Day 1 in Buenas Aires!

Först var det besök på japanska ambassaden. Det gick jätte snabbt och enkelt, endast 10 min gångavstånd från hotellet och de tog emot vår ansökan utan problem. Nu är det bara att vänta på att få pass med visum tillbaka. Det är klart på fredag ev. onsdag (vi ska ringa och kolla). Dock tror jag vi ändå flyger på lördag kväll som planerat då vi ändå missar reharsals i Japan och vi har en rätt bra flygning nu som kan vara svårt att få om vi bokar om en dag tidigare. Avvaktar och ser men som sagt ser ut som vi har några dagar till här i BA. Vilket inte är helt fel då det finns massor att se och göra! Vi tar en dag i taget och förutom sightseeing av staden passar vi på att njuta av vårt stora rum vi har här med en Nespresso kaffemaskin (I Japan väntar mini rum och då menar jag minirum och inga kaffemaskiner på rummen...) Vi kunde uppgradera till en svit för en liten extra kostnad så passar på att unna oss det då detta blir som en minisemester innan en helt ny tour startar, en lååång en (Juli 2015-Augusti 2016). Laddar batterierna på bästa möjliga sätt.

Tog oss en promenad i BA efter en mysig fika på rummet (efter ambassaden och en skön tupplur) och såg kanske det mest kända nämligen La Casa Rosada. Vi tittade även in på ett jätte gammalt känt fik men nöjde oss med en titt då vi var mer hungrig i stället. Åt på en irländs pub vi hittade vilket var super gott, skönt med lite variation i från den sydamerikanska maten. Nedan följer lite bilder i från dag 1 och fakta för er som är intresserad.

Day 1 in Buenas Aires! Matvey ready to explore!
Many beautiful buildings and interesting  architecture in BA, thats for sure!
The Buenos Aires Metropolitan Cathedral.
The Pink House viewed from Plaza de Mayo.
La Casa Rosada (English: The Pink House) is the executive mansion and office of the President of Argentina. The palatial mansion is known officially as Casa de Gobierno, ("House of Government" or "Government House"). Normally, the President lives at the Quinta de Olivos, the official residence of the President of Argentina, which is located in Olivos, Buenos Aires Province. The characteristic color of the Casa Rosada is baby pink, and is considered one of the most emblematic buildings in Buenos Aires. The building also houses a museum, which contains objects relating to former presidents of Argentina. It has been declared a National Historic Monument of Argentina.
Headquarters of the Banco de la Nación Argentina, the country's national bank.
The Café Tortoni is a coffeehouse located at 825 Avenida de Mayo in Buenos Aires, Argentina. Inaugurated in 1858 by a French immigrant whose surname was Touan, it was named Tortoni after the Parisian café of the same name located on Boulevard des Italiens (where the elite of the Parissiense culture gathered in the 19th century). The café itself was Inspired by Fin de siècle coffee houses. Café Tortoni was selected by UCityGuides as one of the ten most beautiful cafes in the world.
The Obelisco de Buenos Aires is a national historic monument and icon of Buenos Aires. Located in the Plaza de la República, in the intersection of avenues Corrientes and 9 de Julio, it was built to commemorate the fourth centenary of the first foundation of the city.

In order to enrich the surroundings of the iconic monument, the government of the city started the project Punto Obelisco, creating a zone full of LED signs. Since the Obelisk of the city is always associated with the night and entertainment of Buenos Aires, this project creates a zone similar to Times Square in New York and Piccadilly Circus in London.


Vill även passa på att avsluta med ett stort grattis till lilla lillebror som fyller år i dag. Hoppas du har en toppen dag, Önskar vi var hemma och kunde fira med dig men en dag i framtiden kanske det blir möjligt=)

Många grattis kramar till dig Pontus från syrran!

 
 
 
 

Cordoba, Argentina

Ok då var vår tid i Cordoba över. Det blev hela 5 dagar innan det var färdigt. Dock inte gjort något speciellt då vi mest gick i väntan de första dagarna på besked om hur det blir för oss med visum till Japan och så. Lite frustrerande först då vi hade kunnat planerat och ev. gjort något då det inte är något speciellt här i cordoba utan mer känt ligger en bit bort, tex kända Mendosa vingårdar och Igazu falls. Men summerar vi det hela var det välbehövliga lediga dagar och hade blivit för stressigt att åka i väg. Återhämtningen behövdes då vi är trötta från en rätt intensiv tour i Brasilien liksom en ny i Japan inom kort.
 
Förutom mest slappat, sovit, varit på gymet och tagit det lugnt hann vi självklart med en riktig Argentinsk köttmiddag med rödvin som var utsökt! Vi var även in till downtown Cordoba en eftermiddag och såg oss omkring lite. Lite bilder i från det nedan.
 
Iglesia Catedral
The roof inside the church
Iglesia Catedral
Iglesia de las carmelitas
 
Museo Juan de Tejeda
Gammal polisstaion
Ahh in prison
Monument to Jerónimo Luis de Cabrera, depicting his 1573 foundation of Córdoba.
 
Shopping gata i downtown Cordoba.
 
Vi sitter nu på flygplatsen och är på väg till Buenas Aires. Vi ska på ambassaden i morgon bitti sedan får vi se hur lång tid det tar att få tillbaka passen med visum i. Som det ser ut nu är flyget till Japan bokat till lördag, får se om det blir tidigare. Fram tills dess ska vi passa på att utforska BA och njuta av den sista lediga tiden. Super tacksam att vi hinner se lite av Argentina iaf men längtar även till Japan och nya äventyr=). Ja vi är verkligen med om mycket just nu så ska inte klaga! Borde egentligen vara super nöjd med att det blev 5 lediga dagar men i bland svårt att acceptera att göra ingenting när det hela tiden är fullt upp..Jag inte lätt i bland. Men tur att det inte är allvarligare problem=) Hoppas allt är bra med er!!!
 

Bye bye Brazil and hello Argentina!

Resan fortsätter liksom våra äventyr världen över. Efter 7 veckor och 6 städer i Brasilien var det i går dags att resa vidare till Argentina. En lång dag blev det. Lämnade hotellet 9.00, flög en timme till Sao Paulo där vi hade hela 9 timmars layover (fick äntligen komma i kapp med alla bilder jag tagit och uppdatering så ett + för det)...Sedan 3 timmar flyg till Cordoba, Argentina. Vi var framme ca 02.30 i natt...Lite små trött och seg om jag säger så, får bli en lugn dag i dag! Men allt gick bra och vi mår bra. Här i Argentina är det mycket kallare minusgrader på natten och kanske kring 10 under dagen så ovant att måsta klä på mig mer. Men det blir som sagt inte så länge för oss då vi snart beger oss till Japan. Vi väntar fortfarande på Visa papper innan vi vet mer. Uppdaterar mer så fort jag vet. Var först ledsen att vi missar Argentina men nu när det är kallare här känns det ännu bättre att åka till Japan, nog för att det kommer vara super varmt där till en början..Har tänkt mer och mer på alla fina minnen vi har i från Asien touren och längtar att få uppleva det igen samt få ännu fler minnen. Som sagt vi får ju faktiskt några dagar i Argentina på köpet så ska ej klaga..
 
Avslutar med de sista bilderna från Brasilien.
Utsikt från vårat hotell i Belo Horizonte, soldäck på 14:e våningen
Lite bilder i från Marios hus. Han hade många fåglar och detta är en av dem.
Han bjöd bland annat på detta, glömt vad det heter men det var super gott!! Var fritering med olika fyllningar, räkor, kyckling, ost/skinka och ost/organo. Perfekt små snack att bjuda på vid stort besök.
Dessa 9 olika shower har Mario åkt med.
Jag tycker jag har rest och varit med om mycket men inte i jämförelse med Mario. Pass från alla olika länder världen över..
 
Summerar det hela med tack Mario för din hjälp och välkomnande till Brasilien framförallt denna sista vecka för oss. Självklart tack till alla andra som också gjort detta till en minnesvärd tid. Jag har haft det jätte bra och fått mycket erfarenhet och minnen för livet!
 
Tack Brasilien för denna gång!
 
 
 

Ouro Preto!

Är en jätte mysig stad ca 2 timmar i från Belo Horizonte. Mario ordnade en bussresa även dit förra veckan vilket var toppen! Vi vandrade runt alla kullerstensgator, såg massor av kyrkor, åt god lokal buffe, såg hur det gör  imperial topaz stenar samt avslutades det med ett besök i en guldgruva i hopp om att hitta guld=). Tyvärr misslyckades vi med det men var ändå en lyckad resa. Vill gärna tillbaka till denna stad och spendera mer tid på dessa underbara gator. Ja titta på bilderna och avgör om ni håller med=)
 
Jag och Isabella 
Vackra hus
Jag blev helt förälskad i denna restaurant
Första operan i Syd Amerika
Restaurangen vi åt på
Hur de tillverkar imperial topaz stenar
Matvey och Artem har kaffepaus på  super rmysigt cafe
Trädgård som går i genom staden
Utsikte över staden
Ny ide om ni har gamla däck över=)
Trafikljus redo att utforska guldgruvan
Inne i gruvan som var vårt sista stopp i Ouro Preto
 

Inhotim

Är en botanisk trädgård med massor av cool konst i Brumadinho, ca 1 timme i från Belo Horizonte. Snälla Mario Castro (också en Disney åkare från Belo Horizonte som är hemma och ledig från sin show) ordnade en bussresa dit åt oss förra veckan på en av våra lediga dagar. Jag åkte med Diana och Isabella så vi hade en mycket avkopplande tjejdag i denna vackra trädgård. Verkligen värt ett besök! Njut av lite bilder nedan:
 
           Jag, Diana and Isabella hade en fantastisk tjejdag i denna vackra trädgård full av konst och växter som avslutades med avslappnande kaffepaus med vacker utsikt.
Utsikten var helt magisk
Enorm trädgård att promenera runt i!
Många vackra blommor och lite ankor såg vi=)
 
 
 

It all has to come to an end...

Efter 7 veckors uppträdande i Brasilien var det i dag sista dagen. Inte nog med att det var sista showen i Brasilien utan det var även vår sista show som Rapunzel och Flynn här med D26B Treasure Trove. Jag och Matvey har blivit erbjudna rollerna som Rapnyzel och Flynn på D33 Magic Ice festival (där vi varit 3 gånger innan och jobbat extra nu senast i U.K). De är större roller då det är hela 20 minuter i den showen till skillnad från drygt 5 minuter här. Vi har frågat efter en förändring för att fortsätta utvecklas mer så det ska allt bli spännande och utmanande men samtidigt lite sorligt att lämna här då vi varit med denna show i 4 år nu och med vissa personer ända sedan jag började med Disney så i över 6 år..Vi är verkligen som en familj här i tourvärlden! 
 
Detta är en jätte bra show med många möjligheter och flera olika roller. Allt började som Tingeling och Ariel första året innan vi fick huvudroller som Rapunzel och Flynn. Vi har även haft möjligheten att göra Lejonkungen, Snövit och Aladdin, ja vi har verkligen haft turen att testa på många av dem vilket jag är evigt tacksam för. Jag kommer verkligen att ta med mig många fina minnen. Men som man säger här i show världen: It's never goodbye it's always see you later! Chansen att vi kommer tillbaka hit är stor, breakworkers behövs alltid så man ska aldrig säga aldrig=) Livet är fullt av utmaningar och de ska man inte vara rädd för utan ta för sig av så mot nya äventyr! D33 börjar sin tour i Japan om drygt en vecka och kommer turnera Japan, Asien och Australien/Nya Zealand. Dock måste vi först få klart med visum till Japan så vi flyger med D26B till Argentina på tisdag och gör visum där innan vi flyger vidare. Så inte helt hejdå till alla än utan några dagar till samt hinner vi se lite av Argentina trots att vi missar att uppträda där. Återkommer med mer detaljer när jag vet mer (allt har skett ganska snabbt så inte helt klart...)
 
Inget ont som inte har något gott med sig. Inte nog med att vi får turen att se lite av Argentina i väntan på att visum blir klart trots att vi missar den delen av touren. Utan Matvey skadade sig i första showen (sträckning eller något i ryggen så han inte alls kan röra sig) så var borta sista showen. Ville självklart inte alls sluta touren här så men fick chansen att göra Tingeling och Ariel i stället som första året så allt slutade som det började=). Ett bra plåster på såren så nu är det bara att blicka framåt. Matvey har jätte ont och svårt att röra sig nu men fått smärtlindrande av doktorn så han blir nog bra snart. Så tacksam att jag lärt mig en läxa av min knäskada, åk varje show som att det vore den sista så har du inget att ångra. Det är så sant!
 
Jag kommer aldrig att glömma min tid här med D26B och min allra första principal roll som Rapunzel..<3 Tack för allt D26B (åtminstonde för denna gång)!
D26B Treasure Trove 
 

Porto Alegre!

Tiden bara rullar på och fullt upp hela tiden så ledsen att jag ligger lite efter med uppdateringen..Porto Alegre var vi i förra veckan och här följer lite snabb redogöring för den veckan. Porto Alegre är ingen speciell stad med något jätte känt att se. Dock tycker jag ändå om att göra någonting i varje stad så jag kan säga att jag varit där och inte bara varit på ishallen och hotellet. Så jag och Matvey tog vore scooters och åkte in till centro. Där såg vi ett torg med en kyrka och teater samt var vi på en inomhus marknad och köpte lite färska grönsaker och super god glass=). Var jätte varmt den dagen så glassen smakade extra gott för den sakens skull. Dock var marknaden likvärdig den i Sao Paulo veckan innan så spenderande inte allt för lång tid där..Vi scootade sedan till hamnen och såg solnedgången. Det var inte alls så fint utan ganska smutsigt och provesoriskt med matstånd (man kan inte bada där, det är ca 1,5 h till havet) dock väldigt populärt för motionärer. Men som sagt vi såg staden lite iaf.
 
Vi bodde i Moinhos de vento, det finaste och rikaste distriktet, det var mysigt och mycket finare. Där åt vi bland annat på en lokal restaurant första kvällen vi kom in som var hur gått som helst! Annars gjorde vi inte så mycket då det var fullt upp med jobb och Matvey var sjuk 2 dagar så blev mest sova och vila på lediga tiden för att orka med... Men klagar ej vi han se lite av staden och jag klarade mig från att bli sjuk=) Dock en jobbig och tråkig vecka då Matvey var borta. Då får jag göra alla andra minre roliga nummer. Så skönt att ha honom tillbaka denna vecka!
 
Hoppas ni alla hade en trevlig midsommarafton i går och har en skön midsommardag! Här var det inget firande utan jobb men en lugnare vecka så det är skönt. Mer uppdatering kommer om denna vecka men avslutar med några få bilder för att ge er en liten känsla av Porto Alegre.
Scootering in Porto Alegre
Cathedral Metropolitana
Inside
Theatro Sao Pedro
Cute restaurant across from Mercado Publico
Mercado Publico Municipal
Popular biking/running/walking path a long the river.
Sunset by Por do sol no Guaiba
 
P.S Ledsen att jag blandar svenska och engelska men skriver alla mina texter till korten på engelska och kopierar dem bara hit för att tjäna lite tid=).

Pao de Acucar, turismo e teleferico!

Utsikt mot sugarloaf som vi besökte efter utsökt lunch på copacabana beach på vår utflyktsdag i Rio.
Man tar sig till Sugarloaf med 2 cable cars först via Morro da Urca. Det bjuds på enormt vacker utsikt där uppe!!! Hade kunnat stanna i evigheter och bara stirrat på staden...Otroligt vacker stad men fruktansvärd trafik...
Beautiful views of the city!!!!
Copacabana beach
And monkeys=)
 
Som sagt finns mycket att se och göra i Rio De Janeiro. Tyvärr hade vi fullt upp så blev bara en hel dag av sightseeing. Men glad att vi han med de 2 mest kända attraktionerna (jesus statyn och sugarloaf) samt hanggliding som var super coolt (video på det kommer senare). Vet dock inte om det är någon favorit stad pga. av fruktansvärd trafik och att känna sig lite otrygg då man måste passa sig lite. Men vi överlevde denna gång och jätte tacksam att jag åtmintonde fått uppleva staden en gång i livet=)
 

Beautiful Rio De Janeiro!

 
Denna vackra utikt bjöds det på i från Christ de redeemer, Corcovado . (Första stoppet på vår dagsutflygt i Rio).
Självklart var även statyn i sig pampig men det var alldeles för mycket folk där som försökte ta kort så jag njöt mest av utsikten=)
Vi och många andra turister...
Vi såg även berget vi dagen efter sprang utför vid hanggliding som för övrigt var underbart!
 
En kanon start på en härlig dag! More to come...
 

Wow..

Vilken vecka det varit..4 långa dagar, 12 shower och massor av svett är nu äntligen avklarad. Det känns toppen för det var slitsamt på slutet! En lugn sista morgon här i Sao Paulo, vi checkade ut 12.00 men lämnar inte hotellet förrän 15.00 då vi flyger till Porto Alegre. Ligger vid poolen en stund nu innan vi beger oss då vi är trötta och rätt nöjda med vad vi han se här i Sao Paulo. Jag och Isabella var nämligen iväg på lite mer sightseeing i onsdags då Matvey inte ville med. Vi lyckades då ta oss upp i Edificio Altino Arantes och få vacker utsikt över staden, vi var på Mercado Municipal de Sao Paulo (jätte bra marknad där man fick smaka av allt och testa massor av olika spännande frukter, nätter, ostar mm.) samt strosade vi på 25 de Marco där man hittar souvenirer av olika det slag. Kändes verkligen som lokala Brasilien.  Bilder nedan:

 

 25 de Marco
Isabella och jag på väg in på Mercado Municipal 
Denna sandwish shop och känd från en TV show för deras mortabella sandwish, gigantiskt stor! Köpte med mig åt Matvey och det var goda, kanske inte så överdrivet speciella men värd att prova på!
 
Banespa building
View from Edificio Altino Arantes, along time Sao Paulos tallest building, today the 3rd. It has 35 floors and is 161.22 meters tall. 
Sao Paulo Cathedral
Jag och Isabella
 
The building was constructed to be the headquarters of the Bank of the State of São Paulo (Banespa), between 1939 and 1947. It remained the tallest building of the city for two decades until being surpassed by the Edifício Itália. Soon after its completion in the 1940s, it was named the world's largest structure of reinforced concrete. It was designed by Plínio Botelho do Amaral, who was inspired by the Empire State Building and Frank Lloyd Wright. Its panoramic view of the center of São Paulo and its outskirts attract thousands of visitors. In the future, the Altino Arantes building will become the headquarters of the Banespa Cultural Institute, facilitating artistic and cultural activities. In the decade of the 1960s the building's name was changed to "Edifício Altino Arantes", an homage to the first Brazilian president of the bank, Altino Arantes Marques. Since then, the building has not undergone any significant external alterations, even after the 2000 sale of Banespa to the Spanish financial group Banco Santander Central Hispano.

Tack för denna gång Sao Paulo!


En dag i Sao Paulo!

Vi hade som sagt 3 lediga dagar här i Sao Paulo vilket var tillräckligt för att hinna se de vi ville av staden. Staden är gigantiskt stor så ingen chans att man hinner med allt men om jag ska vara ärlig är det inte jätte mycket speciellt att se utan känns mer bara som en vanlig stad med massor av hus och människor så jag är nöjd ändå. Även här ska man passa sig lite för att inte hamna i fel kvarter så man vågar inte riktigt utmana ödet utan bättre att ta det säkra före osäkra och bara besöka de områden som är ok.

 

I tisdags tog jag och Matvey en taxi in till en annan stadsdel med äldre byggnader och så, försökte hitta Banespa building (som är Sao Paulos 3:e högsta byggnad där man har utsikt över hela staden) men tyvärr hade jag skrivit ner namnet fel då vi fick tips om det i sista minuten så ingen förstod vad jag frågade efter. Men vi strosade runt lite och såg bla detta:

Mosteiro de Sao Paulo. Mosteiro de São Bento is a church located in São Paulo, Brazil. Established on 14 July 1598, the current church was built between 1910 and 1914. 
Galeria do Rock, a 6 story galleria with all kind or art stores.
Färgglad kyrka=)
 
 
Municipal Theatre of São Paulo is a theatre in São Paulo, Brazil. It is regarded as one of the landmarks of the city, significant both for its architectural value as well as for its historical importance.
 

 Vi var sedan till Liberdade som är ett japanskt distrikt (största japanska befolkningen utanför Japan bor här i Sao Paulo). Det var inget speciellt och tyvärr var restaurangerna stängda, vi som hade tänkt återuppleva lite Japan. Men vi hittade en japansk mataffär som var öppen så handlade med oss lite hem och åt japanskt på balkongen vilket funkade lika bra=)

 
 
 

En lugn dag i Sao Paulo...

Måndag var en välförtjänt första ledig dag här i Sao Paulo. Vi hade en lugn och skön morgon med sovmorgon och frukost på balkongen. Efter det köpte vi med oss kaffe från en mysig utomhus foodcourt intill hotellet och letade en frisör salong åt Matvey och Artem som blev snygga i håret inför vårat opening night party vi hade på kvällen. Det var mulet med regn i luften hela dagen men vi hade tur och klarade oss utan regn när vi var till Ibirapuera Park. En stor stadspark inte allt för långt i från hotellet, skönt att få lite lugn och ro i friskluften då det är rätt mycket ljud och rörelse intill hotellet. Efter det blev det ett pass på gymet och god steak dinner av Matvey innan det var dags för opening night party på en Australensisk bar intill hotellet. Det var lyckat och vi hade skoj, med andra ord en perfekt ledig dag! Bilder i från dagen nedan:
Foodcourt intill hotellet
En av gatorna intill hotellet.
Ibirapuera Park, en stor stadspark som kan jämföras med New Yorks central park och San fransiscos Golden gate park som ligger inte allt för långt ifrån vårat hotell.
Matvey och Artem nyfrissade.
En del av D26Bs tjejer
Syskonbild=)
En cool australiensisk bar mitt i Sao Paulo.
 
 
 
 

RSS 2.0