Då var det dags igen...

Nu är jag på Arlanda igen och beger mig snart mot Syd Amerika och närmare bestämt Brasilien till att börja. Sitter och funderar på att ha en övernattnings lägenhet här för var inte längesedan jag satt på exakt samma stol i väntan på avfärd. Då var det också till London men med Scotland som slut destination. Nu väntar en betydligt längre resa än så, 2,5 h, 11.5 h och 2 timmar...Så antar närmare 30 timmar dörr till dörr men tänkter inte på det nu=).
 
 
Allt är ialla fall bara bra med mig. Känner mig redo att åka och längtar allt lite tillbaka till jobbet, åh tur är väl det, återigen är jag så himla tacksam att jag får säga så, inte många som längtar till jobbet som jag tror jag=)
 
Tack för denna gång Sverige, hör av mig när jag är framme i Brasilien!
 
 
 

Vi han även med mer än whiskey och ölprovning i Dublin..

Som tex. att äta gott, shoppa, äta glass, sitta på ett mysigt fik och surfa, nyttja vårat Spa och testa några irländska pubar och lyssna på musik. Ja vi hade det verkligen bra! Tyvärr kom vi aldrig i väg på några längre utflykter i den irländska naturen. Funderade på det och jag ville jätte gärna åka men Matvey var inte sugen, det var inte semester tyckte han att vara borta en hel dag utan han ville ta det lugnare. Han vann denna gång men som sagt klagar inte då vi han med mycket I Dublin i stället. Förhoppningsvis kommer vi tillbaka till Irland i framtiden och får se mer då. Det vill jag gärna!
 
Nedan följer de sista bilderna i från Dublin:
 
 
Brazen Head Pub, Dublins oldest pub since 1198. We ate good irish stew there=)
Här åt vi super god glass gjord av sea salt.
Mysig gata med shopping och restauranger där vi åt JÄTTE goda hamburgare på gormet burger.
The view from O'Connell Street with the spire.
The Spire of Dublin, alternatively titled the Monument of Light is a large, stainless steel, pin-like monument 121.2 metres (398 ft) in height.
Shopping på Henry Street.
..Och Grafton street
Självklart såg även en del street art i Dublin som det finns gott om!
 
Har nu äntligen hunnit med att uppdatera allt i från vår tid i the U.K med D33. Nu är det bara några dagar kvar hemma i Sverige innan det bär av till Brasilien på torsdag och nya äventyr. Det ska verkligen bli spännande. Har inte gjort särskillt mycket denna tid hemma, mer än att bara vara, uppdatera/förbreda, sova och äta ordentligt samt ta hand om min kropp, tex, sjukgymast besök och klippning som jag blev super nöjd med! Passar även på att träna massor på gymet då jag har tid så känner mig stark, laddad med energi och sugen att åka igen. Är så otroligt tacksam att jag har ett sådant fantastiskt jobb som jag har och får vara med om så himla mycket. Tack, tack och åter tack för allt! Familj och vänner ni finns alltid med mig på min resa ska ni veta!!!
 

Guinness storehouse

I Dublin han vi även med att lära oss hur man gör Guinness öl. Det var en självguidad tour i guinness storehouse som är formad som en stor guinness pint. Lite bilder nedan:
 
Vi lärde oss att servera guinness som tar 119,5 sek.
Ett intyg och en öl fick vi att vi klarade det, dock inte gott varav mitt strikta ansikte kanske=)
Utsikt från Guinnss egen skybar med utsikt över Dublin.
 
 

Historia

Guinness tros ha sitt ursprung från stout-öl. Ordet stout myntades inte förrän 1677, bara 50 år innan Arthur Guinness föddes. Arthur Guinness började sälja det mörka porterölet 1759. Första gången Guinness började använda uttrycket stout var på 1840-talet, med Single Stout och Double Stout.

Guinness kallas också "Black Stuff" och "Pint of Plain".


Jameson distillery in Dublin!

Inget besök i Dublin utan ett besök på Jameson=). Dock kan jag säga att jag inte är någon whiskey drickare trots 2 whiskey tourer. Det var jag, Matvey, Andrea och Whitney som var där tillsammans.
 
Såhär går det till att göra Whiskey, lite bilder från touren:
Självklart avslutades det med Whiskey provning men det är inte min grej....
 
 
 

Några dagar i Dublin

Vi bodde och uppträdde i Saggart, ca 30 min utanför Dublin. En lugn liten by skulle jag vilja säga för där bor endast 2000 människor. Hela byn var verkligen där och såg Disney On Ice tror jag samt hade många en liten minisemester där för har aldrig sett så många små prinsessor på ett hotell.... Det kryllade av barn överallt så man fick ha tålamod! Hotellet vi bodde på har convention center och allt i ett så byggnaden där vi uppträdde hörde till hotellet samt fanns en golfbana. Fanns även ett gym/spa i hop så jätte lämpligt för oss men som sagt fler som njöt av lite lugn utanför Dublin denna vecka. Vi stannade som sagt 2 dagar efteråt på lite semester innan vi flög hem och då var hotellet betydligt lugnare. Vi valde att bo kvar på samma hotell då det var mysigt och lugnt och skönt. Det var lämpligt med tåget in till Dublin som gick direkt i från Saggart in till Dublin city. Vi han åka in totalt 4 dagar så han se en hel del och ändå hinna njuta av lite lugn och ro. Här följer lite bilder i från våra dagar i Dublin: 
Denna mysiga väg gick vi flera gånger då vi skulle ta tåget in till Dublin.
Dublin center
Trinity collage, a landmark founded in 1592 
Trinity College known in full as the College of the Holy and Undivided Trinity of Queen Elizabeth near Dublin, is a research university and the sole constituent college of the University of Dublin in Ireland. The college was founded in 1592 as the "mother" of a new university, modelled after the collegiate universities of Oxford and of Cambridge, but, unlike these, only one college was ever established; as such, the designations "Trinity College" and "University of Dublin" are usually synonymous for practical purposes. It is one of the seven ancient universities of Britain and Ireland, as well as Ireland's oldest university.
The Library of Trinity College is a legal deposit library for Ireland and the United Kingdom, containing over 4.5 million printed volumes and significant quantities of manuscripts (including the Book of Kells), maps and music. Unfortunately it was closed when we were there…
Temple bar district
Många pubar att välja på i Dublin!
Christ church, Dublins Oldest church 1030 e.Kr.
Liksom många kyrkor att se...
Vacker solnedgång=)
 
 

Rapunzel and Flynn

From Disney On Ice Magical ice festival in Dublin=)

Home sweet home=)

 
Men vart tog våren vägen? Fick riktiga vår känslor på Ireland då det var riktigt soligt och fint där, tom. varmt att man tog av sig jackan. Ja man kunde verkligen se att alla vaknat till liv och njöt av den första vårsolen som nedan när vi gick till Saint Stephens Green park där alla satt ute och njöt. Det var underbart! Tyvärr är det inte lika varmt och skönt hemma i Sverige men får hoppas det blir lite bättre medan jag är hemma!
St Stephen's Green is a city centre public park in Dublin, Ireland.  It is often informally called Stephen's Green. At 22 acres (89,000 m2), it is the largest of the parks in Dublin's main Georgian garden squares.
 
Tyvärr han jag inte klart med min uppdatering i från Dublin men jag jobbar på det nu i stället. Har inget planerat under dessa 2 veckor hemma utan det blir bara till att ta det lugnt och ladda batterierna innan jag flyger till Brasilien 30 april. Har en hel del att ta igen och skönt att göra ingenting då det varit intensivt de senaste 5 veckorna så jag kommer att vara road ändå=). Fick min flygbiljett i går men vet fortfarande inte så mycket mer än att jag åker 30:onde. Min visum intervju gick bra i Stockholm så nu väntar jag bara på att få pass med visum i hemskickat. Han även med att träffa Astird och Lisette i Stockholm och vandra gatorna lite själv och shoppa när jag ändå var där vilket var trevligt. Men nu är det lugn och ro som gäller!
 
More to come!

I got a dream...

En dröm som nu snart är slut...Känns nämligen som att jag lever i en dröm just nu och snart är det dags att vakna upp. Vi har det så himla bra här med D33, älskar showen, massor av härliga människor och roligt att utforska UK! Sorgligt nog gjorde vi vår sista show i dag som Rapunzel och i morgon är det vår sista dag med gänget. Fast vi har jobbat mycket och många långa dagar och lite sömn har jag ständigt ett smile på läpparna och får massor av energi så fort jag går ut på isen. Showerna har gått jätte bra och vi är super nöjda så vi får ta med oss minnen och det är bara att drömma vidare..=) Det är aldrig goodby utan see you later!
 
Vi stannar 2 dagar i Dublin på lite semester innan vi flyger hem på onsdag för att stanna till i Stockholm en natt och göra visum till Brasilien. Så vi har lite mer tid här att varva ner och smälta allt vi varit med om och tänka tillbaka på alla fina minnen.
 
Tack för denna gång D33!
Matveys mamma hittade denna video på youtube. De går att se ett litet smakprov på vad vi gör här i showen när vi är Rapunzel, kolla mellan 6.10-9.10=).
 
 

De sista av Birmingham och lite vardags uppdatering i från Dublin...

Nu när showerna är i gång blir det äntligen lite tid att uppdatera blogg mm. Förhoppningsvis hinner jag bli klar innan veckan är slut, då vi har hela 14 shower denna vecka=) Arenan vi uppträder i denna vecka har bara en in/utfart så vi har lite längre mellan showerna för att de ska hinna med samt inte den största arenan så därför så många shower. Men det är ok, vi bor i hop med arenan så bara att gå till hotellet mellan showerna samt jätte stort gym med spa (20 m pool, bastu och jacuzzi) som vi passar på att utnyttja mellan showerna och efter. Var dit efter showen i går och simmade lite och bastade snabbt vilket var skönt vilket jag även ska passa på att göra i kväll! Isen är jätte liten denna vecka så det är gå på isen som gäller så blir inte jätte jobbigt vilket är skönt då vi har så många shower och långa dagar, samt orkar man gå på gymet som man gärna vill nyttja då det är så lämpligt. Till på köpet till allt detta bor vi mitt i naturen av Irland där det är jätte tyst att man hör fåglarna, vilket är jätte avkoplande och underbart efter en vecka i Birmingham där vi bodde mitt på partygatan vägg i vägg med alla nattklubbar som vi också passade på att testa på både lördag och söndag förra veckan. Ja vi hinner verkligen med mycket och har det toppen! Lite små synd att det snart är slut...
 
De sista bilderna i från Birmingham nedan:
Centenary Square, Birmingham
Viktoria Square
Några killar ville va med på bild=)
Mailbox, mysig shopping/restaurang/bar område nära vårat hotell. Jag var aldrig dit mer än att ta mig en löptur runt snabbt och tog några kort...Men bättre än inget=)
 

A run around Birmingham...

Birmingham är känd för sina kanaler, de sägs att det är fler kanaler där än i Venedig...Jag passade på att ta mig en löptur runt staden och såg en del av dem. Perfekt sätt att se sig om särskillt när man har ont om tid. Vi funderade på att ta en båttur på en timme runt kanalerna men när jag insåg att jag sprang i samma tempo som båtarna nöjde jag mig med en löptur. Vi hade rätt fullt upp förra veckan med shower och bodde 30 min från arenan så blev mycket transporttid....Men han ändå se oss om en del runt staden då det inte var något jätte speciellt att se. Hade lite halvtråkigt väder med regn på måndagen så blev en snabb sightseeing tur då med lite shopping ist då den är bra i Birmingham, dock blev det bara en tröja för min del men Matvey hittade en hel del.
Bilder längs med kanalen.
 
Tisdag var vi till Cadburry world och såg hur de gör choklad. Jag vet inte om vi har cadburry choklad i Sverige men de har det i USA och vi älskar deras påskägg de säljer runt påsk, som vi alltid köper där. Visste inte att cadburry äggen kom härifrån så när jag fick reda på det var det självklart att åka dit. Har åkt ner några ägg sedan vi kom i hit om jag säger så....Tyvärr var det inte helt som jag tänkt mig, mer för barn och det var hur mycket folk som helst där då de var påsklov...Lite otur men vi hade hyfsat skoj ändå=)
Såhär ser Cadburry ut, finns det i Sverige??
 

Glasgow!

Glasgow är Skotlands huvudstad. Vi gjorde inget speciellt där då vi var i väg på en heldags sightseeing runt Skotland samt var till Edinburgh en eftermiddag. Det var intensivt så hade en lugn chill day i Glasgow innan vi började jobba där vi strosade runt på gatorna och var på en lång fika i ett mysigt köpcenter. Det behövdes! Blev några bilder så här får ni även en inblick av Glasgow. 
 
Main shopping street in Glasgow
Princes Square in Glasgow, super cool building.
Inside princes square where we had “fika”.
 
Ursäktar att jag blandar svenska och engelska men jag skriver text för mig själv i mitt fotoalbum jag gör och där skriver jag på engelska så kopierar bara den när det är ont om tid för översättning hit till bloggen för att berätta vad det är..Hoppas ni ursäktar.
 
Nu är ytterliggare en vecka över och vi har bara en vecka kvar med D33. Vi flyger till Dublin, Irland tidigt i morgonbitti. Det kommer bli jobbigt då vi är trötta! har precis gjort en 9 pack som vi säger (3 dagar med 3 shower var dag). Men bara att bita i hop! Är super skoj och älskar showen särskillt när vi gör Rapunzel som vi gjort 4 gånger denna vecka och det har gått bra alla gånger. Så klagar inte=)
 
Hoppas ni alla har en fantastisk påskhelg och äter påskmat och godis även för mig!
 
Glad Påsk

Sista etappen av vår dagsutflykt!

Efter att ha kört genom higlands av Skotland stannade vi till vid castle stalker och tog kort utifrån. Slottet ligger mitt i vattnet och kan bli nått vid lågt tidvatten. En del av oss sprang ut till slottet men jag nöjde mig att stå på stranden och ta kort...Vi stannade sedan i en liten stad, Oban i ca en timme och åt middag och tog några kort innan vi begav oss hemåt. Bilder nedan. 
 
Castle stalker built around 1320.
 
Castle Stalker (Scottish Gaelic: Caisteal an Stalcaire) is a four-storey tower house or keep picturesquely set on a tidal islet on Loch Laich, an inlet off Loch Linnhe. It is about 1.5 miles (2.4 km) north-east of Port Appin, Argyll, Scotland, and is visible from the A828 road about mid-way between Oban and Glen Coe. The islet is accessible (with difficulty) from the shore at low tide. The name "Stalker" comes from the Gaelic Stalcaire, meaning "hunter" or "falconer".
 
Åter igen vacker natur, här vid castle stalker.
      Testade traditionell fish and chips i Oban city där vi stannade för middag innan det bar av tillbaka till Glasgow. Men först ett till snabbt stopp vid Kilchurn castle men tyvärr hade solen redan gått ner så korten blev lite mörka. Men det gjorde inte så mycket då jag var helt slut då och rätt nöjd. Det var som sagt en lång dag men vi såg mycket och är tacksam för det! 
 
Kilchurn Castle is a ruined 15th and 17th century structure on a rocky peninsula at the northeastern end of Loch Awe, in Argyll and Bute, Scotland. Access to the Castle is sometimes restricted by higher-than-usual levels of water in the Loch, at which times the site effectively becomes a temporary island.
 
 

Otroligt vacker natur!!!!

Efter en lunch paus körde vi igenom the highlands av Skotland vilket är otroligt vackert. Vi stannade flera gånger längs vägen för att ta kort samt stannade till på ett ställe där en scen i från Harry Potter har filmats. Titta och njut!
Här filmades Harry Potter
Cheers från Skotland!

Doune Castle!

Andra stoppet på utflykten blev Doune Castle. Bilder nedan:
The film was filmed here 1975.
Doune Castle sited above the River Teith.
Doune Castle is a medieval stronghold near the village of Doune, in the Stirling district of central Scotland.
 
 
 
 

A daytrip in Scotland!

Förra veckan då vi var i Glasgow var vi i väg en heldag och såg mycket av Skotlands natur och massor av kända slott. En kille som varit här innan hade ordnat en minibuss med guide som visade oss runt Skotland mellan 8.30-21.00. En fullspäckad dag men kul att se mer av naturen och inte bara städer då Skotland verkligen är känt för det. En heldag innebar självklart massor av kort. Nedan bjuder jag på bilder och lite fakta i från dagen (blir några innlägg då jag har många bilder...)
 
Första stoppet på vår utflykt var Stirling castle. Bilder och text från wikipedia nedan:
Stirling Castle, located in Stirling, is one of the largest and most important castles, both historically and architecturally, in Scotland. Stirling Castle is a Scheduled Ancient Monument, and is now a tourist attraction managed by Historic Scotland.
Stirling castle. Castle dates from at least early 12th century, present buildings mostly built between 1490 and 1600.
The Forework, entry to the main part of the castle.
The King and Queen chair in Great Hall
Statue of Robert the Bruce on the castle esplanade.
View of The National Wallace Monument from Stirling castle.
The National Wallace Monument (generally known as the Wallace Monument) is a tower standing on the summit of Abbey Craig, a hilltop near Stirling in Scotland. It commemorates Sir William Wallace, a 13th-century Scottish hero.
 

A day in Edinburgh!

Edinburgh är Skotlands huvudstad och ca 45 minuters tågresa i från Glasgow så förra veckan tog jag och Angie en liten tripp dit och bla. besökte Edinburgh castle. Slottet ligger ovanför gamla stan och en kort promenad i från tågstationen, där bjöds på vacker utsikt över staden! Vi gick sedan längs med royal mile, huvudgatan i old town och den mest populära turistgatan. Där blev det tee och scones innan hemfärd. En mysig tjejdag! (Matvey stannade hemma då han varit sjuk veckan innan och inte helt 100%) Här bjuds på härliga bilder:
Utsikt upp mot Edinburgh castle i från stationen.
Edinburgh Castle stands at the head of the Old Town. The castle is in the care of Historic Scotland and is Scotland's most-visited paid tourist attraction, with over 1.4 million visitors in 2013.
Ingång till slottet.
Älskar denna utsikt över staden!
Älskar denna bild ovan, färgerna gör en så glad!
Tee och scones smakade utsökt!
Här finns också de kända telefon kioskerna...
Royal mile
Söta hus!
Roligt namn på byggnaden=)
 
 

I've got a dream...

En vanlig dag på kontoret=) Kolla vad jag hittade på instagram=)
 
https://instagram.com/p/01LnmiQfXW/

RSS 2.0