IKEA!!!

 
De har IKEA här i Dalian så blev en sväng dit i dag för att testa på Kinesiska köttbullar. Tyvärr var IKEA inte lika bra här som i Japan.. Mindre urval av svenska saker och det var mos istället för potatis till och jag gillar ju bara hemmagjord potatismos så det gjorde att det inte smakade lika gott. Köttbullarna är ju inte direkt de bästa på IKEA men när man saknar Sverige är det värt ett besök. Fick köpt lite svenska varor men dock inte så mycket då vi flyger hela tiden nu och jag har redan övervikt från all shopping. Blev lite tunnbröd, polarbröd, kaffe, choklad och kaviar. Dock inte riktiga märken så vi får se hur det smakar...Köpte även lite ljus då höstmörkret är här=)
 
Johan köpte tvättbalja och torkställning för det är jätte svårt med tvättning här. Eftersom vi är lediga nu har vi inte tillgång till tvättmaskinen vi reser med. Normalt tvättar man på ishallen när man turnerar utanför USA då det är svårt med tvättning. I USA finns det alltid tvättställen och oftast på hotellen som vi normalt använder men är nog mest bara där det funkar så...Så just nu har alla problem för finns ingenstans att tvätta. De har hittat några ställen men det är för avlämning och det kostar minst 2 dollar per plagg...Det känns lite för mycket att betala för underkläder och tex. ett par stringtrosor...Så folk har köpt balja och ska tvätta för hand liksom Johan. Jag har tur och har så jag klarar mig tills torsdag då vi börjar jobba=)
 
Var på massage i går kväll och det var underbart! 210 kr för 1,5 timme i mysig miljö av proffsiga männsikor. Sedan fanns det en lounge där man kunde beställa dricka och snacks som ingick. Vi drack tee och åt smörgås efteråt och gick hem helt avslappnade och sov gott. Priserna här i Kina är galna, kan liksom inte fatta att allt är så billigt. Taxi kostar ingenting, åkte ca 30 min till flygplatsen för 40 kr. Till Ikea kostade det 10 kr i dag delat på 3 (Matvey, jag och Johan), crazy. Handlade mat i kväll, minst en middag, frukost, frukt och grönt för ca 130 kr.
 
All I can say, I love China! 
 

Kommentarer :

#1: Maja

Haha och du som va orolig att du inte skulle gilla Kina :-) Men är det billigt så är ekonomen Sofie glad :-D
Här rullar allt på. Vi håller på att göra om garageuppfarten (nya plattor) och fyller igen halva garagenedfarten så att vi får två parkeringsplatser. Ska bli så kul när allt är färdigt. :-)

Puss o kram från oss alla

skriven

Kommentera inlägget här :