Tokyo Disneyland!

Vi fick även detta år gratis biljetter till Tokyo disney resort (man fick välja disneyland eller sea) så vi tog vara på det och var på Disneyland då vi var till sea för 2 år sedan. Tror vi börjar bli lite bortskämda eller kanske helt enkelt inte lika intresserad då vi är “upp i Disney dagligen” för vi var inte jätte impad. Attraktionerna var inte alls så jätte bra och köerna var enorma, (utan fastpass fick man köa 1,5 timme) så det var ett minus. Vädret var perfekt då det var mulet så inte alls så varmt som för 2 år sedan då vi nästan dog av solsting. Men det tog väl alla vara på så inte ensamma om man säger så...Eftersom vi var trötta och varit på disenysea för 2 år sedan tog vi det lugnt och tog dagen som den kom så trots mycket folk och långa köer hade vi en bra dag. Det var jag, Matvey och ett nytt par från Ukraina som precis börjat som var där tillsammans. De pratar inte så mycket engelska så Matvey hjälper dem med översättning. De är trevliga och verkar gilla Disney så det är bra. Yakov är singel åkare och var med på OS i Sochi och Vika är isdansare.

 

Vi tog inte många kort men några blev det=)

Litet köpcenter med affärer innan man väljer Disneyland eller sea.

Team red=)
Super funny guy!
 
Alice in Wonderland
 

Vi avslutade dagen med middag på ramen museet. Vi var dit för 2 år sedan men fick gratis biljetter även dit så blev ett snabbt besök även denna gång då det är lite annorlunda. Det är uppbyggt som ett gammalt Japan där man kan testa på olika slags ramen på ett och samma ställe.  

Ended our stay in Yokohama with a visit to the Shin-Yokohama ramen museum. The museum was founded 1994 as the world's first food-themed amusement park. The concept has been to be the one-stop place to enjoy the flavors of this national dish from renowned shops across Japan without stepping on a plane.

 

The museum has 9 ramen shops that are showcased in a street-scape replication from year 1958, Japan. It was the year that the world's first instant ramen was invented. With it's roots as a chinese dish, ramen spread to Japan and intergrated with the local food culture. In 1859 Japan opened it's ports to the world and chinese restaurants began to line the streets in Japans major port towns. That gave formation of chinatown. There the chinese noodles were served and japanese locals began to eat at these places for later set up their own independent operations. The differnece with chinese and japanese noodles can be seen in the soup stock. The soup used for chinese noodles can be used in several other chinese soup dishes, whereas the soup stock used in jpanese ramen was created with only ramen in mind. With anywhere from 5 up to 40 different ingrediends ramen soups has drawn attention from around the world.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0