Australien 28 Maj- 17 juli 2016

Ofattbart vad tiden går fort... Senaste inlägget är om Asien och tycker jag nyss var där och turnerade men när jag sitter och går igenom bilderna efter det som är från Australien för att kunna dela med mig av dem här på bloggen inser jag att även det är avslutat för längesedan och mycket annat har jag hunnit med efter det. Eftersom jag har så mycket att ta igen då jag varit dålig på uppdatering under tiden i Australien har jag valt att göra en lång sammanfattning för den tiden och med det komma i kapp. Det passar rätt bra eftersom jag inte har så mycket kort att dela med mig av från tiden i Australien (mestadels av korten har jag tagit med min mobiltelefon som jag tyvärr glömde på planet en av flygningarna och aldrig fick tillbaka…) Ber redan i förväg om ursäkt för ett mycket långt inlägg men svårt att summera 7 händelserika veckor med bara några ord…

Efter mycket nya sevärdheter i Asien, vilket innebär sightseeing och fotografering och mindre tid till ”vanlig” vardag med gym, yoga, normal veckohandling osv. (vi hittade en ganska bra balans av även det i Asien men inga riktiga rutiner och allt klämdes in mellan sightseeingen) såg vi fram emot att komma tillbaka till Australien och leva en lite mer normal vardag.  Jag älskar verkligen Australien och det är min favorit tour att göra med Disney (tillsammans med Nya Zealand). Anledningen är att vi alltid bor mitt i centrum med gångavstånd till mataffär, gym, yoga studios osv., allt som behövs för en enkel vardag. Dessutom bor vi ofta i hotell lägenheter vilket är underbart då vi kan laga mat på vanligt vis med utrymme, tillgång till ugn och slipper diska i badrummet… Bor man alltid på hotell som vi gör är det underbart, till och med roligt att tvätta då det är lyx med tvättmaskin på rummet. Jag plockar och små städer och njuter av livet som ”housewife” när vi har lägenheter.

I Australien är det enkelt och tryggt att gå ut själv för en promenad/löprunda och det finns massor av restauranger, fik och barer för att enkelt roa sig i närheten där vi bor.  Vi är oftast ledig 2-3 dagar vilket är ganska normalt och lagom tid för att återhämta sig, roa sig lite och se/göra någon typ av sightseeing, fixa vardags sysslor och förbereda för en ny jobb vecka. Vill man se mer av Australien och inte bara städerna vi uppträder i finns det även tid för längre dagsutflykter/små resor och Australien har massor av natur och sevärdheter att upptäcka. Det är enkelt att hitta en bra balans av allt i Australien vilket passar mig utmärkt då jag älskar friheten med vårat jobb och möjlighet till sightseeing och utforska alla nya länder/städer vi besöker men samtidigt vill ha en vardag och rutin. Eftersom vi turnerade i Australien för bara 2 år sedan har det inte förändrats så mycket och vi kommer ihåg det mesta och kunde enkelt fortsätta där vi lämnade. Jag är lite av en traditions människa så jag tycker om att besöka samma saker igen som jag kommer ihåg från innan och jag gillar. Det finns många resmål jag gärna vill se i Australien som barriärrevet, great occean road, pingviner mm och helt enkelt mer av vackra naturen som jag inte sett men det finns inte tid för allt utan jag hoppas verkligen på att komma tillbaka i framtiden och då ha mer tid för det. Jag valde mer den enkla vardagen och njuta av nuet och bekvämligheten och gav yogan mer tid då den kommit åt sidan i Asien. Efter en längre tid i Asien är det underbart att ha mer utrymme och kunna gå och cykla och andas frisk luft som jag är van vid och vill ha tillgång till men som saknas i Asien och ibland även i USA. Såg några nya sevärdheter men mestadels samma som innan och det var underbart, en löprunda runt städerna och massor av flashbacks och åååå gav enorm tacksamhet till mitt jobb och turen att få vara tillbaka i Australien som jag älskar ännu mer denna gång.

Det finns massor av bra yoga studios i Australien så jag försökte att gå på några klasser varje vecka vilket varit underbart! Jag har sysslat med yoga mer eller mindre en längre tid och har nu börjat inse vad mycket det betyder för mig och att jag verkligen gillar och mår bra av det.  Yoga är enkelt att göra själv och särskilt på resande fot men det är något speciellt med att gå till en studio och det känns bra att jag hade den möjligheten igen. Med ett mer konstant övande och inspiration från andra har jag insett att jag har stor talang för det. Hoppas en dag kunna dela med mig av det och kunna göra något mer av min hobby. Vi får se vad framtiden håller=) Men nu och antagligen ett tag framöver fortsätter resan med Disney On Ice världen runt…Nästa stopp var som sagt Nya Zealand och mer om det kommer framöver!

Här kommer en kortfattad men mer specifik redogöring av varje stad i Australien och lite bilder som får avsluta detta långa inlägg.. Återigen ledsen för dålig uppdatering men ska försöka bättra mig=). Kanske inte blir lika ofta och detaljerat av allt men liten inblick i "the life on the road" lovar jag=)

Perth- Första staden i Australien där vi hade reharsals dvs träning för att få i gång showen igen efter break. Då jobbar vi oftast ca 9-18 så "vanliga" arbetstider. Då blir det mer vanlig vardag med dvs. matlagning gym och bara slappa på kvällen för att orka nästa dag igen. Som tur är har vi varit där innan vilket är skönt. Vi bodde bra och var bara jätte glad att vara tillbaka i Australien!

Adelaide-Andra staden och vinets stad. Här finns flera vinodlingar så självklart passade vi på att åka på en dagsutflykt fylld av vinprovning. Lite otur med vädret då det småregnade men vinet var lika gott ändå=)

Wollongong- Ligger utanför Sydney, en mindre stad precis vid havet och ÄLSKAR att springa där. Hotellet har även havsutsikt ovh det är så himla harmoniskt där, love it! Eftersom vi varit i Sydney innan valde vi att åka till Blue mountains en stor national park med faccinerande natur! (Har massor av underbara bilder därifrån så får bli ett eget inlägg då det även är helt nytt). 

Brisbane- Lite större stad där vi bor mitt i smeten. Där blev det en del shopping och förberedande inför möhippan vi hade för 2 tjejer samt njöt vi av lägenheter=). Det var till denna stad som jag glömde min telefon på flyget så fick spendera en hel del att försöka lösa det som tyvärr inte gick bra...Lite bilder nedan.

Överrasknings möhippa för Jenna till vänster och Drea till höger som nu är gifta.
 
In front of treasury casino, Brisbane.
I took a bikeride to Roma street parkland in Brisbane, a lovely park with a lot of greens! (Nytt för denna gång)
Brisbane city hall with an icerink in front for the winterfestival. 
Sunset at Kangaroo point with view of the city.
Love Brisbane!
Beautiful sky!
 
Melbourne-Också en mysig stad, dock den kallaste för oss. Här körde jag mycket yoga på en bra studio samt "lite privat" hjälp av en föredetta disney åkare som numera bor där och är yoga instruktör. Vi bodde i små lägenhetshotellrum som är supermoderna och kändes som att det kunde vara ens egen lägenhet. Så mysigt att bara njuta med en bok och TV med en varm kopp tee. Det har även ett lululemon outlet där (min favo affär) så självklart blev det en förmiddag ut dit och lite fynd=) Samt var jag och Andrea den svenska tjejen tillsammns med 2 andra till svenska kyrkan och åt svenska kanelbullar och kaffe och småpratade med "mormor" ja det var en äldre dam som jobbade och var väldigt frågvis och satte sig ner och fikade med oss, avkopplande och trevligt särksillt när man lever som vi gör, då uppskattar man detta e mellanåt!

New Castle- Vi hade extra shower till tisdag i Melbourne så hyper tidig flygning till New castle sedan (3.00) dock fick vi inte checka in i tid på nästa hotell så blev sittande i lobbyn en halv dag och på super dåligt humör och trött...Så inte tid för mycket men efter lite sömn var jag tillbaka på min favo yoga studio med utiskt över havet och det fick mig på bra humör igen. Strosade sedan runt staden och återupplevde härliga minnen innan det var dags att jobba igen.

Sydney- 7:e och sista staden i Australien. Vi bodde ute i Olympia park vilket är rätt långt i från själva centrum och vi jobbade massor, 14 shower på 5 dagar...Snacka om att vara slut efter det. Tur vi varit i Sydney innan men hann ändå med en lugn eftermiddag ut till Manly beach som var nytt. Jag hade med mig Krisitne och vi hittade ett svenskt fik vilket var pricken över i:et. En härlig tjejeftermiddag blev det! Bilder nedan:

Walking in Circular Quay before taking the ferry over to Manly beach.
The beautiful opera house
Kristine och jag
Operahuset i från färjan
Harbour bridge
Walking around Manly
Manly beach
Inte bästa vädret men vi hade det mysigt ändå!
Found a swedish cafe, "fika" =).
Kristine testar svenskt för första gången. Snacka om en positiv överraskning!
Dags att lämna Manly efter en mysig eftermiddag med lång fika, lagomt till solnedgången.
Otroligt vackert!
Beautiful view of Sydney opera house and harbour bridge.
Sydney Opera house by night
Sydney
 
En underbar dag och en fantastisk tid i Australien som jag älskar ännu mer denna gång. 7 veckor kändes som en evighet från början men gick så otorligt fort men det är väl så när man har roligt... Oroligt tacksam för allt jag får vara med om och drömmer mig redan tillbaka när jag nu tittar på bilderna igen, många minnen för livet!