Glad Påsk!

Påsken bilder, påsken
Jag vill passa på att önska alla nära och kära en riktigt glad påsk. Detta är min första påsk på 3 år i Sverige så jag ska ta vara på den då man inte vet när det blir nästa gång..Vädret är underbart så det gör det hela ännu bättre! I går umgicks jag med en kusin som är hemma från norge över påsken, det var skoj då det var längesedan vi sågs. I kväll ska jag gå ut en sväng med några kompisar här på tuppens danskrog heter det. Det är ett dansställe som bara är öppet i bland när det är något speciellt. 24 år fyllda och jag har aldrig varit där så det ska faktiskt bli skoj. För en gångs skull något nytt i "lilla" Bollnäs. I morgon blir det påskmat med familjen och sedan får vi se vad helgen bjuder på..

För övrigt känns mitt knä lite bättre. Jag kan böja lite mer och har nu övningar från sjukgymnasten som ska stärka muskulaturen. Som det ser ut i dagsläget blir det ingen mer operation vilket känns skönt. Jag ska på återbesök den 6 Maj till stockholm så får vi se vad han säger då.

Hoppas alla nära och kära får en skön påsk med god mat och dryck och påskgodis..Det ska jag se till att få!=)

Hemma från huvudstaden ny opererad!

Ja då var jag hemma från Stockholm med ett ny opererat knä. Operationen gick bra, allt gick väldigt fort. Kom in på salen och fick nålen i handen och redan medan jag väntade på doktorn han jag somna..Gjordet ont att få bedövningen men sedan var det bara 2 andetag och jag sov som en stock igen. Vaknade sedan på salen lite slumrig, fick då kaffe och macka men han knapppt äta klart förrens det var dags att klä på sig, prata lite med doktorn sedan var det bara att gå iväg. Var inga problem att gå och jag mådde bra så jag mötte upp med Lisette och fick i mig lite lunch, jätte mysigt! Älskar verkligen stockholm! Så jag stannade sedan kvar 2 timmar för att strosa lite i det fina vädret och shoppa lite mer (ja hade ju redan shoppat lite på barkaby outlet dagen innan med klara...) Tur man inte åker till stockholm varje dag..=)

Resultat:
ledbanden var skadad som han trodde och det görs väl inget emot. Menisken däremot var bra så det var toppen. Han fick även böja till benet när jag sov så rörligheten ska komma tillbaka nu. Men däremot visade det sig att korsbandet även är skadat som han inte trodde innan. Det är 50/50 % så frågan är om det ska åtgärdas eller ej. I så fall är det en till operation och för att komma tillbaka från den räknar man 6-8 månader till skillnad från ca 4-6 veckor om inget mer görs...Han skulle rådgöra med en annan doktor och återkommer med information i morgon. Jag ska sova nu och inte tänka mer på det och ta ställning till allt när jag säkert vet..

Så båda bra och dåliga nyheter...

Snart är det dags..

I morgon bär det av mot Stockholm för operation. Ser fram emot det då jag verkligen hoppas att det ska hjälpa..Men klart att jag är nervös, men jag ska visa att jag är stark och klarar av detta! Jag åker ner med min kompis Klara härifrån för att spendera natten med henne så jag är på plats till torsdag morgon då det är dags. Vi ska kika på barkaby outlet i morgon så jag får göra något roligt med nära jag är nere i den stora staden...

Måste sova nu så jag orkar upp..

natti natt

Operation!

Nu är det klart att det blir operation för mitt knä. Jag var i går ner till doktor Björn Valdebäck på ortopediska huset i Stockholm och fick en bedömning. Jag reagerar både på övre och nedre ledmandet samt miniskern på insidan på knät. Han menade på att något måste göras då jag inte kan böja det och det redan gått 3 veckor. Han verkade jätte duktig på sin sak och fixade in mig för operation redan på torsdag till veckan. Han ska då göra en artroskopi och se hur det ser ut "live". Det kan vara att något ligger i vägen eller bara behövs sträckas på för att få tillbaka böjligheten. Operationen tar ca 20 min och ska inte vara så komplicerad så förhoppningsvis ska detta hjälpa. Jag håller alla mina tummar för detta! Det känns väldigt bra att jag fick så bra hjälp fort och fick förtroende för dem. Men det är klart en operation är en operation och jag har aldrig varit med om någon allvarligare åtgärd innan så lite nervös är jag allt....

Han även med att strosa i underbara Stockholm och träffa Sofia. (Dock regnade  det och var rätt grått men inget att göra något åt..) Vi var och åt jätte god italiensk mat på ! Så det blev nytta med nöje! Måste säga efter att ha rest så mycket och blivit van större städer att jag är sugen på att upptäcka Stockholm mer och ge den STORA staden en chans!Några bilder jag tog när jag strosade runt själv. Jag är ju van att ha kameran med mig i högsta hugg så varför inte köra lite sightsing i sin egna huvudstad när man ändå är där??

En väska närmare..

Ja då är en stor resväska samt carry-on urpackad. Det är så tråkigt att packa upp när man kommer hem, finns ingen plats att göra av alla grejer..Nu är det bara den andra kvar med alla kläder. Det behövs nog rensas lite om allt ska få plats. Jag måste bli bättre på att kasta! Klarar jag av att bo 7 månader i 2 resväskor borde jag klara av att rensa bort lite här hemma..Det är ett av projekten under tiden jag är hemma.

I morgon har jag fått en tid hos sjukgymnasten för att fortsätta min rehab. knät känns sådär, aningen mer rörlighet men fortfarande väldigt ont. Annars händer det inte så mycket hemma, jag installerar mig till detta liv..Måste säga att jag saknar tour då det hela tiden händer något där..såhär års är det rätt grått och tråkigt i sverige. Fortfarande mycket snö som ligger och blött fast solen sken iaf!

Sverige!

Ja då var jag hemma i Sverige. Resan gick bra, väldigt smidigt och med packning och allt så det var toppen. Men ändå långt, 22 h från dörr till dörr. Kroppen och knoppen är trött och knät känns mer nu men så blir det när man inte kan röra sig på så länge..nu är det ställa om sig till sverige tid som gäller.

Dock är det ovant att vara hemma, saknar alla då jag vet att de fortfarande är där och har show. När man bor och lever som vi gör blir man så himla nära varandra som en familj..Har många fina vänner där som jag hoppas träffa igen! Ja ja men nu ska jag försöka njuta av tiden hemma med kompisar och famlij.

Fick ett bra avslut på denna USA tour. Insåg sista dagen att jag inte ätit hamburgare på hela tiden då jag inte gillar snabbmat (hemmagjorda några gånger men det är gott) men det hör ändå till tycker jag när man varit i hamburgarlandet med snabbmat överallt..Vi gjorde dock ett bra val, smashburger för det smakade precis som hemma, Mc donalds och alla dessa kedjor är inget man missar..Jag tittade sedan på showen som jag sa och det var fantastiskt för att avsluta kvällen på cheesecake factory som också är en typisk USA grej som jag inte varit på innan. De har kanon bra mat och den bästa cheescake man kan äta! Toppen!

Matvey tar en en tugga av burgaren, en som är van sedan innan..

Vi kunde sitta ute då solen sken vilket jag tog chansen av!

Tjuren som säger vad Denver är unikt för och det är bla att de har 300 soldagar per år vilket jag kan tro på då vi vaknade av sol varje dag. Saknar det vädret, hoppas det kommer ttill Sverige snart!

Sverige nästa!

I morgon 7.30 beger jag mig mot Sverige. Flygbuss ut till flygplatsen sedan flyger jag Denver-New York-New York-Stockholm. Inte alls så illa men klart är ändå långt..Är i Sverige vid 9.30 på lördag morgon.

Det känns mycket bättre att åka nu. Jag har hunnit säga hejdå till alla, titta på showen i kväll som var helt fantastisk, så stolt att vara del av det. Alla är så positiva och stöttande här så jag är redan så motiverad att åka hem och bli bättre. Jag fiick ett bra avslut på det hela så det känns bra!

V hörs coh ses snart i sverige!

RSS 2.0