Basilika de guadalupe!


Ja jag glömde säga att vi även såg denna kyrkan innan vi var till pyramiderna. Det är den mest betydande kyrkan i mexiko och ligger i norra mexiko city. Kyrkan är tillägnad jungfrun av gudalupe (la virgin of guadalupe) en ikon av en uppenbarelse av jungfru maria. Den är från 1700-talet.

Statyer antagligen till minne av jungfrun av guadalupe
 
Ännu en kyrka på detta jätte område. Det var en jätte mysig park här som man måste gå igenom för att komma till toppen av kullen där en till kyrka fanns men det han jag ej se. Tror det är den gamla kyrkan.
   
12 December 1531 fick en fattig indian vid namn Juan Diego en uppenbarelse. Vid uppenbarelsen sägs bilden av jungfrun av guadalupe ha uppstått på hans mantel. 12 December är en väldigt viktig helgdag i mexiko. Då kommer mycket pilgrimer och katoliker från hela världen. Det firas bla i den morderna kyrkan som är byggt på 1970-talet.
  Den morderna kyrkan

Vart lite fakta också om denna kyrka och dess bakgrund. Hoppas det är ok men jag tycker det är rätt roligt att veta lite om bakgrunden av bilderna jag tar. Ser det lite som skola.. Allt är bra här annars, min mage är mycket bättre så det är skönt för i helgen är det fullt upp med shower men det går bra.

Trevlig helg på er alla!

Kommentarer :

#1: Mamma

Fina bilder, alltid intressant när du ger fakta också:)

Vilken tur att magen är bättre, hoppas din rumskompis och de andra också blir bättre. Du slutar väl inte för tidigt med medicinen?

Så kul att vi kunde prata lite igår iaf, alltid skönt att få höra din röst:)

Må så gott och lycka till med allt! Kram mamma från idag ett regnigt Bollnäs.

skriven
#2: Richard

Så gott du har det, skulle gärna varit i dina kläder. Sånt händer bara en gång, upplevelser kan man inte mäta i pengar. Igår var vi på metallica i Köpenhamn ( Forum ), så jäkla bra, Lite trött på jobb idag bara men det ordnar sig. (Maja ligger ju och sover och en annan får jobba :-) Det var lika varmt som när vi såg Kiss förra sommaren :--).

Ha det så fint over there.

Kram Richard

skriven

Kommentera inlägget här :