Saitama!

Efter Matsumoto var det Saitama som gällde. Det är en ny stad som inte funnits så länge, ligger ca 30 km utanför Tokyo. Det finns inget speciellt att göra där så man passar på att åka in till Tokyo i stället. Vi hade 2 lediga dagar i Saitama varav den första regnade det hela dagen. Vi brydde oss inte om att åka in till Tokyo förrän senare på kvällen eftersom vi redan varit där flera gånger och sett det mesta av sightseeing och inte jätte roligt att gå omkring och bli blöt. Det passade perfekt med något annorlunda så det blev nämligen en sväng till en robot show. Det är en relativt ny show som innehåller all slags ”craziness”. Jag har aldrig sett något liknande och det kan bara ses i Japan... Kolla in länken nedan för en ide vad det handlar om för det är svårt att förklara... Det är inte min typ av show men var ändå coolt då det är så typiskt Japan och jag gillar att upptäcka nya annorlunda saker med.

 

Vi stannade till på en bar/clubb en stund efteråt för att passa på när vi ändå var i Tokyo men mycket mer än så blev det ej...rätt nöjd av Tokyo och lite drygt att måsta passa tågtid för att komma tillbaka till Saitama då tågen inte går hela natten.

 

Andra lediga dagen i Saitama var vi 4 tjejer som var in till Tokyo för att bli geishas för en dag. Det var en full makeover där de sminkade oss, klädde upp oss som geishas och sedan avslutade med photoshoots. Det var en upplevelse och ett minne för livet men tack och lov att jag inte är en Geisha för det var inte lätt. Tar tid att få på sig allt och kostymen är tung och jobbigt att flina utan att visa tänder (det får man inte göra som geisha). Såhär ser jag ut som geisha:

 
Jag, Stina, Sarah och Nicola 
 
Efter vår geisha makeover stannade jag och Stina kvar en stund i Tokyo då det visade sig att vi var i Ginza som är ett av huvudshopping distrikten i Tokyo. Strosade mest runt och sög in det sista av Tokyo. Hittade utsökt bryggt kaffe på ett ställe som det blev 2 koppar av då det var så gott! (Inte alltid så lätt att hitta ställen med bra kaffe så när man gör det gäller det att passa på!) Efter det hemfärd till Saitama och packa för resdag nästa dag till Hiroshima, vår sista stad för denna Japantour. Kommer om det i nästa inlägg!
Detta ställer säljer bara kaffebönor så inget fik men de har dagens brygg för bara 100 yen (ca 7kr) och det var så gott att vi kom tillbaka för en till kopp=)
Me and Stina in Ginza=)

Snow monkey park!

Min andra utflykt från Matsumoto gick norrut mot Nagano och Kusatsu. Snälla Yuka som är japan (gör breakwork med oss) hade bil och tog oss på denna utflykt som inte hade varit möjlig utan bil då vi körde genom berg och dalar... Vi började med ett stop i Yamanochi town och besökte snow monkeys. De lever vilt där och kommer ner till denna park för att bada i de varma hotsprings (framförallt på vintern när det är kallt men vi såg dem bada även nu=)). Jag har aldrig sett så många apor på en och samma gång och de är helt tama och springer runt hur som helst. De är snabba när de springer så gäller att passa sig. Lite obehagligt om man får för mycket ögonkontakt med dem...Parken i sig är rätt liten men vi var där på morgonen innan det var för mycket folk så perfekt för att kunna ta kort. Naturen runt parken är väldigt vacker. Man känner ett härligt lugn och får fjällkänsla, underbar upplevelse! Bilder nedan:
 
På väg mot parken.
Detta är ett onsen för människor precis vid ingången till parken. Aporna är som sagt vilda så lätt hänt att man får ett besök i vattnet av en apa som nedan...
Apor i porträtt nedan=)
Massor av apor i alla storlekar.
Om man inte är för rädd kan man komma aporna nära=)
Jag och snälla Yuka=)
Vi såg aporna bada=)
Såhär såg parken ut.
 
Efter snow monkey park körde vi genom bergen mot Kusatsu, en hot spring town. Vi stannde till i Sun Valley och åt lunch, typisk japansk mat och kaffe blev det som smakade gott.
 
Väl framme i Kusatsu började vi med ett besök på det bästa hotell/resorten i Kusatsu med det andra bästa onsen i Japan. Det var som vanligt super skönt med lite avkoppling. Efter det åkte vi in till byn Kusatsu ( ca 6500 invånare) och strosade runt lite och åt middag innan hemfärd till Matsuoto. Kusatsu ligger 1200 meter över havsnivå i bergen i Gunma prefektur och är känd sedan många decenier som japans mest kända hot spring resort. De finns stora mängder hot spring vatten av hög kvalitet som sägs bota alla sjukdomar utom "kärlekssjukan". Det är en jätte mysig liten by som påminner mycket om en fjällby. Här är lite bilder i från Kusatsu.
Hotspring mitt Kusatsu.
Yuka, jag, Nicola och Maria.
Yukemuritei Asiyu (foot bath). Allmänt fotbad mitt i centrum.
Till middag blev det soba nudlar, en speciell slags nudlar som är känd för Nagano distriktet. Nudlarna är tunna bruna gjorda av bovete och serveras kalla och doppas i varm buljong.
 
Tack så jätte mycket Yuka för denna dag. Det var toppen så himla glad att jag fick chansn att uppleva allt detta! Kommer gärna tillbaka i framtiden, gärna vintertid så jag kan testa skidåkningen =)
 

Kamikochi!

Som jag skrev innan gjorde jag 2 utflykter i från Matsumoto och såg lite mer av landskapet. Första utflykten var jag i väg på själv och det var till ett ställe som heter Kamikochi. Det är de japanka alperna som låg ca 1,5 -2 timmar i från Matsumoto med tåg/buss. Matvey tyckte det var för långt att åka fram och tillbaka en dag och jag förstår honom lite. Men det var en enkel resa med 30 min tåg och sedan 1 timmes bussresa som bjöd på vacker natur så jag passade på att lyssna på min bok och bara koppla av så Kamikochi var verkligen värt ett besök och det gick jätte bra som en dagsutfykt i från Matsumoto.
 
Kamikochi består av vandringsleder och man bestämmer själv hur långt man vill gå. Det är väl skyltat och enkel promenad då vandringsstigarna är platta (man går genom olika terräng, skog, sjöar och är omgiven av berg vilket är underbart vackert. Man kan även ta längre vandrings stigar och bestiga en del av bergen men som sagt också möjligt med bara en miljöomväxling och lite picknick om man känner för det. Jag gick lite drygt en mil, tog kort och åt picknick under ett träd medan det regnade lite (hade annars tur med vädret och var först soligt och sedan behagligt promenad väder) sedan gick jag ca 45 min tills jag var framme vid en liten sjö där jag njöt av lite sol innan jag tog bussen tillbaka. Jag lämnade Matsumoto 9.20 och var tillbaka vid 17.15 så en lagom skön dag i naturen. Hann även med att gå på gymet på kvällen och sedan hade Matvey lagat soppa som smakade utsökt till middag. Jag somnade ovaggad den kvällen. Här är lite bilder. Tyvärr lite mulet som sagt så bilderna är inte så imponerade som det var i verkligheten men ni får föreställa er hur vackert det är i sol....
 
Kappa bridge. The most popular photo spot with the hotaka mountain rage in the background.
Beautiful nature!
 
Mynjin bridge.
Min lunch utsikt=)
Mt Yake-dake, at a height of 2 455 meters, is still an active volcano. The current shape of the mountain was formed by an eruption of magma about 2300 years ago. Dome- shaped volcanoes like this are generelly referred to as lava domes. In more recent time a phreatic explosion (an explosion of steam, water, ash and rock caused by the near- instantaneous evaporation of ground or surface water) occurred in June 1962, and the resulting mudflow was pushed into Taisho-ike Pond.
Taisho Pond. The entrance of Kamikochi with spectacular alpine scenery of the hotaka mountain range and Mt. Yakedake.
 
Ja verkligen imponerande natur och jag är otroligt glad att jag tog mig i väg!
 

Matsumoto!

 

Vi har nu varit i Matsumoto i en vecka och tyvärr var det dags att resa vidare i dag... ( En 4 timmars bussresa till Saitama, ca 30 km norr om Tokyo). Det behövdes inte lång tid för att bli små förälskad i denna otroligt vackra stad. Det är första gången jag är i Matsumoto och det liksom var kärlek vid första ögonkastet. Direkt vi kom hit förra onsdagen begav vi oss ut för att börja utforska staden och efter bara några steg såg man bergen i bakgrunden av staden som tillsammans med den gröna naturen, en liten flod och de lite mindre gatorna med mycket personlighet stal en bit av mitt hjärta. Ja denna stad liksom skiljer sig från resten av Japan som vi sett. Vi har mest varit i större städer där man inte ser så mycket natur och det är alltid så himla mycket människor eller i riktigt små städer (uppträdde i några mindre städer för 2 år sedan där det inte fanns någonting alls att göra). I Matsumoto bor det ca 245 000 människor och man känner av ett lugnare tempo och en mer småstads känsla men ändå inte en för liten stad då allt man önskar finns nära till hands.

Fram tills denna vecka har det varit olidligt varmt (och spöregn lediga dagarna förra veckan) som gör det jobbigare/svårare att orka vara ute på sightseeing, man njuter inte då på samma sett då man svettas konstant. Men vädret var helt underbart den gågna veckan i Matsumoto med perfekt temperatur. Solen är varm och skön men med en vind som svalkar och några kvällar var faktiskt kyliga (första gången i Japan) så det var skönt för en gångs skull och alldeles lagomt väder för sightseeing och riktigt njutbart. Ja jag kunde liksom inte få nog så jag passade på att vara ute så mycket det gick. Promenader och några löprundor blev det under veckan samt lånade vi cyklar en dag å cyklade upp till en park med utsikt över staden, vilket också var jätte härligt! 

Det är inte bara staden Matsumoto som är vacker utan hela landskapet, prefektur som det heter här i Japan (det finns 47 prefekturer i Japan). Matsumoto ligger i Nagano prefektur som består av mycket natur och berg så vandring, skidåkning och flera onsen och ”onsentowns” finns i detta område så annorlunda mot för resten av Japan. Jag är så otroligt tacksam att vi hade nästan 4 helt lediga dagar och bra väder så jag hade möjlighet att även se en del av landskapet då jag gjorde 2 dags utflykter som var underbara! Jag börjar med visa bilder och berätta lite om staden Matsumoto i detta inlägg så kommer det mer om mina utflykter i nästa 2 inlägg.

Love this beautiful city with all the mountains in the background.
The feature of the Nakamachi area is the black and white geometric design of the houses with traditional crafts and small cafes, the highlight of this charming area.
Back of Nawate street
Nawate street, a stone-paved street with many tiny shops, super cute place to stroll.
 
On my way in to Fukashi shrine in Matsumoto.
One of many wells in Matsumoto city with pure spring water.
The national treasure, Matsumoto castle.
Jag och Sofia
Matvey
This 5 roofed, six story tower was built in 1593-94 and is Japans's oldest existing castle. Designated as one of Japan's national treasures.
Yazama & Teppozama. Each floor is fitted with holes for firing weapons. The long rectangular holes, called "Yazama", were for shooting arrows at the attacking enemy. The square ones, called " Teppozama", were for firing muskets. Prior to the introduction of fireamrs from Europe only "Yazama" were used in castle construction. After the introduction of firearms " Yazama" and Teppozama" were used in combination.
 
On the second and fourth floors are lattice windows called mucha mado or "warriors" windows. The windows are hinged to allow wasy opening and closing by either pushing out or pulling in. This was useful to keep out frequent heavy winds and rain. The daylight and moonlight, which streams in through the lattices, projects beautiful patterns on the floor.
Beautiful view from the castle. 
Fler vackra bilder av Matsumoto i från Alps park dit vi cyklade.

Håller ni med om att Matsumoto verkar vara en trevlig och vacker stad??

 


Bilder i från Shizuoka!

Ledsen att det tagit sådan tid att få upp bilderna jag lovade...Internet har varit fruktansvärt dåligt denna vecka i Matsumoto därav ingen uppladdning av bilder och ingen uppdatering. Men vi reser vidare i morgon och hoppas på bättre internet där. Har laddat på mer data till mitt simkort då det också tog slut denna vecka så blir lite lättare att vara online och uppdatera igen=)
 
Matsumoto har varit helt fantastiskt och jag har sett massor så mycket fina bilder och uppdatering kommer så småningom (har hamnat efter igen nu då jag har tagit massor av bilder och inte haft tillgång till internet för uppdatering).  Men allt är toppen med mig och hoppas det är det med er med!
 
Ni för bilderna från Shizuoka till att börja med. Bilderna är i från berget där vi tog ropeway till en shrine vilket var det ända jag gjorde i Shizuoka pga. dåligt väder..Lägger till lite fakta med så ni vet vad det hadnlar om...
At Nihondaira Ropeway
This rope way connects two sightseeing spots, Nihondaira and Kunozan Toshogu shrine. The ride takes maximum 5 minutes and gives you a nice look out on the ocean and below the green forest.
A visit to Kunō-zan Tōshō-gū shrine.
The Kunō-zan Tōshō-gū is a Shintō shrine in Suruga-ku in the city of Shizuoka in Shizuoka Prefecture, Japan. It is the original burial place of the first Shōgun of the Tokugawa Shogunate, Tokugawa Ieyasu, and is thus the oldest of the Tōshō-gū shrines in the country.
At the present, most of the surviving buildings of the Kunōzan Tōshō-gū are protected by the national government as Important Cultural Properties and the whole mountain is protected as a National Historic Site.
The mountain is faced to Pacific Ocean with 1159 steps to go down.
 
 
 

Shizuoka!

Här har vi nu varit i en vecka och det är dags att resa vidare i morgon. Detta är första nya staden (utav 2) för denna Japan tour. För 2 år sedan var vi i Japan en månad längre än denna gång och uppträdde i 4 till städer som ej är med denna gång men som sagt Shizuoka och Matsumoto (som vi reser till i morgon) är nya för denna gång vilket är skoj.
 
Dock inget jätte speciellt att göra här i Shizuoka, det är första lite mindre staden vi uppträder i dock kollade jag precis Wikipedia och det bor hela ca 700 000 mäniskor här så jätte liten staden är det inte men i jämförelse med de andra japanska städerna är den mindre.. Jag såg faktiskt fram emot att inte ha så mycket att göra då det hela tiden varit fullt upp fram tills nu. Det visade sig att jag och Matvey hade varsit rum denna vecka då rummen är väldigt små vilket först kändes jätte konstigt då vi alltid bor tillsammans och har en del packning gemensamt men de var mittemot varandra så enkelt att gå emellan. Höll till mest i mitt rum där vi lagade mat och så men skönt med 2 rum för packningens skull. Jag tog vara på att ha mitt egna rum och inredde det riktigt flickigt med ljus, blommor, dofter och passade på att ha flera små spa kväller med bubbelbad, maniky/pedikyr osv. Hade tänkt läsa och bara vara själv men det visade sig att det fanns shopping, starbucks och allt man kan tänka sig intill hotellet så var ändå lätt att fördriva tiden och vara ute på...Vi var alla och bowlade kvällen vi kom hit så det tog också lite tid.  Sedan var jag bla. och klippte mig en dag med en annan tjej och shoppade lite så tiden gick fort! Vi hade 2 lediga dagar innan vi började jobba och 2 efter att vi var klara med jobb.
 
Jag var i väg och såg en shrine som låg på ett berg med utsikt över havet men mycket mer till sightseeing än så blev det inte. Man kan åka till havet även här och bada (Matvey var i väg med några en sväng när jag klippte mig) men det blev aldrig av för mig då det har varit spöregn båda i går och i dag när vi var lediga. Ja det har ösregnat hela dagarna så man vill inte vara ute mer än nödvändigt. Så det förstörde planerna med havet och ev. mer sighseeing. Det blev lite mer shopping i stället och ganska mycket sova vilket behövdes. Har även varit på gymet då vi hittade ett riktigt gamalt med gångavstånd men det funkade bra. Var även på hotyoga i eftermiddag och sedan på ett onsen nu på kvällen vilket var jätte skönt. Snacka om en riktigt må bra dag. Men klagar inte, är väldigt trött, tror vädret påverkar också då de säger att det är en tyfon på väg därför det regnar så mycket. Så jag snacka om att tiden går fort...Vi har nu bara 3 veckor kvar i Japan, vilket är ofattbart!
 
Vi bussar till Matsumoto i morgon med samling 10.30 och är framme vid 14.30 så en enkel resa. Vilket är skönt. tänkte försöka hinna på gymet i morgon bitti innan vi reser så det är gjort. Så sängen väntar nu,
 
Natti natt
 
 
P.S bilder i från utflykten kommer i morogn då internet är långsamt just nu.
 
 
 

Fukuoka

Här är lite bilder i från Fukuoka. Som jag berättade innan gjorde vi inte så jätte mycket speciellt där då vi bara hade 2 lediga dagar men tur att vi varit där innan så man inte känner sig så skyldig att man missar massor=). Men vi hann till stranden som var nytt för denna gång så det är jag tacksam för trots att det bara var en snabbis eftermiddagen direkt när vi kom fram och tur var väl det då det var sämre väder med regn lediga dagen efter showerna (som vi hade tänkt spendera hela dagen där). Stranden var inte jätte wow, inte smutsigt eller så men ändå inte den bästa. Var lika för 2 år sedan då vi var till en annan strand, Japan är inte drömläge för stränder enligt min mening. Kanske finns bättre som inte jag varit till eller så beror det på att Japan är byggt på en vulkanisk ö (har hört något om det men inte helt säker) i så fall förklarar det de hela lite bättre. Det var inte jätte varmt utan alldeles lagom för en gångs skull så vi var faktiskt inte ens i vattnet och badade...

Fukuoka dome and hilton hotel on our way to the beach in Fukuoka. 
Momochihama Beach
Momochihama Seaside Park is a one kilometer long stretch of artificial beach at the foot of Fukuoka Tower. At the center of the beach is Marizon, an artificial island featuring restaurants, shops, a wedding hall, and a ferry port with connections to Uminonakamichi Seaside Park across Hakata Bay. The beach is a popular spot for swimming and sports such as volleyball and soccer.
Fukuoka tower is a 234 metre and it is the tallest seaside tower in Japan.
Utsökt kaffe! 
Canal city köpcenter i bakgrunden
På väg mot Canal city köpcenter
Canal city köpcenter
De hade ett mumum fik i köpcentret=)

Dagen efter showerna när det regnade tog vi oss en promenad på eftermiddagen till ett jätte fint köpcenter och strosade runt lite. Först köpte vi med oss en kaffe som var utsökt! Stället hette Tagestå och låg precis bakom hotellet, det fick mig en känsla av Sverige. Det var japaner som jobbade men inredning och så påminde om Scandinavium. Det var bara ett litet espresso ställe med kaffe och en typ loppis I bakgrunden, men så gott kaffe! Önskar att det fanns fler sådana ställen här då det mest är starbucks och några andra kedjor som gäller i Japan. Sällan man ser lokala fik som oftast är mycket mysigare och har bättre kaffe enligt min mening. Starbucks är mest bara namnet, visst man vet vad man får när man bestället och lämpligt vid "to go" men långt i från det bästa kaffet...Well det var gott för en gångs skulle med något annat! Till vardags använder vi vår french press och gör kaffe själv som faktiskt inte alls blir dåligt, verkligen lämpligt särskillt på ishallen och till frukost då det inte finns kaffemaksin på hotellen i Japan. Har haft den i 3 eller 5 år, kommer så väl håg att vi köpte den i Providence en jul på ett köpcenter där men inte säker på om det var första eller andra julen vi var där..Vilket fall som helst har den rest många varv runt jorden! 

 

 

 


Tokyo Disneyland!

Vi fick även detta år gratis biljetter till Tokyo disney resort (man fick välja disneyland eller sea) så vi tog vara på det och var på Disneyland då vi var till sea för 2 år sedan. Tror vi börjar bli lite bortskämda eller kanske helt enkelt inte lika intresserad då vi är “upp i Disney dagligen” för vi var inte jätte impad. Attraktionerna var inte alls så jätte bra och köerna var enorma, (utan fastpass fick man köa 1,5 timme) så det var ett minus. Vädret var perfekt då det var mulet så inte alls så varmt som för 2 år sedan då vi nästan dog av solsting. Men det tog väl alla vara på så inte ensamma om man säger så...Eftersom vi var trötta och varit på disenysea för 2 år sedan tog vi det lugnt och tog dagen som den kom så trots mycket folk och långa köer hade vi en bra dag. Det var jag, Matvey och ett nytt par från Ukraina som precis börjat som var där tillsammans. De pratar inte så mycket engelska så Matvey hjälper dem med översättning. De är trevliga och verkar gilla Disney så det är bra. Yakov är singel åkare och var med på OS i Sochi och Vika är isdansare.

 

Vi tog inte många kort men några blev det=)

Litet köpcenter med affärer innan man väljer Disneyland eller sea.

Team red=)
Super funny guy!
 
Alice in Wonderland
 

Vi avslutade dagen med middag på ramen museet. Vi var dit för 2 år sedan men fick gratis biljetter även dit så blev ett snabbt besök även denna gång då det är lite annorlunda. Det är uppbyggt som ett gammalt Japan där man kan testa på olika slags ramen på ett och samma ställe.  

Ended our stay in Yokohama with a visit to the Shin-Yokohama ramen museum. The museum was founded 1994 as the world's first food-themed amusement park. The concept has been to be the one-stop place to enjoy the flavors of this national dish from renowned shops across Japan without stepping on a plane.

 

The museum has 9 ramen shops that are showcased in a street-scape replication from year 1958, Japan. It was the year that the world's first instant ramen was invented. With it's roots as a chinese dish, ramen spread to Japan and intergrated with the local food culture. In 1859 Japan opened it's ports to the world and chinese restaurants began to line the streets in Japans major port towns. That gave formation of chinatown. There the chinese noodles were served and japanese locals began to eat at these places for later set up their own independent operations. The differnece with chinese and japanese noodles can be seen in the soup stock. The soup used for chinese noodles can be used in several other chinese soup dishes, whereas the soup stock used in jpanese ramen was created with only ramen in mind. With anywhere from 5 up to 40 different ingrediends ramen soups has drawn attention from around the world.

 

More of Yokohama!

Här kommer även lite mer bilder i från Yokohama då jag var till hamnen som jag inte hann med för 2 år sedan. Det var väldigt mordernt där och kändes mer västerländskt än japanskt. Jag började med att ta en busstur runt en del av hamnen och hoppade av vid red brickware house som är 2 byggnader med affärer och restauranger, Det kändes väldigt europeiskt. Fanns många mysiga restauranger, fik och butiker men tyvärr hade jag inte tid att prova på något då jobb väntade på kvällen. Promenerade tillbaka till stationen längs med Kishamichi promenade och såg bla. parisehjulet cosmo clock21 vid Cosmo World amusement park och hard rock cafe. Det var en skön dag i inte allt för hett väder. Glad att jag tog mig hit även fast det bara var en snabbis, det var väl värt ett besök!
 
 
 
 
 
 
View from Minato Mirai 21, Shinko Area.
View of Port of Yokohama.
The Yokohama Red Brick Warehouse is a historical building that is used as a complex that includes a shopping mall, banquet hall, and event venues. 
De hade alla möjliga slags äppelpajer på detta ställe men tyvärr ingen tid att testa...=(
Kishamichi promenade
Yokohama royal park hotel on top of the landmark tower. The hisghest hotel in Japan with all the hotelrooms at lest 210 m above the ground.
Cosmo Clock 21 is a giant Ferris wheel at the Cosmo World amusement park in the Minato Mirai 21 district of YokohamaJapan. When it first opened, it was the world's tallest Ferris wheel, until the completion of the 112.5-metre (369 ft) Tempozan Ferris Wheel in Osaka, Japan, in 1997.  The High Roller, in Las VegasNevada, US, is 167.6 metres (550 ft) tall. It opened to the public on March 31, 2014, and is currently the world's tallest Ferris wheel.
Yokohama cosmoworld and intercontinental hotel in the background.
There is a Hard Rock cafe in Yokohama.
Cool statue
 

More of Osaka=)

Har gått igenom kort under tågresan till Shizuoka och såg att jag aldrig berättade klart om Osaka samt har jag lite fler bilder att dela med mig av så här kommer ett till inlägg om Osaka med bilder och lite fakta=).

Vårt hotell låg intill Osaka castle som sitter i hop med en jätte stor park. Jag tog en snabb promenad dit en eftermiddag då jag aldrig var dit för 2 år sedan. Vi var även till Umeda Sky Building och "Floating Garden" observatory som bjöd på vacker utsikt över staden speciellt vid solnedgången. Vi var även till Grand Front Osaka och tillbaka till kända Shinsaibashi och Dōtonbori. Försöker göra saker jag inte hann med förra gången vi var här eller bara ta det lite lugnare och besöka de mest kända områden och bara uppleva mer av Japan. Jag läste och fick tips om Osaka på tripadvisor och inlägget ”3 days in Osaka” som var väldigt bra så tipsar om denna länk för mer tips om sightseeing i Osaka:

http://www.tripadvisor.co.uk/Guide-g298566-k382-Osaka_Osaka_Prefecture_Kinki.html

 

Osaka is Japan's second largest city by the daytime population after the Tokyo 23 wards, and serves as a major economic hub. It is the capital city of Osaka Prefecture and the largest component of the Keihanshin Metropolitan Area, the second largest metropolitan area in Japan and among the largest in the world with over 19 million inhabitants.

 

Osaka Castle Park, located alongside the castle, is one of the largest public parks in the city. 
Osaka castle from 1931.
View from the castle of our arena and hotel.
Umeda Sky Building, make it one of the tallest buildings in Japan, and one of Osaka's most memorable landmarks.
Twin 173 m skyscrapers bridged by a rooftop "Floating Garden" observatory presenting a 360-degree panoramic view of Osaka.
The Sky Building known for having some of the highest escalators in the world. 

Its unique design features escalators encased in glass tubing, suspended between its two towers, which lead all the way up to its greatest height: an upper atrium that contains the luminous 'floating sky garden.' This rooftop observatory offers a delightful view of the city (especially at sunset or nightfall).

Osaka skyline at night from Umeda Sky Building.
Grand Front Osaka (near Osaka Station) is as contemporary a shopping experience as Japan has to offer. Showcasing the best in progressive eco-friendly architecture, it features a relaxation plaza surrounded by water in its entranceway, a rooftop garden on the ninth floor, terraces on various levels, and its southern and northern walks are lined with ginko and zelkova trees. A wonderful place to shop, explore, eat, and take in what's current and trendy in the city.
Cool architecture!
A quick visit to Shinsaibashi. This famous shopping street is covered by a glass dome, making it a good spot to visit whatever the weather.
The Glico man among numerous signboards at Dōtonbori district.
Dōtonbori canal entertainment area, Osaka's primary tourist and nightlife area.

 

 


RSS 2.0