Boracay 2015!

Boracay var vår sista destination i Filippinerna och där väntade enbart sol och bad på stranden utan aktiviteter då vi var nöjda i från El nido. Jag och Matvey var på Boracay för 2 år sedan och det är numera en rätt livad ö som har massor av restauranger, party och aktiviteter som dykning, scuba diving, helmet diving, parasailing mm. (Vi har testat på de flesta av dessa typer av aktiviter så var nöjda utan dem denna gång).  
 
Boracay har en fantastiskt ren och vacker strand med vit sand och blått vatten och ren botten. Därför valde vi att åka tillbaka dit igen då vi känner igen ön och var jätte nöjda för 2 år sedan och tyckte det var en bra kombination till Palawan som det även kommer inlägg om. Boracay är uppdelad i station 1,2 och 3 där station 2 är själva mitten av stranden där mest händer. För 2 år sedan bodde vi på andra sidan ön vid en privat liten strand och fick då ta tuk tuk till station 2. Denna gång valde vi att bo vid slutet av station 1 så en bra bit från där värsta livet är men ändå gångavstånd längs med stranden eller enkelt med tuk tuk om du kände för det. Vi bodde på The strand Boracay och är jätte nöjd med det hotellet. http://www.strandboracay.com. Det var ett litet mysigt hotell ca 2 min från stranden i lumig trädgård. Hotellet var jätte frächt med trevlig personal och bra service. Jag, Matvey och Tatiana bodde i ett hus med jätte stor veranda dit vi tex. kunde beställa frukosten och äta varje dag. Det vart sommarstuge känsla vilket var underbart då vi alltid bor på stora fina hotell.  Vi hade utsikt mot poolen så var bara att hoppa i när man ville. Det fanns även en grill så vi köpte och grillade en kväll vilket var en trevlig omväxling. Mamma och pappa bodde i ett lite mer modernt och större rum i ett annat hus så de passade dem utmäkt. De hade också en litel veranda men mindre så frukost blev det hos oss. Lite bilder nedan i från hotellet:
Utsikt över poolen som var härlig att simma i på morgon och kväll.
I detta lilla hus bodde vi på övervåningen. Det var 2 rum och en toalett så passade oss utmärkt att dela med Matveys mamma Tatiana.
Som sagt en stor veranda hade vi! Vilket jag tog vara på och körde morgon yoga vilket var en skön start på dagen!
Utsikt mot poolen från vår veranda.
Mamma och pappas boende med en liten altan vid ingången. De bodde jätte stort och fint och frächt.
En 5 min promenad längs med en liten brant stig från hotellet kom man till en topp med utsikt över havet.
Denna lilla stig fick vi gå för att komma ner på stranden, det var ett par hundra meter och tog 2 minuter så nära och lämpligt.
 
 
Jag, Matvey och Tatiana var på Boracay i 8 nätter och mamma och pappa i 6 nätter. Vi hade tyvärr lite otur med vädret då en Tyfon slog till mot Filippinerna vilket vi även kände av på Boracay. Blev inget allvarligt där men mycket regn och blåst...Fick 2 fina dagar med sol men det var ändå skönt och vi badade ändå varje dag och passade på att bara slappa och promenera längs med stranden och leva strandliv. Självklart kunde vi inte hålla oss utan att träna så vi hittade ett gym vi var på. Här är en bra webbsida till alla gym i Boracay. Vi använde oss av King Fisher Fitness Center för ca 50 pesos för gång. De låg vid station 3 på andra sidan vägen och var ett riktigt gammalt gym men allt fanns så toppen!
 
Eftersom Boracay inte var nytt för oss blev det inte jätte mycket kort knäppta utan var skönt att bara vara. Dock måste jag säga att Boracay hade utvecklats mycket på bara 2 år. Flera nybyggda hotell, massor av fler restauranger och kedjor och mer människor..Vilket var lite tråkgit då vi älskade Boracay förra gången men snart kommer det att vara som vilken annan turist ö...Men blir väl lätt så när det är ett underbart ställe och alla vill testa på det. Lite fler bilder nedan:
Lemongrass cafe, mitt favorit lunch ställe mitt i Dmall station 2 som räknas som "mitten" där det händer mest och är mest folk på Boracay. Jätte fräch mat och ett perfekt ställe om du vill ha ett litet avbrott från stranden, Rekomenderar det varmt!
Massor av restauranger och folk på Boracay här vid D mall station 2.
Utsikt mot stranden.
Boracay har otroligt vacker strand med vit sant som sträcker sig så långt ögat kan nå.
Liksom vattnet är underbart dock hade vi lite otur med vädret så mycket moln och regn.
Solnedgångarna är jätte vackra dock en del moln denna kväll.
Små pojkarna bygger vackra sandslott varje dag längs med stränderna. Imponerande!
 
Tack Boracay för denna gång!
 
Hör gärna av er om ni har fler frågor om Boracay så hjälper jag gärna till med de tips jag har.
 
 
 

Kommentera inlägget här :