Mekong Deltat i Vietnam

Min andra utflykt i Vietnam var en dagstur till Mekong deltat i från Ho Chi Minh City. Vi var ett gäng på 8 stycken som åkte i väg över en dag mellan 8-17. Vi köpte paketresa av samma resebolag som tunnlarna vilket var billigt och enkelt. Det var väldigt turistigt men ändå väl värt ett besök eftersom det är väldigt annorlunda från Ho Chi Minh City. Nedan lite bilder och fakta i från dagen.
 
 
Jag och Stina vid ett raststopp på väg till Mekong deltat, vilket var väligt fint!
Väl framme vid mekong deltat (åkte minibuss dit) var det dags att hoppa in i båt för en tur på mekong deltat och olika öar.
Denna typ av båt åkte vi.
På första stoppet fick vi se hur de gör coconut godis men först fick jag lite färskt vatten vilket smakade gott=) Det var olidligt varmt och svettigt om jag säger så...
Ett av stegen i hur de gör godis.
En liten pojke är med och gör godis.
En mamma med ett stånd med försäljning hade sin bebis i denna hängmatta och var så smart med ett snöre knytet till den så hon själv kunde sitta still och med hjälp av det gunga bebisen som sov gott. Smart!
Vi åkte även häst och vagn vilket kändes alldeles för turistigt men det var som tur var en kort tur innan det bar av till nästa ö där lunch väntade.
Detta är en bro för apor som vi testade efter lunchen som var enkel vietnamesisk mat. Inte den godaste lunchen men kan inte klaga för tror vi betalade max ca 12 dollar för hela dagen.
Efter lunch en liten siesta i hängmattan innan touren fortsatte.
Det var krokodiler i vattnet som vi såg.
Samt fick jag chansen att hålla en orm vid nästa stopp vilket var lite obehagligt måste jag säga..
Det var även te drickning på schemat innan en mysig båtfärd på stillsamt vatten i mer en kanot liknad båt och en mindre kanal.
Jag och Stina i våra fina rishattar=)
 
Efter det var det tillbaka till stora båten och vår minibuss och hemresa till Ho Chi Minh City. Som sagt det var mycket som stod på schemat men allt flöt på väldigt bra och var värt ett besök. Väldigt turistigt men detta är den ända typen av tour du kan göra över en dag. Annars måste man vara borta längre och sova över, då kan man åka längre bort i mekong deltat. Men det hade ingen av oss lust med så detta var perfekt. Vi fick ett litet hum om hur det är och ett avbrott från stadslivet.
 

Mekong Deltat i Vietnam 

Strax söder om Ho Chi Minh breder detta gigantiska deltat ut sig. Hela området är ganska platt men fantastiskt vackert. Mekong Deltat som består av flera huvudfloder kallas för Dong Bang Cuu Long av vietnameserna och har sin härkomst av flodernas flod - Mekong RiverMekong River, de nio drakarnas flod, rinner genom den tibetanska platån och vidare 4500 km genom Kina, Myanmar, LaosThailand, vidare genom Kambodja och till sist rinner den genom Vietnaminnan den mynnar ut i det s.k. Mekong Deltat i sydkenesiska sjön. Mekongdeltats region omfattar en stor del av sydvästra Vietnam och har en yta på 39 000 km². Storleken på det område som omfattas av vatten beror på säsong. Mekongdeltat har nyligen kallats en 'biologisk skattkammare'. Över 10 000 nya arter har upptäckts i tidigare outforskade områden i Mekongdeltat, däribland en art av råtta som troddes vara utrotad.

Kommentera inlägget här :