Day 1 in Buenas Aires!

Först var det besök på japanska ambassaden. Det gick jätte snabbt och enkelt, endast 10 min gångavstånd från hotellet och de tog emot vår ansökan utan problem. Nu är det bara att vänta på att få pass med visum tillbaka. Det är klart på fredag ev. onsdag (vi ska ringa och kolla). Dock tror jag vi ändå flyger på lördag kväll som planerat då vi ändå missar reharsals i Japan och vi har en rätt bra flygning nu som kan vara svårt att få om vi bokar om en dag tidigare. Avvaktar och ser men som sagt ser ut som vi har några dagar till här i BA. Vilket inte är helt fel då det finns massor att se och göra! Vi tar en dag i taget och förutom sightseeing av staden passar vi på att njuta av vårt stora rum vi har här med en Nespresso kaffemaskin (I Japan väntar mini rum och då menar jag minirum och inga kaffemaskiner på rummen...) Vi kunde uppgradera till en svit för en liten extra kostnad så passar på att unna oss det då detta blir som en minisemester innan en helt ny tour startar, en lååång en (Juli 2015-Augusti 2016). Laddar batterierna på bästa möjliga sätt.

Tog oss en promenad i BA efter en mysig fika på rummet (efter ambassaden och en skön tupplur) och såg kanske det mest kända nämligen La Casa Rosada. Vi tittade även in på ett jätte gammalt känt fik men nöjde oss med en titt då vi var mer hungrig i stället. Åt på en irländs pub vi hittade vilket var super gott, skönt med lite variation i från den sydamerikanska maten. Nedan följer lite bilder i från dag 1 och fakta för er som är intresserad.

Day 1 in Buenas Aires! Matvey ready to explore!
Many beautiful buildings and interesting  architecture in BA, thats for sure!
The Buenos Aires Metropolitan Cathedral.
The Pink House viewed from Plaza de Mayo.
La Casa Rosada (English: The Pink House) is the executive mansion and office of the President of Argentina. The palatial mansion is known officially as Casa de Gobierno, ("House of Government" or "Government House"). Normally, the President lives at the Quinta de Olivos, the official residence of the President of Argentina, which is located in Olivos, Buenos Aires Province. The characteristic color of the Casa Rosada is baby pink, and is considered one of the most emblematic buildings in Buenos Aires. The building also houses a museum, which contains objects relating to former presidents of Argentina. It has been declared a National Historic Monument of Argentina.
Headquarters of the Banco de la Nación Argentina, the country's national bank.
The Café Tortoni is a coffeehouse located at 825 Avenida de Mayo in Buenos Aires, Argentina. Inaugurated in 1858 by a French immigrant whose surname was Touan, it was named Tortoni after the Parisian café of the same name located on Boulevard des Italiens (where the elite of the Parissiense culture gathered in the 19th century). The café itself was Inspired by Fin de siècle coffee houses. Café Tortoni was selected by UCityGuides as one of the ten most beautiful cafes in the world.
The Obelisco de Buenos Aires is a national historic monument and icon of Buenos Aires. Located in the Plaza de la República, in the intersection of avenues Corrientes and 9 de Julio, it was built to commemorate the fourth centenary of the first foundation of the city.

In order to enrich the surroundings of the iconic monument, the government of the city started the project Punto Obelisco, creating a zone full of LED signs. Since the Obelisk of the city is always associated with the night and entertainment of Buenos Aires, this project creates a zone similar to Times Square in New York and Piccadilly Circus in London.


Vill även passa på att avsluta med ett stort grattis till lilla lillebror som fyller år i dag. Hoppas du har en toppen dag, Önskar vi var hemma och kunde fira med dig men en dag i framtiden kanske det blir möjligt=)

Många grattis kramar till dig Pontus från syrran!

 
 
 
 

Cordoba, Argentina

Ok då var vår tid i Cordoba över. Det blev hela 5 dagar innan det var färdigt. Dock inte gjort något speciellt då vi mest gick i väntan de första dagarna på besked om hur det blir för oss med visum till Japan och så. Lite frustrerande först då vi hade kunnat planerat och ev. gjort något då det inte är något speciellt här i cordoba utan mer känt ligger en bit bort, tex kända Mendosa vingårdar och Igazu falls. Men summerar vi det hela var det välbehövliga lediga dagar och hade blivit för stressigt att åka i väg. Återhämtningen behövdes då vi är trötta från en rätt intensiv tour i Brasilien liksom en ny i Japan inom kort.
 
Förutom mest slappat, sovit, varit på gymet och tagit det lugnt hann vi självklart med en riktig Argentinsk köttmiddag med rödvin som var utsökt! Vi var även in till downtown Cordoba en eftermiddag och såg oss omkring lite. Lite bilder i från det nedan.
 
Iglesia Catedral
The roof inside the church
Iglesia Catedral
Iglesia de las carmelitas
 
Museo Juan de Tejeda
Gammal polisstaion
Ahh in prison
Monument to Jerónimo Luis de Cabrera, depicting his 1573 foundation of Córdoba.
 
Shopping gata i downtown Cordoba.
 
Vi sitter nu på flygplatsen och är på väg till Buenas Aires. Vi ska på ambassaden i morgon bitti sedan får vi se hur lång tid det tar att få tillbaka passen med visum i. Som det ser ut nu är flyget till Japan bokat till lördag, får se om det blir tidigare. Fram tills dess ska vi passa på att utforska BA och njuta av den sista lediga tiden. Super tacksam att vi hinner se lite av Argentina iaf men längtar även till Japan och nya äventyr=). Ja vi är verkligen med om mycket just nu så ska inte klaga! Borde egentligen vara super nöjd med att det blev 5 lediga dagar men i bland svårt att acceptera att göra ingenting när det hela tiden är fullt upp..Jag inte lätt i bland. Men tur att det inte är allvarligare problem=) Hoppas allt är bra med er!!!
 

Bye bye Brazil and hello Argentina!

Resan fortsätter liksom våra äventyr världen över. Efter 7 veckor och 6 städer i Brasilien var det i går dags att resa vidare till Argentina. En lång dag blev det. Lämnade hotellet 9.00, flög en timme till Sao Paulo där vi hade hela 9 timmars layover (fick äntligen komma i kapp med alla bilder jag tagit och uppdatering så ett + för det)...Sedan 3 timmar flyg till Cordoba, Argentina. Vi var framme ca 02.30 i natt...Lite små trött och seg om jag säger så, får bli en lugn dag i dag! Men allt gick bra och vi mår bra. Här i Argentina är det mycket kallare minusgrader på natten och kanske kring 10 under dagen så ovant att måsta klä på mig mer. Men det blir som sagt inte så länge för oss då vi snart beger oss till Japan. Vi väntar fortfarande på Visa papper innan vi vet mer. Uppdaterar mer så fort jag vet. Var först ledsen att vi missar Argentina men nu när det är kallare här känns det ännu bättre att åka till Japan, nog för att det kommer vara super varmt där till en början..Har tänkt mer och mer på alla fina minnen vi har i från Asien touren och längtar att få uppleva det igen samt få ännu fler minnen. Som sagt vi får ju faktiskt några dagar i Argentina på köpet så ska ej klaga..
 
Avslutar med de sista bilderna från Brasilien.
Utsikt från vårat hotell i Belo Horizonte, soldäck på 14:e våningen
Lite bilder i från Marios hus. Han hade många fåglar och detta är en av dem.
Han bjöd bland annat på detta, glömt vad det heter men det var super gott!! Var fritering med olika fyllningar, räkor, kyckling, ost/skinka och ost/organo. Perfekt små snack att bjuda på vid stort besök.
Dessa 9 olika shower har Mario åkt med.
Jag tycker jag har rest och varit med om mycket men inte i jämförelse med Mario. Pass från alla olika länder världen över..
 
Summerar det hela med tack Mario för din hjälp och välkomnande till Brasilien framförallt denna sista vecka för oss. Självklart tack till alla andra som också gjort detta till en minnesvärd tid. Jag har haft det jätte bra och fått mycket erfarenhet och minnen för livet!
 
Tack Brasilien för denna gång!