Fukuoka

Här är lite bilder i från Fukuoka. Som jag berättade innan gjorde vi inte så jätte mycket speciellt där då vi bara hade 2 lediga dagar men tur att vi varit där innan så man inte känner sig så skyldig att man missar massor=). Men vi hann till stranden som var nytt för denna gång så det är jag tacksam för trots att det bara var en snabbis eftermiddagen direkt när vi kom fram och tur var väl det då det var sämre väder med regn lediga dagen efter showerna (som vi hade tänkt spendera hela dagen där). Stranden var inte jätte wow, inte smutsigt eller så men ändå inte den bästa. Var lika för 2 år sedan då vi var till en annan strand, Japan är inte drömläge för stränder enligt min mening. Kanske finns bättre som inte jag varit till eller så beror det på att Japan är byggt på en vulkanisk ö (har hört något om det men inte helt säker) i så fall förklarar det de hela lite bättre. Det var inte jätte varmt utan alldeles lagom för en gångs skull så vi var faktiskt inte ens i vattnet och badade...

Fukuoka dome and hilton hotel on our way to the beach in Fukuoka. 
Momochihama Beach
Momochihama Seaside Park is a one kilometer long stretch of artificial beach at the foot of Fukuoka Tower. At the center of the beach is Marizon, an artificial island featuring restaurants, shops, a wedding hall, and a ferry port with connections to Uminonakamichi Seaside Park across Hakata Bay. The beach is a popular spot for swimming and sports such as volleyball and soccer.
Fukuoka tower is a 234 metre and it is the tallest seaside tower in Japan.
Utsökt kaffe! 
Canal city köpcenter i bakgrunden
På väg mot Canal city köpcenter
Canal city köpcenter
De hade ett mumum fik i köpcentret=)

Dagen efter showerna när det regnade tog vi oss en promenad på eftermiddagen till ett jätte fint köpcenter och strosade runt lite. Först köpte vi med oss en kaffe som var utsökt! Stället hette Tagestå och låg precis bakom hotellet, det fick mig en känsla av Sverige. Det var japaner som jobbade men inredning och så påminde om Scandinavium. Det var bara ett litet espresso ställe med kaffe och en typ loppis I bakgrunden, men så gott kaffe! Önskar att det fanns fler sådana ställen här då det mest är starbucks och några andra kedjor som gäller i Japan. Sällan man ser lokala fik som oftast är mycket mysigare och har bättre kaffe enligt min mening. Starbucks är mest bara namnet, visst man vet vad man får när man bestället och lämpligt vid "to go" men långt i från det bästa kaffet...Well det var gott för en gångs skulle med något annat! Till vardags använder vi vår french press och gör kaffe själv som faktiskt inte alls blir dåligt, verkligen lämpligt särskillt på ishallen och till frukost då det inte finns kaffemaksin på hotellen i Japan. Har haft den i 3 eller 5 år, kommer så väl håg att vi köpte den i Providence en jul på ett köpcenter där men inte säker på om det var första eller andra julen vi var där..Vilket fall som helst har den rest många varv runt jorden! 

 

 

 

Kommentera inlägget här :