
A massive standing statue – the Maitreya (Future) Buddha
 
Bongeunsa temple ligger mitt bland massor av höga byggnader så det är lite annorlunda.
 
Dags att sova nu, 2 shower i morgon så blir en lång dag igen.
 
Natti natt

Imperial Palace Hotell

Är vårat hem under tiden vi uppträder i Seoul. Det är ett äldre hotell som är väldigt elegant. Mindre rum men väldigt mysiga. Hotell lobbyn är fortfarande juldekorerad och ger en jätte hög stämning. Vid ingången är det en liten scen och lounch där det i bland är liveuppträdande. Det har ett kanon bra gym som är gratis samt en pool och jacuzzi som vi passade på att utnyttja i dag efter en dag av sighseeing. Det är ett dyrt hotell så man vill helst inte handla något här men som sagt väldigt mysigt i detta kalla vinter väder som vi har så det njuter vi av. Här är några bilder: