Hiroshima!

Hiroshima var vår sista stad för denna Japan tour. Jag gillar Hiroshima, en trevlig stad som är stor ( ca 1 150 000 invånare) men ändå inte känns som en stor stad. Hiroshima är mest känt som som den första staden i historien som blev utsatt av känrvapen när USA släppte en atombomb i slutet av andra världskriget (exakt datum: 8:15 a.m. on August 6, 1945). Hela staden är byggd kring det med museum, park och många minnesplatser tex. har det en minnes plats där man lämnar tranor till minne av Sadako Sasaki, en 2 årig tjej som utsattes för strålning vid atombomben och som till följd av leukemi dog 12 år gammal. Hon vek 1000 tranor enligt en japansk legend i hopp om en önskan och har blviit känd genom boken: Sadako and the Thousand Paper Cranes (läs mer nedan). Det har blivit en tradition även för Disney, vi vek tranor förra gången vi var här och lämande liksom gjorde de det även denna gång. Eftersom jag sett och varit på museumet gjorde jag inte det denna gång men jag promenerade runt parken och sprang längs med floden där parken ligger och tog liten del av det även denna gång. Tragiskt det som hänt men fint att se så många turister där som tar del av det hela.
 
Vi hade otur med vädret första lediga dagen men det gjorde inte så mycket då vi gick och satte oss på ett super mysigt fik längs med floden och bara njöt. Kommer så väl i håg fiket från förra gången då det ser så himla mysigt ut när man går förbi, ja det liksom tar all ens uppmärksamhet. Det som är bra med att vi varit på så många ställen innan är att man kan unna sig att dra ner på tempot och bara vara, inget måste att se allt utan man strosar och bara är lite mer och väljer det man vill besöka igen. Jag verkligen njöt av denna sista vecka i denna vackra stad och passade på att springa mycket och bara ta in miljön och vädret som jag gillade (blev bättre i slutet på veckan och riktigt varmt)! Men något nytt vill jag ändå hinna se så sista morgonen skyndade jag mig till Hiroshima castle som jag inte gjorde förra gången men det var bara ett castle som alla andra....Bilder nedan:
 
 

 
Atomic bomb dome
Childrens peace monument
In August 1955, after two days of treatment, she was moved into a room with a roommate, a junior high student who was two years older than her. It was this roommate that told her the Japanese legend that promises that anyone who folds a thousand origami cranes will be granted a wish and she taught Sadako how to fold paper cranes. A popular version of the story is that Sadako fell short of her goal of folding 1,000 cranes, having folded only 644 before her death, and that her friends completed the 1,000 and buried them all with her. This comes from the book Sadako and the Thousand Paper Cranes.
A lot of cranes in all kind of art and colurs.
Thousand Origami Cranes is a group of one thousand origami paper cranes  held together by strings. An ancient Japanese legend promises that anyone who folds a thousand origami cranes will be granted a wish by a crane. Some stories believe you are granted eternal good luck, instead of just one wish, such as long life or recovery from illness or injury.
Parken med museum och flera minnes statyer. 
Jag sprang flera gånger i Hiroshima, perfekt väder och vackert längs med floderna.
Love this cute coffeeplace by the water in Hiroshima. Denna bild är i från förra gången dvs 2 år sedan när det var soligt. Vi var dit och drack cappuchinos när det var mulet och små regnade vilket var perfekt då man kan sitta under tak utomhus, dock är inte den bilden lika härlig...
Ingång till hiroshima castle
Hiroshima castle
Hiroshima gokoku shrine
 

Kommentera inlägget här :