More Penang

Här kommer då de sista och personligen bästa bilderna i från Penang. Dessa är i från Georgetown, huvudstaden av delstaden Penang som ligger i nordöstra delen av ön Penang. Det finns massor av streetart som är som en skattjakt att hitta runt staden då de ofta är på väggarna i gränder, jag som gillar att se så mycket som möjligt försökte hitta så många det gick dock är detta bara en liten del...Penang är rätt charmigt att strosa runt dock SUPER varmt som jag nämde innan vilket gör att man inte orkar allt för länge men jag hann med en hel del ändå. Nedan är bilderna i från min vandring runt staden.
Gillar denna första bild då den visar intrycket av Penang väldigt bra.
Queen Victoria memorial clock tower
Fire station in George town, Penang. 
Entrance to little India.
Masjid Kapitan Keling Mosque
A lot of street food being sold like this on the streets.
Sött cafe
Acheen street Malay Mosque
 Här följder all streetart jag hittade:
Georgetown in Penang is well known for street art, here at a cafe. Marking George town ( there is a map marked with all the hidden street art you can search for) started off as a competition initiated by the Penang state goverment to physically brand george town as a UNESCO world heritage site. In 2009 an international competition was held aimed at exploring innovative ideas in art and design for public spaces in george town. Illustrations started to show up on the citys building walls. Since then many have contributed with paintings on the murals around Georgetown making the city known for their street art. 
Old motorcycle.
Bruce Lee
Kids on Bicycle, A street art of Ernest Zacharevic featuring a girl with his little brother in a real bicycle.
Skippy
Love me like your fortune cat
Cannon hole. A cannon shot fired during the 1867 Penang Riots made a large hole in this area, hence the name.
Budget hotels. At the turn of the last centery, many shophouses were turned into cheap hotels, making this internationally known tourist strip very popular with packpackers.
 
 
 
 
 
So many fun and unique coffee shops at love lane.
At Selfie coffee they can make a selfie for you on your coffee.
Blev några kaffe i Penang om jag säger så,,
Clan Jetties form part of the Penang Heritage Trail. There used to be seven jetties until one was demolished by fire and now six remain. Billed as one of the last bastions of old Chinese settlements on the island, this waterfront society is home to houses on stilts of various Chinese clans.
Each jetty is named after a Chinese clan – the Chew Jetty is the most tourist-friendly with the most stilt-houses, the longest walkway, a temple that is worth stopping by and plenty of places for those Kodak moments.
 Fun fact: to this day none of the families pay any tax as they are not living on land.
Cute small houses with some shops as well.
Beautiful view from the end of Chew Jetty
 
Otroligt tacksam för att jag fick chansen att besöka Malasia. Vi hade en bra vecka där och vem vet om jag får chansen att komma tillbaka i framtiden men tills dess tack för denna gång!
 
 
 
 

Penang, Malasia

Sakta men säkert börjar jag äntligen komma i kapp med alla mina bilder i från Asien...Väldigt ledsen att det dragit ut så mycket på tiden men trots det vill jag gärna dela med mig av dem då det är annorlunda i från en vanlig svensk vardag och ett bra tips för ev. reser dit, åtminstonde är det bra för min egen del att blogga om det för att i framtiden komma i håg vart jag varit och vad jag sett, (efter att ha varit på resande fot i så många år börjar det bli svårt att komma i håg allt...) Men tackvara alla mina bilder och blogginlägg kan jag komma i håg vad jag gjort i varje stad vilket är till stor hjälp om jag kommer tillbaka i framtiden.
 
Malasia var nytt även för mig så vi valde att stanna i Penang som vi uppträdde i då det finns mycket att se bara där och i närheten. Vi hyrde väspor i 2 dagar och körde runt, en dag till stranden och en dag till ett tempel och en utsiktsplats över staden. Sedan strosade jag bara runt georgetown som är känt för sin streetart. Det var som skattjakt att hitta alla målningar vilket var skoj=). Malasia var absolut annorlunda från de andra asiatiska länderna jag varit i så det var skoj. Dock SUPER varmt vilket var jobbigt, efter bara 10 minuter utomhus i så lite kläder som möjligt rann svetten och du var genomblöt på ryggen vilket inte är så skoj... Jobbigt att orka med sightseeing då men tycker ändå jag såg rätt mycket under de lediga dagarna vi hade. Vet inte helt säker vad som är typisk mat för Malasia men vi åt varje kväll på Red Garden Cafe rakt över gatan från hotellet, en stor typ nattmarknad med all slags mat, vilket var perfekt eftersom man kunde beställa allt möjligt och sedan bara dela på det då borden var i mitten, jätte billigt med så jag testade massor av gott. Vi var även ut på en bar/nattklubb en kväll och dansade natten lång. Stället såg ut att inte vara något speciellt utifrån och var rätt tomt där inne men vår lilla grupp hade super skoj, det var ett perfekt avslut efter en dag på stranden. Nedan kommer massor av bilder och lite fakta/beskrivning om allt.
 
Batu Ferringhi, the beach by Hard Rock cafe in Penang.
Pojkarna "leker" på stranden som inte var någon höjdare, lite halv smutsig och så men skönt att svalka sig i hettan.
Vi åt lunch på hard rock som var en jätte besvikelse. Det var hard rock meny men inte alls deras standard mat. Det var så dåligt att vi fick klaga och det slutade med att vi inte betaldade, så illa var det. Det blev MC donalds efteråt och tom. deras hamburgare var bättre. 
The Kek Lok Si Temple is a Buddhist temple situated in Air Itam in Penang facing the sea and commanding an impressive view, and is one of the best known temples on the island. It is said to be the largest Buddhist temple in Malaysia. It is also an important pilgrimage centre for Buddhists from Hong Kong, the Philippines, Singapore and other countries in Southeast Asia.
The chinese zodiac, me and the rabbit for 1987.
Matvey and Dragon for 1988.
Beautiful view from The Kek Lok Si Temple.
We visit The Penang Hill by Railway, a total journey time can take between five and twenty minutes.
George Town viewed from Penang Hill.
Beautiful restaurant/cafe at top of Penang hill.
So lovely up here and perfect for a little nap!
Penang Hill is a hill resort comprising a group of peaks in Penang, Malaysia. It is located in Air Itam, which is 6 kilometres (3.7 mi) from the city centre of George Town. Penang Hill is also known by the Malay name Bukit Bendera, which refers to Flagstaff Hill, the most developed peak. The name Penang Hill covers a number of hills, with the highest point at Western Hill which is 833 metres (2,733 ft) above sea level. The hill stands out prominently from the lowlands as a hilly and forested area. It was used as a retreat during the British colonial period, and is now a popular tourist destination in Penang. The top of the hill is accessible via the Penang Hill Railway from its base station at Air Itam.
Loved this place and the view were just amazing! 
Red Garden Cafe, a great place at night, you order all kind of street food, sit down at a table in the middle and there you order drinks. Local music on stage as well. We ate there every night becaus it was so cheap and great there!
Drink meny you oder from at the table.
Red Garden Cafe, All kind of Asian food to choose from and some other things as well.
Pinang Peranakan mansion, var dit en sväng då det var med som "must do in Penang".
Inside
I walked around Pinang Peranakan mansion myself.
Älskar färgerna!
 
Nöjer mig med detta just nu så kommer de sista bilderna i från Penang i nästa inlägg=)
 
 
 

More Singapore

Här kommer då äntligen de sista bilderna I från Singapore. Singapore är ett mycket internationellt land /stad som är super modernt, man kan hitta allt man kan tänka sig.  En dag var vi till Sentosa Island, en ö med konst gjord strand och alla möjliga aktiviteter. Matvey, Sergei och Maria testade på surfing vid wave house dvs kostgjorda vågor i en pool. Jag hoppade över då jag var lite trött och hade blåmärken på benen som jag inte ville ramla på. Det var skönt att bara vara i solen och ha möjlighet att bada då det annars är olidligt varmt i Singapore. Efter en underbar dag på Sentosa Island väntade en lugn och skön kväll på hotellet där Matvey lagade utsökta Hamburgare med pommes=).
Sentosa Island och dess konstgjorda strand.
 Super gott efter en dag i solen!

Skönt att vi har varit i Singapore innan så inget måste att göra allt. Men jag gillade de arabiska kvarterna så mycket från förra gången där det finns 2 gator med massor unika butiker och cafés samt cool street art. Så jag var dit en snabbis med en tjej en förmiddag, tur var nog det att vi inte hade allt för lång tid på oss för när vi väl började titta i butikerna eftersom det finns massor av fint och jag behöver egentligen inget. Jag köpte jätte fina och sköna läder skor som kommit väl till användning och en väska som jag är jätte nöjd med. Vi strosade runt lite och tog oss en kaffe på samma fik som för 2 år sedan när vi var där som vi gillade.  Mycket cool street art såg vi med. Här är lite bilder ifrån det:

Jag gillar alla färgglada hus!

Heter gatan med massor av coola butiker och cafen.
Här fkade vi liksom 2 år sedan.
Super mysig gata!
Moske finns i kvarteren med.
Mer färgglada hus.
Cool street art utanför ett rosteri.
 

Vi såg även lite nytt som vi inte hann med för 2 år sedan. En eftermiddag var vi till gardens by the bay och cloud forest.  Imponerande hur de kan få till det. Det finns även flower dome men vi valde att besöka bara en av dem. Sedan på kvällen är det en super cool ljus/ljud show i stora super trees, jätte stora träd som som lyser på olika sätt till en musik show. Jätte fejk men super coolt. Vi tog sedan en snabb promenad till Marina Bay Sands, också ett super coolt hotell mitt bland alla andra skyskrapor, där var en vatten show som vi kollade in snabbt (såg den för 2 år sedan men det är sådan magisk känsla bland alla skyskrapor så ville ta in det lite igen). Bilder nedan.

Waterfall in the Cloud forest at Gardens by the bay.
The Cloud Forest showcases plant life from tropical highlands up to 2,000 metres above sea level. It features a 35-metre-tall mountain covered in lush vegetation, shrouding the world’s tallest indoor waterfall. A very cool place!
Mycket fina blommor!
Och en fin kille=)
We just visited the cloud forest but you also have the flower dome. The Flower Dome is the lower but larger of the two, at 1.2 hectares (3.0 acres). It replicates a mild, dry climate and features plants found in the Mediterranean and other semi-arid tropical regions (e.g. parts of Australia, South America, South Africa).

The Flower Dome is 38 metres (125 ft) high and maintains a temperature between 23 °C and 25 °C, slightly lower at night. The Cloud Forest is higher but slightly smaller at 0.8 hectares (2.0 acres). It replicates the cool moist conditions found in tropical mountain regions between 1,000 metres (3,300 ft) and 3,000 metres (9,800 ft) above sea level, found in South-East Asia, Middle- and South America. It features a 42-metre (138 ft) "Cloud Mountain", accessible by an elevator, and visitors will be able to descend the mountain via a circular path where a 35-metre (115 ft) waterfall provides visitors with refreshing cool air.

A big waterfall!
Walking in garden by the bay with a view of Marina Bay sands.
Gardens by the Bay is a nature park spanning 101 hectares (250 acres) of reclaimed land in central Singapore, adjacent to the Marina Reservoir.  Gardens by the Bay is part of a strategy by the Singapore government to transform Singapore from a "Garden City" to a "City in a Garden". The stated aim is to raise the quality of life by enhancing greenery and flora in the city. 
Supertrees are tree-like structures that dominate the Gardens' landscape with heights that range between 25 metres (82 ft) and 50 metres (160 ft). They are vertical gardens that perform a multitude of functions, which include planting, shading and working as environmental engines for the gardens. There is an elevated walkway, the OCBC Skyway, between two of the larger Supertrees for visitors to enjoy a panoramic aerial view of the Gardens. 
This place is magic at night!
A night view of the Supertrees with awesome show with music and light at the garden by the bay.
Marina Bay Sands
Coola Singapore som jag gärna besöker i framtiden med!