Tillagning av Pilmeniy...

Ja i kväll har vi ätit hemmagjorda Pilmeniy..De är inte alla soom gjort det inte... Det är en populär rysk maträtt som för mig påminner om tortellini. Det smakar ungefär som pasta och det innehåller oftast kött. Har ätit det flera gånger men då färdigköpt som man bara kokar i vatten..Men nu har jag ätit även riktiga=) Matvey är så duktig så. Det är inte det lättaste att göra i ett badrum på hotellet ska jag säga, man liksom får ta va man har...Först blandas deg som plattas ut (ja till kavel fick det bli en fylld vattenflaska...) sedan trycks små runda skivor ut (som form användes ett papplock..), sedan läggs en köttsmet i (ser och smakar ungefär som en köttbulle), till sist rullas de i hop och är redo att kokas i vatten tills de är klara...
Steg 1:

Det kavlas och trycks..(med vattenflaska och papperslock, ja man tager vad man hager som man säger..)
Steg 2:

Sedan fylls det med kött och rullas i hop...
Steg 3:

För att till sist kokas, och detta blir slut resultatet...

Riktigt gott blev det nog för att Matvey själv inte var helt nöjd..Men jag är så stolt och kan bara säga bra jobbat!

Huntsville, Alabama

Ja det är nästa stad vi ska till. Tack och  lov är det en kortare busstrip denna gång vilket är jätte skönt, tar ca 2,5 h dit. Vi kommer komma fram vid 20. 00 tiden i kväll så det är skönt. Vi har sedan 3 lediga dagar då första showen är på torsdag kväll. Jag hoppas på varmt och fint väder så vi kan njuta lite av det innan det är dags för vinter och kallt även för oss. Fast det gör inget om det kommer snart för det är ju faktiskt juletider nu snart och då gillar jag kallt och snö!

Jag har blivit riktigt förkyld nu. Mår bra men det har brytit ut i  täppt näsa ch hes röst. Jag får hoppas det vänder snart..Matvey mår bra igen.

En bild från Thanksgiving middagen i torsdags:

Trevlig första advent till er alla för det är väl i dag eller??

Happy thanksgiving!

Ja i dag är det thanksgiving här i USA som nog är den största högtiden i USA skulle jag vilja säga, ja det är nästan så det är större än jul. Man äter kalkon och pumkinpie och massa god mat med familjerna och har det mysigt. Jag kommer aldrig glömma min första thanksgiving jag firade i Fairfiled för 2 år sedan. Inget familjefirande i år men vi hade genemsam lunch för alla i disney på en restaurang. Det var buffé med all tänkbar mat som hör till så det var riktigt gott ändå.


Thanksgiving i Fairfield för 2 år sedan med fam. Coursen och Siri.

Efter det har jag bara tagit det lugnt och tittat på snövit och de 7 dvärgarna som var på TV. Det var jätte längesedan jag såg den filmen så det var bra att få det uppfrächat i minne vad den handlar om med tanke om att jag faktiskt spelar dessa roller.. (Jag har varit alla dvärgarna utom trötter och toker). Ja det har nästan blivit som lite julfirande då den filmen är med i Disney timmen hemma i sverige på julafton..Åhhh nu längtar jag till jul.....

Ja jag och mamma har funderat länge på vad alla de små dvärgara heter på svenska..Jag kan alla på engelska men har inte vetat vad jag ska översätta dem till. Det kan ju vara rätt viktigt då jag faktiskt spelar dessa roller på isen..Nu när jag såg snövot filmen passade jag på att slå upp dem alla och här följer översättning för den som är intresserad.. ( Kanske är dags för en repetition för alla småföräldrar då det kanske är dags snart för dessa filmer..=) Nu vet ni vilka jag pratar om i fortsättningen mamma=)

Dopey=Toker: den yngsta, sötaste och dummaste av de sju, och den enda som helt skallig och skägglös, bär en för stor limegrön tunika och lila lock.

Grumpy= Butter: den grouchiest och mest GNIDARAKTIG i gruppen, trots att även han är ytterst ägnas åt den vackra Snövit, bär en röd tunika, långt vitt hår och skägg.

Doc= Kloker: den enda av de dvärgar att bära glasögon (så förmodligen de mest intellektuella), bär en orange-brun tunika, långt vitt hår och skägg.

Happy= Glader: det mest runda av dvärgar, bär en brun tvåfärgad tunika, gult lock, långt vitt hår och skägg.

Bashful=Blyger: väcker hans blyga naturen genom en klassisk utgör av blyghet (händerna knäppta bakom ryggen, något axlar upp, ögonen uppåtvända), ibland svårt att skilja mellan prosit och Sleepy, skildras i lila tunika och magenta lock (på video), samt långa vita hår och skägg.

Sneezy=
Prosit: ofta visas med ett finger under näsan, som om du försöker kväva en nysning, ibland svårt att skilja mellan Sleepy och Blyger, bär en gul-brun tunika, långt vitt hår och skägg.

Sleepy=
Trötter: kanske det svåraste att skilja mellan Sleepy och Blyger, även om han bär en ständigt sömnig ser, tungt lock uttryck i ansiktet, bär en brun tunika, grön mössa, långt vitt hår och skägg.