En vanlig dag på jobbet...

Vi har nu varit i Nagoya i drygt en vecka (kom hit torsdag eftermiddag förra veckan i från Tokyo) och avklarat mer än hälften av jobb veckan. Men trots det har vi 4 dagar kvar och 11 shower till, ja vi har 25 shower 10 dagar i rad här i Nagoya så bara jobb som gäller just nu då vi började med principal ice direkt fredag efter att vi kom hit. Så inget jätte speciellt att berätta. Mest äta, sova och jobba som gäller för studen så knappt tid för något annat än att få vardagen att gå runt. Tur vi varit här innan så ingen jätte ångest att vi inte hinner med något annat. Bara av att vara på samma ställe så länge gör att man ändå hinner bekanta sig med staden tex, mathandla på samma affär flera gånger, köpa kaffe på samma starbucks, samma gym en längre tid och testa på några olika restauranger, vi har även varit på en lokalbar en kväll där Matvey DJ:ade så jag klagar inte utan trivs som fisken i vattnet på nya jobbet! Här kan ni få ett litet smakprov på vad det är vi numera jobbar med.
 
 

Tokyo!

I Tokyo började det hårda jobbet..14 shower på 5 dagar..Men det hindrade inte oss till att ha skoj=) Vi kom till Tokyo onsdag eftermiddag förra veckan och lämnade Tokyo torsdag morgon denna vecka vilket gjorde att vi han med 2 ute kvällar i Tokyos nattliv, en i Shibuya och en i Roppongi. Vi hade super kul båda kvällarna och vi var ett riktigt stort gäng som var ute och partajade och dansade loss natten lång, jätte kul att nästan alla var med ut, har nog aldrig hänt i mitt tourliv att ett så stort gäng var ut 2 gånger en vecka och dansade på riktig nattklubb (folk går ut hela tiden men oftast bara till en bar eller så). Ja denna tour har börjat helt perfekt och vi trivs jätte bra med det nya gänget!

Jag hann även med att träffa en gammal vän från Princess classics D23 (tourade med henne mina första 2 år). Rie som numera bor utanför Tokyo och coachar hade en ledig dag så jag och Whitney (som också är med mig på denna show och var med D23) hade en trevlig tjejdag i Tokyo. Vi var först till Asakusa och såg Sensō-ji sedan åt vi lunch, en koreansk restaurang, perfekt att få hjälp med menyn av en japan då jag har problem med att beställa något jag faktiskt tycker om... Jag älskar japan men är inte något jätte fan av maten, det mesta känns väldigt lika och mycket har lite konstig fisksmak så vi försöker laga så mycket vi kan hemma men med ett tufft schema som vi har är det svårt att hinna med så äter ute en del med men som sagt svårt att få något gott när språket är ett stort problem. Detta var faktiskt gott så det var bra!

Efter det åkte vi till Harujuku street som är ett lite ”annourluna” område om jag säger så...Tjejerna är lite halvutkädda och extrema, liksom affärerna och alla crepes affärer som finns där. Vi shoppade lite nödvändigt innan vi avslutade med en afternoon girlydrink som var JÄTTE god och svalkande i hettan. Efter det var det hemfärd och dags att förbereda för utgång som jag berättade om ovan.

Jag hann även med att besöka svenska ambassaden och ansöka om nytt pass. Reser så himla mycket att jag börjar få slut på sidor. Jag väntar nu på att det ska bli klart och kan hämta det om några veckor när vi är i närheten av Tokyo igen. Så trots att jag inte varit hemma tillräckligt länge den senaste tiden och haft möjlighet att förnya det löste det sig bra får jag hoppas. Vi ska göra amerikanskt visum (chans för breakwork finns när vi är lediga) så det är ansökt i mitt gamla pass men det ska vara ok att ha visum i det gamla passet men resa med det nya, hoppas verkligen på det...

 Det visade sig att Harajuku street var alldeles intill arenan vi uppträdde i så en dag då vi bara hade 2 shower tog jag med mig Matvey dit och vi testade en av de många crepes affärerna. Det var gott! Blev lite shopping med, en ny Michel Kors väska och skor som jag är nöjd med. Tur att man får bonus när man jobbar för ett amerikanskt företag, jag bara tackar och tar emot!

Så trots att vi hade fullt upp med shower han vi med en del. Ja visst ja glömde berätta att vi även var på Hard Rock cafe och åt första kvällen vi kom in. Det var jätte gott! Ja amerikansk mat smakar extra gott när det är mycket japanskt som jag inte är jätte fan av. Visst hade det varit gott med svensk mat med men inte det lättaste att hitta en svensk restaurang utomlands utom IKEA (vilket det blir ett besök till senare). Matvey älskar verkligen amerikansk mat och det blir oftast det vi längtar till och pratar om då det är ”hemma” mat eftersom det är där vi bott i 4 år tillsammans. Ja jag gillar det med, framförallt när man reser mycket då det är enkelt då man vet vad man beställer och alla amerikanska kedjor oftast är lika och inte gör en besviken vilket är uppskattat vissa dagar.

Nedan är lite bilder i från Tokyo och fakta. Återigen blir det ett längre inlägg eftersom jag inte haft tid att blogga innan....Hoppas det är ok att det blir färre men längre ilägg här på bloggen för en tid (kör de korta snabba på instagram/facebook då det går snabbare...) Hoppas allt är bra med er!

 

The Kaminarimon is the outer of two large entrance gates that ultimately leads to the Sensō-ji (the inner being the Hōzōmon) in Asakusa, Tokyo, Japan. The gate, with its lantern and statues, is popular with tourists. It stands 11.7 m tall, 11.4 m wide and covers an area of 69.3 m2. 
Jag, Rie och Whitney framför Kaminarimon.
The Nakamise-dōri is a street on the approach to the temple. It is said to have come about in the early 18th century, when neighbors of Sensō-ji were granted permission to set up shops on the approach to the temple. However, in May 1885 the government of Tokyo ordered all shop owners to leave. In December of that same year the area was reconstructed in Western-style brick. During the 1923 Great Kantō earthquake many of the shops were destroyed, then rebuilt in 1925 using concrete, only to be destroyed again during the bombings of World War II. The length of the street is approximately 250 meters and contains around 89 shops.
Sidogata i Asakusa.
Tokyo skytree i bakgrunden (dit var vi upp för 2 år sedan).
Sensō-ji is an ancient Buddhist temple located in Asakusa, Tokyo, Japan. It is Tokyo's oldest temple, and one of its most significant.
Inside
Typiska japanska restauranger och affärer, litet och sött är det som gäller!
Koreansk lunch, vi åt ladies set lunch meny som bestod av flera små skålar och kött som vi själva grillade i mitten av bordet.
Den mest kända gatan i Harajuku, Takeshita Street.
Ett av flera typiska crepes stånd som vi senare testade på!
Vi tog våra scooters till Hard Rock, snacka om att anlända fint=) Super praktiskt då enkelt att ta metor hem.
Hard Rock Cafe i Tokyo
 
 
 

Sendai!

Då var vår första vecka i Japan med D33 avklarad. Vet inte riktigt vart jag ska börja då jag har så mycket att berätta, inte gjort så jätte mycket men vill så gärna dela med mig av känslan jag har att få uppleva detta speciella land igen men det är svårt då det är så många intryck man får, små som stora men det är bara WOW att vara här igen. Man måste uppleva Japan själv för att helt förstå hur det är och jag är evigt tacksam att ha möjligheten att jobba här under en längre tid igen, vilket är är helt fantastiskt. Men jag ska göra mitt bästa och berätta och delge mina upplevelser så gott jag kan under de kommande 3 månaderna vi har här i Japan!

 

Första veckan har gått bra och det känns jätte bra att vara tillbaka med D33b på riktigt denna gång. Jag ser verkligen fram emot denna tour som har börjat helt perfekt. Älskar min roll och mitt showtrack, gänget känns jätte bra så tror vi kommer att ha mycket skoj tillsammans och jag ser fram emot att jobba vilket är lovande då det kommer bli många och långa dagar (känns så himla bra nu att jag inte ens oroar mig för att det kommer bli mycket jobb och svettigt framöver). Det var allt lite svårt med japanskan till en början och Rapunzel har massor av dialog men det blir bättre och bättre och känns redan ok. Det finns rum för förbättring vilket är skoj då vi ville ha en utmaning.

 

Japan är ett helt fantastiskt land, med fantastiska människor som ej går att beskriva med ord hur trevliga, hjälpsamma, arbetsvilliga och omtänksamma de är. Vi blir så väl behandlad av alla och otroligt omhändertagen. Blom ceremonin efter varje show är ett bra exempel på det, då vi efter varje show får oändligt med fina blom buketter av alla barn som kommer fram till oss. De är jätte vackra buketter! Publiken är väldigt tyst av sig under showen och klappar endast händerna väluppfostrat (ja som natt och dag i från Sydamerika där man tror taket ska lyfta av hur högljudda de är vilket en upplevelse i sig) men med blom ceremonin efteråt känner mig sig så himla hedrad, ja en fantastisk känsla när man är på isen och jag inser verkligen hur mycket jag älskar vad jag gör! Servicen i Japan är alltid toppen, alla människor jobbar hårt vare det är som städare eller något annat. Frågar du efter något springer de så du får det så snabbt som möjligt. Språket är ett problem men de är villig att gå med dig dit du ska, ja en gång stängde en man sin affär för att visa oss vart vi skulle då vi frågade efter vägen. Jag är så impad av hur rent och fint det är, man behöver aldrig vara orolig för att gå på en allmän toalett, alltid garanterat rent! Onsens (de japanska badhusen) är något jag saknat, det var ett litet på hotellet i Sendai,jätte lämpligt och så himla skönt! Restplatserna i Japan som vi stannar vid när vi bussar är fantastiska liksom hela bussresan, vi reser alltid dagtid i japan så man hinner se vilket är toppen. Ja så mycket jag skulle kunna berätta...

 

Otroligt många minnen börjar komma tillbaka i från 2 år sedan då vi var här. Vi bussar till Tokyo nu som är vår nästa stad och tittar igenom gamla bilder för att komma i håg vad vi gjorde förra gången. Jag ser fram emot att få uppleva allt detta igen i en lite mer avslappnad atmosfär denna gång då första chocken lagt sig. Skönt att inte behöva göra allt denna gång då vi hann se och uppleva mycket förra gången utan kan ta det lite lugnare denna gång och bara njuta av att vara här. Sedan finns det självklart jätte mycket nytt vi kan uppleva då det är ett fantastiskt vackert land som har mycket att erbjuda.

 

Vi hade 2 lediga dagar i Sendai efter vi var klara med showerna innan avresa mot Tokyo. Då var ett stort gäng i väg till ett vattenfall en bit utanför Sendai. Dit hade jag inte varit så passande perfekt att hänga på. Sendai är ett bra shoppingställe med så självklart passade vi på att införskaffa oss allt möjligt nödvändigt som vi saknat=)

 

Ledsen att det blev ett jätte långt inlägg men så fullt upp hela tiden så passar på att skriva av mig nu under bussresan då jag inte har något bättre för mig=) Här är lite bilder i från Akui falls.

Vandring genom skog för att se vattenfallet
Här är det=) 
Det är så himla magiskt grönt och vackert!....Och varmt.....
Mata inte aporna men tyvärr såg vi inga...
Närmare kom vi och slutade med att nästan alla badade med kläderna på.. En tjej ramlade i som var starten på det hela. Jag nöjde mig med fötterna men det var svalkande det med=)
Hoppade från klipporna gjorde de med.
Jag bara satt och njöt och tittade på=)