Saitama!

Efter Matsumoto var det Saitama som gällde. Det är en ny stad som inte funnits så länge, ligger ca 30 km utanför Tokyo. Det finns inget speciellt att göra där så man passar på att åka in till Tokyo i stället. Vi hade 2 lediga dagar i Saitama varav den första regnade det hela dagen. Vi brydde oss inte om att åka in till Tokyo förrän senare på kvällen eftersom vi redan varit där flera gånger och sett det mesta av sightseeing och inte jätte roligt att gå omkring och bli blöt. Det passade perfekt med något annorlunda så det blev nämligen en sväng till en robot show. Det är en relativt ny show som innehåller all slags ”craziness”. Jag har aldrig sett något liknande och det kan bara ses i Japan... Kolla in länken nedan för en ide vad det handlar om för det är svårt att förklara... Det är inte min typ av show men var ändå coolt då det är så typiskt Japan och jag gillar att upptäcka nya annorlunda saker med.

 

Vi stannade till på en bar/clubb en stund efteråt för att passa på när vi ändå var i Tokyo men mycket mer än så blev det ej...rätt nöjd av Tokyo och lite drygt att måsta passa tågtid för att komma tillbaka till Saitama då tågen inte går hela natten.

 

Andra lediga dagen i Saitama var vi 4 tjejer som var in till Tokyo för att bli geishas för en dag. Det var en full makeover där de sminkade oss, klädde upp oss som geishas och sedan avslutade med photoshoots. Det var en upplevelse och ett minne för livet men tack och lov att jag inte är en Geisha för det var inte lätt. Tar tid att få på sig allt och kostymen är tung och jobbigt att flina utan att visa tänder (det får man inte göra som geisha). Såhär ser jag ut som geisha:

 
Jag, Stina, Sarah och Nicola 
 
Efter vår geisha makeover stannade jag och Stina kvar en stund i Tokyo då det visade sig att vi var i Ginza som är ett av huvudshopping distrikten i Tokyo. Strosade mest runt och sög in det sista av Tokyo. Hittade utsökt bryggt kaffe på ett ställe som det blev 2 koppar av då det var så gott! (Inte alltid så lätt att hitta ställen med bra kaffe så när man gör det gäller det att passa på!) Efter det hemfärd till Saitama och packa för resdag nästa dag till Hiroshima, vår sista stad för denna Japantour. Kommer om det i nästa inlägg!
Detta ställer säljer bara kaffebönor så inget fik men de har dagens brygg för bara 100 yen (ca 7kr) och det var så gott att vi kom tillbaka för en till kopp=)
Me and Stina in Ginza=)

Snow monkey park!

Min andra utflykt från Matsumoto gick norrut mot Nagano och Kusatsu. Snälla Yuka som är japan (gör breakwork med oss) hade bil och tog oss på denna utflykt som inte hade varit möjlig utan bil då vi körde genom berg och dalar... Vi började med ett stop i Yamanochi town och besökte snow monkeys. De lever vilt där och kommer ner till denna park för att bada i de varma hotsprings (framförallt på vintern när det är kallt men vi såg dem bada även nu=)). Jag har aldrig sett så många apor på en och samma gång och de är helt tama och springer runt hur som helst. De är snabba när de springer så gäller att passa sig. Lite obehagligt om man får för mycket ögonkontakt med dem...Parken i sig är rätt liten men vi var där på morgonen innan det var för mycket folk så perfekt för att kunna ta kort. Naturen runt parken är väldigt vacker. Man känner ett härligt lugn och får fjällkänsla, underbar upplevelse! Bilder nedan:
 
På väg mot parken.
Detta är ett onsen för människor precis vid ingången till parken. Aporna är som sagt vilda så lätt hänt att man får ett besök i vattnet av en apa som nedan...
Apor i porträtt nedan=)
Massor av apor i alla storlekar.
Om man inte är för rädd kan man komma aporna nära=)
Jag och snälla Yuka=)
Vi såg aporna bada=)
Såhär såg parken ut.
 
Efter snow monkey park körde vi genom bergen mot Kusatsu, en hot spring town. Vi stannde till i Sun Valley och åt lunch, typisk japansk mat och kaffe blev det som smakade gott.
 
Väl framme i Kusatsu började vi med ett besök på det bästa hotell/resorten i Kusatsu med det andra bästa onsen i Japan. Det var som vanligt super skönt med lite avkoppling. Efter det åkte vi in till byn Kusatsu ( ca 6500 invånare) och strosade runt lite och åt middag innan hemfärd till Matsuoto. Kusatsu ligger 1200 meter över havsnivå i bergen i Gunma prefektur och är känd sedan många decenier som japans mest kända hot spring resort. De finns stora mängder hot spring vatten av hög kvalitet som sägs bota alla sjukdomar utom "kärlekssjukan". Det är en jätte mysig liten by som påminner mycket om en fjällby. Här är lite bilder i från Kusatsu.
Hotspring mitt Kusatsu.
Yuka, jag, Nicola och Maria.
Yukemuritei Asiyu (foot bath). Allmänt fotbad mitt i centrum.
Till middag blev det soba nudlar, en speciell slags nudlar som är känd för Nagano distriktet. Nudlarna är tunna bruna gjorda av bovete och serveras kalla och doppas i varm buljong.
 
Tack så jätte mycket Yuka för denna dag. Det var toppen så himla glad att jag fick chansn att uppleva allt detta! Kommer gärna tillbaka i framtiden, gärna vintertid så jag kan testa skidåkningen =)
 

Kamikochi!

Som jag skrev innan gjorde jag 2 utflykter i från Matsumoto och såg lite mer av landskapet. Första utflykten var jag i väg på själv och det var till ett ställe som heter Kamikochi. Det är de japanka alperna som låg ca 1,5 -2 timmar i från Matsumoto med tåg/buss. Matvey tyckte det var för långt att åka fram och tillbaka en dag och jag förstår honom lite. Men det var en enkel resa med 30 min tåg och sedan 1 timmes bussresa som bjöd på vacker natur så jag passade på att lyssna på min bok och bara koppla av så Kamikochi var verkligen värt ett besök och det gick jätte bra som en dagsutfykt i från Matsumoto.
 
Kamikochi består av vandringsleder och man bestämmer själv hur långt man vill gå. Det är väl skyltat och enkel promenad då vandringsstigarna är platta (man går genom olika terräng, skog, sjöar och är omgiven av berg vilket är underbart vackert. Man kan även ta längre vandrings stigar och bestiga en del av bergen men som sagt också möjligt med bara en miljöomväxling och lite picknick om man känner för det. Jag gick lite drygt en mil, tog kort och åt picknick under ett träd medan det regnade lite (hade annars tur med vädret och var först soligt och sedan behagligt promenad väder) sedan gick jag ca 45 min tills jag var framme vid en liten sjö där jag njöt av lite sol innan jag tog bussen tillbaka. Jag lämnade Matsumoto 9.20 och var tillbaka vid 17.15 så en lagom skön dag i naturen. Hann även med att gå på gymet på kvällen och sedan hade Matvey lagat soppa som smakade utsökt till middag. Jag somnade ovaggad den kvällen. Här är lite bilder. Tyvärr lite mulet som sagt så bilderna är inte så imponerade som det var i verkligheten men ni får föreställa er hur vackert det är i sol....
 
Kappa bridge. The most popular photo spot with the hotaka mountain rage in the background.
Beautiful nature!
 
Mynjin bridge.
Min lunch utsikt=)
Mt Yake-dake, at a height of 2 455 meters, is still an active volcano. The current shape of the mountain was formed by an eruption of magma about 2300 years ago. Dome- shaped volcanoes like this are generelly referred to as lava domes. In more recent time a phreatic explosion (an explosion of steam, water, ash and rock caused by the near- instantaneous evaporation of ground or surface water) occurred in June 1962, and the resulting mudflow was pushed into Taisho-ike Pond.
Taisho Pond. The entrance of Kamikochi with spectacular alpine scenery of the hotaka mountain range and Mt. Yakedake.
 
Ja verkligen imponerande natur och jag är otroligt glad att jag tog mig i väg!