Kurobe gorge railroad!

Dit gick vår dags utflykt i tisdags. Det är en 20 km lång sträcka man åker mellan Unazuki och Keyakidaira med gamla öppna tåg genom Hida bergen över 21 broar och genom 41 tunnlar, en resa på 80 min. En ren naturupplevelse!  Hittade detta utflyktsmål när jag sökte vad man kan se och göra runt Toyama då det inte direkt var något speciellt runt hotellet. Kurobe var listat som nummer 1 av 10 saker du måste göra i Toyama. Så här stod det:
 
The Kurobe Railway is easily one of the most enjoyable experiences I have ever had in Japan. The BBC reports that this slow train has Japan’s best views and rightfully so. The train effortlessly snakes it way through the Hida mountains filled with lush evergreens. You immediately become hypnotised by the unequivocal beauty that surrounds you. Glimpses of pristine rivers, the infamous Dam and the never ending carpets of forest are simply breathtaking.
 
This 80-minute train ride is perfect for every type of traveller. The stops along the way provide routes to hiking trails where families can go trekking or spend a day relaxing at an onsen (natural spring). The solo traveller can sit back, listen to music and slowly lull off into a peaceful place.

But most of all, this area is perfect for lovers. There is something devastatingly romantic about this ride. The views in September are exquisite and I could only imagine the brilliance waiting to unfold as the trees morph into a kaleidoscope of colour in autumn.

 
Jag tyckte det lät helt perfekt så bokade biljetter och planerade picknick och såg fram emot en härlig dag i naturen och ett sista utflyktsmål i Japan. Det visade sig att det var längre till Unazuki än jag trodde och vi hade lite otur med resan dit då tåget vi skulle ta var inställt. Det blev ett annat lokalt direkt tåg ist men tog hela 1,5 timme enkel resa...När vi väl kom fram var det snabba puckar att hinna med till Kurobe gorge railroad tåget men det gjorde vi=) Dock började det regna nästan på en gång så vädret var inte det bästa. Vi åkte hela tågresan men  hade lite ont om tid framme i Keyakidaira och han inte riktigt utforska platsen mer + att det regnade bra så man ville inte ge sig i väg... Det ska vara flera stigar att gå för att ha picknick och ta fantastiska kort och så samt Onsens och bad av olika slag. Men det blev det inte för oss då vi måste åka tillbaka ner till Unazuki nästan på en gång för att hinna med vårat tåg tillbaka till Toyama, ( väskorna skulle vara packad och utställda till klockan 19). 
 
Inte den mest lyckade utflykten då det blev mycket tågresa och lite tid där och picknick på tåget då vädret inte var det bästa, men går ju inte att styra över vädret ...Ja inte helt som jag tänkt mig..Kurobetågresan var dock väldigt vacker och jag förstår vad de menar men det låg helt enkelt lite för långt borta för att kunna njutas av över en dag och inte i detta väder. Men men ett tappert försökt gjorde jag iaf..Blöta och kalla när vi kom tillbaka till Toyama blev det ett stopp på Mister dounut på väg till hotellet för Te och munkar (ett ställe med massor av olika munkar att välja på). Ja lite socker kan göra alla glada=) Vi packade sedan snabbt, tog en tupplur, han med ett bra gympass och testade en Indisk restaurang på vägen från gymet som några rekommenderat och maten var helt fantastisk. Verkligen jätte gott! Det blev en fullspäckad dag och ett äventyr som trots allt slutade mycket bra! 
 
Eftersom vädret inte var det bästa och vi inte stannade något med tåget blev det svårt att få till de perfekta korten jag hoppats på. Men det var vackert måste jag säga och här är iaf några.
 
Vattenfall
Bro för apor, vi såg flera stycken sitta där på vägen tillbaka.
 
 

Kommentarer :

#1: Agneta

Så fint och så mycket du får se. :-)
KRAM

skriven

Kommentera inlägget här :