En dag i Sao Paulo!

Vi hade som sagt 3 lediga dagar här i Sao Paulo vilket var tillräckligt för att hinna se de vi ville av staden. Staden är gigantiskt stor så ingen chans att man hinner med allt men om jag ska vara ärlig är det inte jätte mycket speciellt att se utan känns mer bara som en vanlig stad med massor av hus och människor så jag är nöjd ändå. Även här ska man passa sig lite för att inte hamna i fel kvarter så man vågar inte riktigt utmana ödet utan bättre att ta det säkra före osäkra och bara besöka de områden som är ok.

 

I tisdags tog jag och Matvey en taxi in till en annan stadsdel med äldre byggnader och så, försökte hitta Banespa building (som är Sao Paulos 3:e högsta byggnad där man har utsikt över hela staden) men tyvärr hade jag skrivit ner namnet fel då vi fick tips om det i sista minuten så ingen förstod vad jag frågade efter. Men vi strosade runt lite och såg bla detta:

Mosteiro de Sao Paulo. Mosteiro de São Bento is a church located in São Paulo, Brazil. Established on 14 July 1598, the current church was built between 1910 and 1914. 
Galeria do Rock, a 6 story galleria with all kind or art stores.
Färgglad kyrka=)
 
 
Municipal Theatre of São Paulo is a theatre in São Paulo, Brazil. It is regarded as one of the landmarks of the city, significant both for its architectural value as well as for its historical importance.
 

 Vi var sedan till Liberdade som är ett japanskt distrikt (största japanska befolkningen utanför Japan bor här i Sao Paulo). Det var inget speciellt och tyvärr var restaurangerna stängda, vi som hade tänkt återuppleva lite Japan. Men vi hittade en japansk mataffär som var öppen så handlade med oss lite hem och åt japanskt på balkongen vilket funkade lika bra=)

 
 
 

Kommentera inlägget här :