Matsumoto!

 

Vi har nu varit i Matsumoto i en vecka och tyvärr var det dags att resa vidare i dag... ( En 4 timmars bussresa till Saitama, ca 30 km norr om Tokyo). Det behövdes inte lång tid för att bli små förälskad i denna otroligt vackra stad. Det är första gången jag är i Matsumoto och det liksom var kärlek vid första ögonkastet. Direkt vi kom hit förra onsdagen begav vi oss ut för att börja utforska staden och efter bara några steg såg man bergen i bakgrunden av staden som tillsammans med den gröna naturen, en liten flod och de lite mindre gatorna med mycket personlighet stal en bit av mitt hjärta. Ja denna stad liksom skiljer sig från resten av Japan som vi sett. Vi har mest varit i större städer där man inte ser så mycket natur och det är alltid så himla mycket människor eller i riktigt små städer (uppträdde i några mindre städer för 2 år sedan där det inte fanns någonting alls att göra). I Matsumoto bor det ca 245 000 människor och man känner av ett lugnare tempo och en mer småstads känsla men ändå inte en för liten stad då allt man önskar finns nära till hands.

Fram tills denna vecka har det varit olidligt varmt (och spöregn lediga dagarna förra veckan) som gör det jobbigare/svårare att orka vara ute på sightseeing, man njuter inte då på samma sett då man svettas konstant. Men vädret var helt underbart den gågna veckan i Matsumoto med perfekt temperatur. Solen är varm och skön men med en vind som svalkar och några kvällar var faktiskt kyliga (första gången i Japan) så det var skönt för en gångs skull och alldeles lagomt väder för sightseeing och riktigt njutbart. Ja jag kunde liksom inte få nog så jag passade på att vara ute så mycket det gick. Promenader och några löprundor blev det under veckan samt lånade vi cyklar en dag å cyklade upp till en park med utsikt över staden, vilket också var jätte härligt! 

Det är inte bara staden Matsumoto som är vacker utan hela landskapet, prefektur som det heter här i Japan (det finns 47 prefekturer i Japan). Matsumoto ligger i Nagano prefektur som består av mycket natur och berg så vandring, skidåkning och flera onsen och ”onsentowns” finns i detta område så annorlunda mot för resten av Japan. Jag är så otroligt tacksam att vi hade nästan 4 helt lediga dagar och bra väder så jag hade möjlighet att även se en del av landskapet då jag gjorde 2 dags utflykter som var underbara! Jag börjar med visa bilder och berätta lite om staden Matsumoto i detta inlägg så kommer det mer om mina utflykter i nästa 2 inlägg.

Love this beautiful city with all the mountains in the background.
The feature of the Nakamachi area is the black and white geometric design of the houses with traditional crafts and small cafes, the highlight of this charming area.
Back of Nawate street
Nawate street, a stone-paved street with many tiny shops, super cute place to stroll.
 
On my way in to Fukashi shrine in Matsumoto.
One of many wells in Matsumoto city with pure spring water.
The national treasure, Matsumoto castle.
Jag och Sofia
Matvey
This 5 roofed, six story tower was built in 1593-94 and is Japans's oldest existing castle. Designated as one of Japan's national treasures.
Yazama & Teppozama. Each floor is fitted with holes for firing weapons. The long rectangular holes, called "Yazama", were for shooting arrows at the attacking enemy. The square ones, called " Teppozama", were for firing muskets. Prior to the introduction of fireamrs from Europe only "Yazama" were used in castle construction. After the introduction of firearms " Yazama" and Teppozama" were used in combination.
 
On the second and fourth floors are lattice windows called mucha mado or "warriors" windows. The windows are hinged to allow wasy opening and closing by either pushing out or pulling in. This was useful to keep out frequent heavy winds and rain. The daylight and moonlight, which streams in through the lattices, projects beautiful patterns on the floor.
Beautiful view from the castle. 
Fler vackra bilder av Matsumoto i från Alps park dit vi cyklade.

Håller ni med om att Matsumoto verkar vara en trevlig och vacker stad??

 

Kommentera inlägget här :