Lejonkungen!

Matveys mamma är så himla duktig att hitta kort/videos av oss på internet som folk i från publiken lägger upp. Ja hon är som en personlig assistent i den frågan och det är vi jätte tacksamma för! Alltid roligt att se och för en gångs skull var bilderna bra. Oftast gör jag alltid något konstigt med ansiktet och sällan bilderna är i från elementen. Tack Tatiana!
 
Kan även meddela att i dag fick vi reda på våra understadys för Japan. Vi blev 3:e för lejonkungen vilket var väntat. Paret som var 3:e förra året är duktigare än oss. De har båda tävlat i par innan men var sena med att göra det förra året (åker normalt med andra partners) därför bytte vi plats detta år. Jag blev även 3:e Wendy (från peterpan som också är principal roll). Det ska bli lite spänande, dags att hoppa och åka solo igen då. Inget jag riktigt gillar numera men en utmaning iaf, måste dock träna en del på dialogen som är massor innan det är dags på rigktigt så får se när det blir. Vi hoppas på 3:e för Snövit med men det var TBD, dvs inte bestämt än så fortfarande en chans. Summerar vi det hela är vi rätt nöjda då detta var ungefär vad vi tänkt oss.
 
Annars är allt bra, precis kommit hem efter sista showen för denna vecka och är riktigt trött! Varit en rätt lång vecka motför vad vi är vana men nu är vi lediga tills på fredag kväll så inte illa. Matvey ska snart på icewatch så jag får sova själv i natt men det ska nog gå bra då jag är helt död ändå.
 
I morgon hoppas vi på att äntligen få bada, det finns nämligen ett Onsen vid stranden (Takamatsu är en ö med vatten runt) som tydligen ska vara toppen så vi ska dit, uppdaterar sedan om hur det var.
 
Tack för mig=)
 

Ett steg närmare Kina..

De har fått grönt ljus för Kina nu så det är dags att göra Visum, dock är det inte 100 % garanterat att det blir av för det men chanserna är större om man säger så. Blir det av åker vi direkt till Kina efter vi är klara här i Japan och blir lediga där i 2 veckor innan vi har show i 2 veckor. Sedan är det Macau och blir det av spelar vi där och blir sedan skickad till Philipinerna (som är ganska så hundra att det blir av och där spelar vi från 24/12-5/1) och lediga där innan vi börjar. Nästa är Korea 22/1 så förhoppningsvis kommer vi hem efter nyår fram tills dess. Så ser läget ut just nu men som sagt mycket kan hända och vi måste ha tålamod och beredd på att saker och ting kan ändras flera gånger om..
 
Super trött, en ganska lång dag då vi hade principal ice och sedan 2 shower, 3 väntar i morgon så måste sova nu!
 
Natti natt

1000 cranes of hope...

Vet inte om ni hört historien om Sadako Sasaki, en 12 årig flicka som dog av leukemi efter atombomben som släpptes över Hiroshima 1945? Mycket tragiskt men ändå fin då den visar en ung flickas hopp om livet då hon vek 1000 pappers tranor i hopp om att en önska skulle gå i uppfyllelse. Hon lyckades vika över 1000 tranor men tyvärr dog hon vid 12 års ålder. 
 
3 år efter hennes död inrättades ett monumnet, childrens peace monument till minne av henne och alla barn som dog ifrån atombomben med hjälp av donationer från över 3200 skolor från 9 länder. Än i dag viker människor tranor och hänger vid monumentet som står i Hiroshima Peace park. Disney On Ice brukar vika tranor och lämna över varje år de spelar här i Japan så detta år var det vår tur. Vi har tillsammans vikt 1000 tranor + 26 st för att representera vår show som heter D26. Vi var tillsammans över till parken i tisdags och lämnade över tranorna.
Efter överlämningen strosade vi runt i parken och var sedan på Hiroshima peace memorial museum. Där fanns även storyn av Sadako Sasaki som jag knäppte kort av så ni kan läsa.
childrens peace monument
Jag med vår donation
Många färgglada tranor finns det!
Alex från oss är den som ordnat allt och satt i hop alla tranor. Jätte snäll kille med ett stort varmt hjärta!
 
 
 
Lägger även upp en link från deras hemsida om storyn. Kommer mer i från museumet i ett senare inlägg. Dags att sova nu...
 
http://www.pcf.city.hiroshima.jp/virtual/VirtualMuseum_e/exhibit_e/exh0107_e/exh01071_e.html
 A Young Girl's Death from the A-bomb---Sadako Sasaki, 
12 Years of Age
 A Young Girl's Death from the A-bomb---Sadako Sasaki, 
12 Years of Age

I hate it but I love it...

Känt uttryck från P90x ab ripper. Vi har kört just de magprogrammet i många år nu, ( tar bara 15 min och är effektivt så rekomenderar det!) men själva utan videon då vi kan det utantill numera och inte vill höra på killen som säger det...
 
Men just nu kan jag använda det uttrycket om Japan. Finns så många fantastiska saker med detta land liksom många saker som gör mig frustrerad. Var på onsen i går efter vi mathandlat (japanskt "badhus" som ligger ca 15 min gångavstånd från hotellet) så passade på då jag ändå bara var hemma och gjorde ingenting. Har alltid älskat all slags SPA så onsen är perfekt för mig. Inte dyrt, (denna gång ca 6 dollar inträde) men ändå får man full spa känsla särskillt när man tar massage som jag gjorde denna gång. Fick massage nästan i 1,5 h för 48 dollar, inte dåligt de inte. Kände mig som en ny männsika efteråt. Blev härlig fruktsallad och lite TV innan jag somnade gott.
 
Men sedan i morse ville jag bara svära och säga dumma Japan..Skulle försöka tvätta på hotellet men man fattar ingenting så bara att gissa och hoppas att kläderna kommer ut i rätt storllek och är rena. Ramlar in i rummet när man går in, super litet rum igen och absolut ingen plats. Satt på sängen och stirrade ut igenom fönstret medan vi åt frukost och sa oj oj oj. Is this life???
Utsikt från fönstret denna vecka..Ingen höjdare om man säger så. Husen är inte vackrea i Japan och det är bara massor av dem och inte direkt distrikt eller så, ja svårt att förklara men trångbebott är något som är säkert och annorlunda är rätta ordet! 
 
Ja verkligen delade meningar om Japan det är något som är säkert. Varit en otrolig uppleelse att få chansen och bo här i över 3 månader och kommer helt klart sakna vissa saker och en stor omställning att lämna då vi blivit vana levnadssättet här. Men kan säga att jag aldrig kommer bo här, jag vill ha mer utrymme än såhär det är något som är säkert!
 
Ska nu dricka upp mitt kaffe och bara stirra ut genom fönstret och göra ingenting ( ja finns inte något speciellt nära intill så vi sparar signtisng till showerna är över) sedan är det principal ice innan första showen i kväll. Får iaf chansen och sätta ett stort smile på mångas ansikten så får vara glad för det, inte alla som lyckas med det varje dag på jobbet och dessutom hålla sig i bra form=)

Takamatsu here we come!

Är på resande fot och som vanligt är det genom berg och dalar så internet är inte det bästa..Har precis stannat till så passar på att skriva ett snabbt inlägg. Vi har enkel resa på ca 4 timmar totalt med stopp så det är skönt. Vi var nämligen och bowlade en sväng i går kväll och firade Tomas som fyllde år. Blev Kareoke efter det så blev sent i säng så lite trött i dag...Men det är ok då vi bara reser ändå och tror det inte är något speciellt att göra i Takamatsu så blir en lugn dag med mathandling och så när vi kommer fram. Börjar med första showen i morgon kväll så principal ice innan dess. Ja undra hur det känns att bara ha en show, inte hänt innan här i Japan.. Vi har en vanlig "USA" vecka med öppning torsdag med en show sedan 2 fredag och 3 lördag och söndag. 
 
 
Vill passa på att gratulera Maja och Richard till deras tillökning i familjen, en liten Simon har fötts och Alvin har blivit storebror. Hoppas ni alla mår bra, längtar så att få skypa med er och se den lilla krabaten...
 
Mer uppdatering följer från gårdagen, var en mycket intressant och lärorik dag så en del foton att ta hand om men lovar att det kommer!

Miyajima Island

Är en ö här intill Hiroshima där drygt 2000 personer bor. Vi tog en tripp dit i torsdags och det var väl värt besöket. Det är nämligen listat som en av japans 3 utsiktsplatser, (tänk att vi sett 2 av 3). Vi tog spårvagn och båt, en total resa på ca 1 h och 15 min och kostade bara 8 dollar tur och retur. Vi strosade runt på ön och såg bla. the torii,  Itsukushima Shrine, pagoda, vilda rådjur och drack utsökt kaffe på ett mysigt fik. En härlig dag!  Här är lite bilder:
Båttur på ca 10 min
Standing in the bay in front of the shrine, the floating torii is the "gate" to Itsukushima. The gate is "floating" or merely mired in mud depends on the tide.  It was in mud for us...
Karta av ön
A lot of tame deers amble around the island as well as monkeys but we didn't see any.
Otorii Gate 
Itsukushima Shrine, A unesco world Heritage Site, Itsukushima is a large, redlacquered complex of halls and pathways on stilts, orginally so built that commoners could visit without defiling the island with their footprints. 
View from the Tahoto Pagoda
Five-storied Pagaoda
Utsökt fika innan vi åkte hem. Cappuccino och cheesecake till Matvey.
The worlds largest Spatula, over 5 meters long. Located on Omotesando, the main shopping street. Miyajima is well-known for it's rice scoops, spatula-esque wooden spoons used to serve cooked rice.
 
 
 
 
 
 

Härligt avslut på en svettig vecka!

 
Blev nämligen ett härlig pass på gymet innan ett långt bad väntade och ansiktsmask. Sedan denna hemmagjorda tacotallriken och egen gjord margherita. Ja maten kanske inte är å märkvärdig för er där hemma men lever man i ett land bestående av ris och nudlar är detta underbart!  
 
Blir en lugn kväll då vi ska samlas 10.00 för sightsing i morgon. Återkommer med bilder och berättar vad vi gjort men ska bli intressant kan jag säga!
 
 

Mindre bra dag...

Det har väl alla i bland så det är bara att bita i hop så blir det bättre. Men i bland känns det som att det är något jätter stort fel om man är ledsen eller nere här på tour för man lever ju mitt uppe i en dröm: bor på fina hotell, möjlighet att upptäcka nya platser/miljöer hela tiden samt ha roligt och göra precis som man vill hela tiden, dessutom är jobbet under så mycket frihet och inte "riktigt" jobb. Men fast man har allt detta kan det vara jobbigt i bland..Detta blir ju vardag för oss... Man liksom känner press att man måste ut och se och ha kul hela tiden fast man helst av allt kanske bara vill ha lite normalt liv och sina nära och kära vänner och famlj som finns där hemma vid ens sida. Men tur att det finns internet och skype säger jag, hur skulle det annars gå??? Kul att höra era röster mamma och pappa, hoppas bion var bra! Önskar jag kunde följa med...Fler som vill skypa hör av er när som helst, jag pratar mer än gärna!
 
Anledningen till att det inte varit någon toppen dag är egentligen inget allvarligt utan det blir bra. Man har liksom svakar och vet att det bara är att bita i hop. Men vi tränade i alla fall i går efter showen och jobbar på ett nytt lyft som inte vill gå…Sedan krånglade även ett annat som vi normalt klarar bra, (vi gör det inte i något av våra nummer så glömmer öva på det) så egentligen inte någon större fara eftersom showerna går bra och det är ju det viktigaste. Men jag vill så gärna göra detta och jag är inte den personen som ger upp. Matvey blir arg med när vi inte klarar det och vill ge upp på en gång då han hatar att vara "dålig" på något. Han säger att det är lika bra att ge upp…Han vill att allt ska gå på en gång. Kan förstå honom att han inte vill träna något tusen gånger när vi normalt kan det. Det är timingen som är fel och mest mitt fel. Han blir arg och jag blir sur, mest besviken och frustrerad. Vet att i bland måste man bara låta det vara och komma igen när huvudet är vilat och felen glömda. Samtidigt vet jag innerst inne att vi utvecklats mycket sedan vi började och skulle kunna vara glad över det men det är svårt att acceptera för mig då jag så gärna vill vara en enormt duktig och helt fantastisk paråkare. Ja jag drömmer om det och jämför med de som är bättre än oss. Skulle kunna göra lyft och träna par hela tiden så roligt tycker jag det är medan Matvey är mer lat och inte vill göra det. Han är nöjd som vi är tror jag just nu. Jag tränar gym/office nu med men tycker inte alls det är lika skoj längre, gör det liksom för att jag vill vara vältränad och mår bra av det. Mer än så är det inte.. Jag vet att man inte kan jämföra med andra och utifrån oss själva har vi utvecklats mycket och gör bra i från oss. Men när det går dåligt då känns det jobbigt och allt det negativa kommer fram...
 
Ja det är inte lätt när det är svårt..Men bara att bita i hop. I bland måste man få vara nere med trots att det inte finns större anledning..2 shower kvar i morgon sedan en ledig dag här i Hiroshima innan vi reser vidare på onsdag med buss.
 
Hoppas ni alla mår bra!
 
 

Baseball game!

Var på min allra första baseball match i onsdags här i Hiroshima. Har ingen aning om regler eller så och är inte ett dugg intresserad egentligen men man måste i bland testa på nya saker för att verkligen veta vad det hela handlar om. En erfarenhet rikare men kan säga att det inte är min grej. Dock var det bra stämning och tror en japank baseball match är annorlunda. Fick den känslan. Vi stod mitt i Osakas klack då Yoka som ordnade med biljetter är fan av dem. En gammal gubbe som hejade på dom och verkade vara helfantast skrek och sjöng men samtidigt var han jätte mån om vårat gäng och gav oss flaggor och så. Likaså gick han med sopsäck och samlade skräp, ja de tror jag inte man kan se på någon annan match men det är rena Japan det. Osaka vann men jag åkte lite innan för att slippa trängas med allt folk. Var så sjukt trött efter resan och ville hem. Men det var ändå värt upplevelsen!
Arenan där Osaka spelade mot Hiroshima. Osaka ligger tydligen 2:a i tabellen och Hiroshima 3:a inför kvällens match.
Yoka som ordnade med biljetter åt oss. Hon är själv Tigers fan och hejade för fullt. 
Osakas teamleader=)
Alla blåste upp ballonger och släppte dem samtidigt efter 7:e omgången.
 
Dags att sova nu, börjar med show i morgon, 3 st så måste upp i tid. Har varit i väg på träning i kväll och det gick helt ok. När vi är lediga sover vi alltid så länge numera så blir ovant när man måste upp i tid. Men så är det=) Tur att klockan inte ringer varje dag som för många andra så ska inte klaga.
 
Natti natt

Sumo!

Vilken upplevelse, de var precis så stora och tjocka som jag kommer i håg ifrån att jag var liten och tittade på TV. Jag förstår inte regler eller så något bättre men de behövs inte då det var skoj att bara uppleva. Det är 6 turneringar per år varav 3 i Tokyo. Själva turneringen varar i 15 dagar och alla fightas en gång per dag för att sedan få fram en vinnare som vunnit flest matcher. Själva matchen har en lång förberedelse innan själva fighten. Ja den får vara upp till 4 minuter medan själva fighten är över på bara några sekunder oftast. Här är några bilder:
Arenan turneringen gick av stapeln i.
Ja ganska liten är man...
Sumo ringen kallas dohyo och detta är det allmänna utseendet.
Detta var sista matchen för dagen och killen i brunt är topp killen och han vann även denna match!
 
Efter Sumo blev det Wendys för vissa. Det är en amerikansk hamburgerkedja som det visade sig att de har även i Tokyo. Självklart ville Matvey med på det. Jag hade tur och fick med mig en till tjej och åt japanskt istället, som tur är finns det ju massor av ställen att äta på här i Japan så blev Ramen precis intill. Sedan när vi var på väg till en bar hittade vi Delerium, det är ett Belgiskt öl ställe som jag var på i Bryssel och bla drack kokosnötöl på när jag firade min 22 -årsdag. Blev även det denna gång. Kommer du i håg att du fick öl därifrån pappa?
 
Blev hem och sova efter den andra baren. Tokyo är så stort att man blir trött av att behöva gå/åka tåg så mycket för att ta sig någonstans. Spenderade mer tid att ta sig någonstans än att egentligen göra något så vi blev lite less och struntade i att gå ut och dansa som var planen från början. Men vi var ett gäng och hade en bra sista dag i Tokyo ändå och glad att vi hunnit med så mycket olika saker som vi har!
 

Nikko!

Vi hade jätte tur som fick chansen att se Nikko på vägen från Sendai till Saitama. Tydligen är det rätt svårt att ta sig dit med buss/tåg själv så tur att Rio vår japanska TC (tourcoordinator) ordnade så en av våra 2 bussar gjorde en liten omväg dit för de som ville. Vi såg Kegon Waterfall och Nikko Toshogu Shrine. Här följer bilder och fakta:
Time to se if Nikko Toshogu Shrine is as tall as the Tokyo tower….
 
Nikko is a town at the entrance to Nikko National Park, most famous for Toshogu, Japan's most lavishly decorated shrine and the mausoleum of Tokugawa Ieyasu, the founder of the Tokugawa shogunate. which ruled Japan for over 250 years until 1868. The shrine is dedicated to the spirits of Ieyasu and two other of Japan's most influential historical personalities, Toyotomi Hideyoshi and Minamoto Yoritomo.
Beautiful art!
Countless wood carvings and large amounts of gold leaf were used to decorate the buildings in a way not seen elsewhere in Japan, where simplicity has been traditionally stressed in shrine architecture.
Everyone looking at the monkys, one of Toshogu's three most famous carvings.
Kegon Waterfall is almost 100 meter tall and the most famous of Nikko's many beautiful waterfalls. In fact, it is even ranked as one of Japan's three most beautiful falls, along with Nachi Waterfall in Wakayama Prefecture and Fukuroda Waterfall in Ibaraki Prefecture.
Always a lot of cute houses and shops in Japan when we stop at reststops or here in Nikko.
Cortney trying grilled fish they were selling there.

Resdag= fotofixardag=)

Ja i dag reser vi igen och denna vecka med tåg, ypperligt tillfälle att uppdatera bloggen och fixa med kort=) Har äntligen gjort klart mitt album från Nikki (sidotrippen vi gjorde förra veckan när vi reste till Saitama) och kommer lägga upp ett inlägg om det inom kort. Men det har redan fyllts på med mer att göra då vi var på sumobrottning i går och en hel del foton från det att ta reda på, finns alltid någon att göra om man säger så=)
 
Vi hade samling 8.00 i morse för att bussa till Tokyo tågstation och därifrån ta Shinkansen tåg till Hiroshima som är vår nästa stad. Tåg från 10.30 - ca 15.00 sedan en halvtimmes buss. Ganska lång resa men det går oftast fort när man har att syssla med och tågen är jätte bekväma.
 
Ska bli skönt att lämna Tokyo området för det är helt galet! Att åka tåg/tunnelbana är helt galet, när man tror att tåget är helt fullt stiger mist 10 personer till på, ja man står på varandra känns det som. Att ta sig från A till B kan ta en timme minst så inte min grej. Kul att uppleva men inget jag kommer sakna.
 
Vi börjar med träning på fredag kväll och har show lördag, söndag och måndag, 3,3 +2 så ganska normal vecka. Ska på min första baseball match i kväll, inte direkt intresserad av baseball men tydligen ska den japanska baseballen vara en upplevelse i sig så jag passar på att testa. Vi är ett helt gäng som ska gå.
 
Nu ska jag ta en liten tupplur!
 
 

Tokyo Disney Sea!

En heldag spenderades där i torsdags. Lämnde hotellet 7.10 och var hemma vid 20.00 så verkligen en lång dag i värmen och ett antal kilometer blev det om inte mil!? Men det var det värt, vi hade skoj och var inte på värsta viset varmt, man svalkades av när man stod i kö till karusellerna, (köerna var som värst 1,5 timme) så det var drygt. Så vi begav oss hemåt vid 18.30 för att hinna äta, handla, ta ett långt bad och sedan sova gott. Ja det är jobbigt att vara i väg en hel dag särskillt i värmen, man känner sig så äcklig..Vi hade ju rest dagen innan och varit i Nikko och var redan trött från det och sedan var det jobb dags på fredag. Men det blev en lagom lyckad dag och det var ju gratis för mig då jag vann en biljett=). Vi hade drygt 20 biljetter de sponsrade oss med, av det blev det lotteri och jag var en av de som hade tur, Matvey fick betala Inträde på 62 dollar. Här är lite bilder:
DisneySea Aquasphere, one of the park's 2 symbols - a water fountain with a large model of the earth - in the entrance plaza.
There are seven uniquely themed areas or "ports of call". The entrance to the park is Mediterranean Harbor, which opens up to six more nautically themed ports: American Waterfront, Lost River Delta, Port Discovery, Mermaid Lagoon, Arabian Coast, and Mysterious Island.
One of the 2 symbols of the park: the gigantic volcano, Mount Prometheus, located in the center of the park.
Tokyo Disney Sea opened on September 4, 2001. It is owned by The Oriental Land Company, which licenses Disney characters and themes from The Walt Disney Company. In 2011, the park hosted 11.9 million visitors, making it the fourth most visited theme park in the world. Tokyo DisneySea is also the most expensive theme park ever built, estimated to have cost over U.S. $4 billion. Tokyo DisneySea and its companion park Tokyo Disneyland are the only Disney parks in the world not owned by The Walt Disney Company.
 
Fakta hämtad från: http://www.tokyodisneyresort.co.jp/en/tds/index.html
 

Sista delen av Kyoto...

Ja jag vet att det är lite sent men ätnligen är jag klar med att fixa korten från vårt sista utflyktsmål i Kyoto som var Fushimi Inari-taisha (även kallat the red gates tror jag). Jag vill alltid läsa och lära mig lite om allt jag ser och inte bara lägga in korten men då tar det mycket längre tid och särskillt när det är lite komplicerat att förstå. Ja kulturen och religionen här är inget jag riktigt kommer i håg att jag läst om i skolan något djupare så tar lite tid att förstå och få det att hänga i hop, + att jag som ni kaske vet vid detta lag är perfektionist och vill att allt ska vara toppen innan jag går vidare. Ja därför tar det lite tid med att lägga upp kort och skriva i bland men sådan är jag=) Hoppas ni står ut... Här kommer lite bilder iaf och lite fakta för den som vill från wikipedia:
Såg dessa japaner där och bad att få ta ett kort med dem=)
 
Fushimi Inari-taisha is the head shrine of Inari, located in Fushimi-ku, Kyoto, Japan. The shrine sits at the base of a mountain also named Inari which is 233 metres above sea level, and includes trails up the mountain to many smaller shrines. Since early Japan Inari was seen as the patron of business, and merchants and manufacturers have traditionally worshipped Inari. Each of the torii at Fushimi Inari Taisha is donated by a Japanese business. First and foremost, though, Inari is the god of rice. "Tori at the foot of the mountain". The entrance to an Inari shrine is usually marked by one or more torii and some statues of kitsune,( is the Japanese word for fox) which are often adorned with red yodarekake (votive bibs) by worshippers out of respect. This red color has come to be identified with Inari, because of the prevalence of its use among Inari shrines and their torii. The main shrine is the Fushimi Inari Shrine in Fushimi, Kyoto, Japan, where the paths up the shrine hill are marked in this fashion.The kitsune statues are at times taken for a form of Inari, and they typically come in pairs, representing a male and a female. These fox statues hold a symbolic item in their mouths or beneath a front paw—most often a jewel and a key, but a sheaf of rice, a scroll, or a fox cub are all common. Almost all Inari shrines, no matter how small, will feature at least a pair of these statues, usually flanking or on the altar or in front of the main sanctuary. The statues are rarely realistic; they are typically stylized, portraying a seated animal with its tail in the air looking forward. Despite these common characteristics, the statues are highly individual in nature; no two are quite the same. Offerings of rice, sake, and other food are given at the shrine to appease and please these kitsune messengers, who are then expected to plead with Inari on the worshipper's behalf.
Hämtat från:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fushimi_Inari-taisha

Sendai castle site!

I dag hade vi vår sista lediga dag här i Sendai så vi passade på att ta oss en tripp till Sendai castle site.
 Aoba Castle, also known as Sendai Castle, was the castle of the Date family, (The Date clan is a Japanese samurai kin group). Many of the remaining buildings on the castle site were damaged in the firebombing of Sendai during World War II, but sections of the castle survived, and a great deal of it, including the stone base, some walls, and some wooden structures, have either been rebuilt or are currently being rebuilt.
 
Great view of Sendai
A statue of Date Masamune riding on a hourse, who built Sendai castle.
Sov vanligt finns det alltid även en Shrine att se, detta är Gokoku Shrine
Denna konstiga varelse rörde sig...
 
Efter det tog jag en liten shopping tur då jag verkligen vill ha nya skor och väska...Har alltid samma och hatar när det inte matchar och bättre tur hade jag denna gång då jag hittade både och=) Jag tog sedan en liten träningsrunda till en liten park vi hittade och körde lite innan vi lagade middag. Väskorna skulle sedan vara klara och utanför rummet 19 så packade dem. Jag fastande sedan vid datorn och Matvey gick ner till hotellbaren och kastade pil. Som vanligt velar jag om jag ska duscha och gå ner dit en sväng och se vad alla gör eller om jag ska gå och basta och bara ta det lugnt. Jag blir alltid så lat och bekväm för att gå ut på kvällarna och vet att i bland måste jag pucha mig själv lite för oftast är det trevligt och bra att vara lite social med gänget med. Men samtidigt är det typ likadant varje gång så man måste inte gå jämt...Var ut en sväng i söndags efter showen då Dora från Ungern som varit här för breakwork lämnade oss och återgick till sin show. Ja vi får se hur jag gör i kväll...
Jag och Dora 
 
Reser i morgon med buss till Saitama och har samling 9.00. Vi ska göra en liten sightsing tripp under vägen så beräknas vara framme kring 17.00.
 
Tack för mig och Sendai!

Matsushima

Här kommer lite bilder från vår dagsutflykt till Matsushima för några dagar sedan.
 
Otroligt grönt och fint
Stor spindel!
Som mycket annat här i Japan, stark röd färg...
Minihus på en av öarna vi gick runt på.
 
Som jag skrev innan hade vi otur med vädret och det började regna när vi kom dit. Men vi gick runt lite i hamnen och runt på en ö samt försökte se det kända buddist templet Zuigan-ji, men det var stängt och under ombyggnad efter förstörelse från tsunamin 2011. Matsushima är en grupp av öar, omkring 260 st och rankad som en av tre vyer i Japan. Man kan ta en båtur runt alla öar men vi kom försent så de hade slutat gå för dagen, vädret var som sagt inte det bästa heller men ändå värt besöket!

Sendai!

Ledsen för dålig uppdatering denna vecka, kom liksom av mig i början av veckan och sedan skjuter jag bara på att ta tag i det igen. Men här kommer en liten redogöring:
 
Reste på tisdag med flyg och var framme i Sendai vid 15 tiden, (tror jag om jag kommer i håg rätt=)). Jag somnade en stund efter att ha packat upp, gick och shoppade lite i roliga japanska butiker, (finns en typsik japansk arcade nära hotellet där det är massor av olika affärer/mat/fik på en lång rad under tak fast umothus). Det finns även "vanliga" affärer men behöver egentligen ingenting så passade på att bara strosa runt och titta på nytt. Ja shoppingen här i Japan är helt otrolig, man vill bara titta på allt och klura ut vad det är till för, de säljer allt och lite till och allt är så himla sött! skulle bilja ta bilder på allt och visa er...Men är här några:
Det gäller alltid att kolla upp för allt är byggt i flera våningar så många restauranger mm ligger högst upp...
Början på arcaden. Stod och spanade lite på bron och när jag zoomade in ser man tydligt hur alla är klädd: buisnesman i vit skjorta och svarta byxor, jämt!
Ofta broar över vägarna så trafiken alltid kan röra på sig liksom de gående...
 
 
Kvällen följdes av mathandling och en filmkväll.
 
Onsdag var det tjejdag med hårsalong besök och kaffe följt av lite mera shopping. Ett helt gäng tjejer passade på att fixa sig då hotellet har en fin hårsalong, jag klippte bara topparna men det var super skönt att få det gjort! Blev nöjd. Funderade på att fixa utväxten av slingorna men blev tveksam då det använder blekning här och färgen såg så gul ut, ja inte värt att riskera, ja får stå ut som det ser ut=) Vad använder man i Sverige egentligen??
 
Vi var sedan 3 par och åt på god tapas restaurang sedan blev det en kareokekväll. De har massor av kareoke ställen här i Japan där man betalar per timme och då inkluderar det dricka så mycket man vill. Man får liksom ett rum för sin grupp där man stänger dörren om sig, det är flera av dem. En trevlig kväll!
 
Torsdag sov vi länge och var sedan på en tripp till    . En 30 min resa med tåg från Sendai. Vi hade otur med vädret och det började regna till och från direkt vi kom dit. Men vi fick lite kort iaf innan vi åkte hem. Då blev det bastubad för min del på hotellet. De har en liten avdelning men frächt och tillräckligt.
 
Fredag hade vi reharsals på kvällen för att i dag lördag öppna med 3 shower. Dock bara 2 dagars jobb denna vecka (om man hoppar över fredag som bara är någon timme) med 6 shower. Ja enkelt men ändå segt då kroppen är lite seg att få i gång efter så många dagars ledigt. Svårt med gym här i Japan och finns det är det dyrt, 30 dollar för en gång denna vecka och det är lite väl...Försökt gjort yoga så gott det går i vårat lilla lilla rum. Ja livet är inte alltid lätt men bara gilla läget. Försöker köra så mycket vi kan på ishallen då vi har vikter och lite utrustning där men svårt när vi bara är där 2 dagar denna vecka, det är inte tillräckligt..Försöker resa och uppleva så mycket det går ist då denna chansen med Asien tour kanske inte kommer tillbaka men det gör ju gymmen=) Tur vi varit så himla aktiva att kropparna är slitna och behöver lite vila med, ja verkligen skillnad på vår livsstil för stunden...Som alltid både för och nackdelar med allt här i livet....
 
Dags att sova nu, som sagt 3 till i morgon. Matvey var hemma och var sjuk i dag så hoppas han mår bättre i morgon, saknar Rapunzel!
 

En vecka till avklarad!

Tiden bara springer fram och kan inte fatta att det redan är september och vi avklarat ytterliggare en vecka av show. Står inte på förrän vi är klara med Japan... Denna vecka har gått bra, bara 3 dagar jobb och endast 8 shower så enkelt som en plätt. Alla shower blev av då Typhoonen som väntade dra över oss inte blev så farlig. Ja jag sov som en stock den natten och hörde inget mer och efter det har det bara regnat vilket det även gör fortfarande...
 
Passar därför bra med lång sovmorgon och härlig frukost. Matvey gjorde icewatch i går igen så han var trött när han kom tillbaka vid 8.00. Även jag sov rätt länge och låg och drog mig i de underbart sköna sängarna vi har denna vecka. Jag var på korean BBQ med ett gäng i går kväll och sedan ut och dansade, super skoj var det! Steg sedan upp och gjorde all american breakfast till oss bestående av: hash browns, skinka, bacon, äggröra, toast, juice, kaffe och färsk frukt. Serverade kaffet och mjölk i de fina riktiga kopparna/kanna vi har denna vecka=)
Vi ska nu gå ut en sväng och kanske shoppa lite på ett köpcenter. Matvey behöver klippa håret och det regnar så inte så mycket annat att göra..Hade tänkt åka till stranden men det blev inte så som sagt. Tror vi får en chans till längre fram så hoppas på bättre tur med vädret då!
Fick ännu mer fina presenter i går, denna gång även ballonger och godis samt självklart mera blommor=)
 

RSS 2.0