Upploppet är nära...

Ja det får jag allt säga, vi har nämligen inlett vår 9 pack och första dagen är nu avklarad, sedan 2 dagar kvar med 6 shower här i Osaka. Sedan börjar det bli lugnare från och med nästa vecka men dock inte lugnt...Men vi ser ljuset=). Det börjar ta på med detta tuffa shcema men går ändå riktigt bra och måste säga att det är en stor upplevelse för livet. Showandet här i Japan är något annat!
 
Försöker hitta på så mycket vi kan och orkar mellan åt för att känna att man gör något annat än jobbar vilket vi i princip inte gör känns det som men som tur är jobbar vi med vår hobby så vi har skoj=)
 
I onsdags var jag med ett gäng och firade en tjej som fyllde år. Vi var till Shinsaibashi ( namn på ett distrikt här i Osaka) och åt känd Okonomiyaki. Det var trevligt och ganska gott. Inte det bästa jag ätit men vi hade otur och skulle på ett känt ställe men det var minst 30 min väntan för att få bord och vi var vrålhungriga så gick till stället bredvid och det var inte lika bra. Får testa det fler gånger och se vad jag tycker då. Här är några bilder från kvällen:
Famous Shinsaibashi Shopping street. The arcade has around 180 shops of all kind.
Cool restaurang med flera våningar. Alla får varsin typ kupe där man sitter ihopträngd, ja annorlunda här i Japan som allt annat=)
 
Lite fakta om okonomiyaki från wikipeida för er som är intresserad;
The famous Okonomiyaki, a Japanese savoury pancake containing a variety of ingredients. Kansai- or Osaka-style okonomiyaki is the predominant version of the dish, found throughout most of Japan. The batter is made of flour, grated nagaimo (a type of yam), water or dashi, eggs and shredded cabbage, and usually contains other ingredients such as green onion, meat (generally thin pork belly, often mistaken for bacon), octopus, squid, shrimp, vegetables, kimchi, mochi or cheese. Okonomiyaki is sometimes compared to an omelette or a pancake and may be referred to as a "Japanese pizza" or "Osaka soul food". In Osaka (the largest city in the Kansai region), where this dish is said to have originated, okonomiyaki is prepared much like a pancake. The batter and other ingredients are fried on both sides on either a teppan or a pan using metal spatulas that are later used to slice the dish when it has finished cooking. Cooked okonomiyaki is topped with ingredients that include otafuku/okonomiyaki sauce (similar to Worcestershire sauce but thicker and sweeter), aonori (seaweed flakes), katsuobushi (bonito flakes), Japanese mayonnaise, and pickled ginger (beni shoga).

Kommentera inlägget här :