Puerto prinsessa!

I själva puerto prinsessa finns inget speciellt att göra. Det är inga stränder där utan du måste en bit i väg. Det finns många aktiviteter att göra men alla är en bit i från tex. kända under ground river ca 1,5 timme i från. Puerto prinsessa är mer en mellan destination då man flyger dit och oftast har andra resmål/aktiviteter planerade liksom vi hade. Dock var det skönt med 2 nätter här efter resan i från el nido och innan resan till Boracay. Vi bodde på ett mysigt litet hotell bara 2 minuter i från flygplatsen så det var jätte lämpligt! Hotellet hade pool, gym och massage så vi var nöjda där och vilade helt enkelt mest upp oss.
 
Vårat hotell One manalo Place
Mysigt hotell med pool, gym och god frukost.
Ingång till restaurangen och inne i restaurangen.
 
Återigen tack vare tripadvisor hade jag hittat 2 restauranger så det blev god mat båda dagarna. Captain Ribs rakt över gatan från hotellet hade fantastiska revbenspjäll vilket blev middag en kväll. Sedan en eftermiddag överraskade jag mamma och pappa och tog dem till en mysig fiskrestaurang vid vattnet med vacker utsikt och de fick äta allt i skaldjursväg.
Badjao Seafront restaurant
Restaurangen ligger vid vattnet efter att gått en "brygga" över mangrove träd.
En mysig restaurant!
 
Efter sen lunch/tidig middag på Badjao tog vi oss en liten guidad tur av Puerto prinsessa med en tricycle. Puerto prinsessa är inte något speciellt men vi såg en kyrka, minnesplats i från WWII och solnedgången vid en lång baywalk där det inte var något speciellt, mest lokal befolkning som cyklade och umgicks. Det fanns restauranger men inget som lockade så tur att jag gjort min resarch innan då våra 2 stållen var toppen!
Immaculate Concepcion cathedral in Puerto  prinsessa.
A quick look around Plaza Cuartel.
Som överallt annars i Filippinerna är juldekorationerna stora.
Baywalk
 
 
Om jag kommer tillbaka vill jag se till att hinna till puerto prinsessa underground river då det var lite för ont om tid denna gång, visst vi hade hunnit men då hade det inte blivit någon vila och lugn och ro och det kändes viktigare just nu då alla var lite trötta efter resan och mamma krasslig. I bland tycker jag det är svårt att veta hur man ska planera en resa då man aldrig varit på stället och inte vet exakt hur det är och hur mycket tid som beshövs till allt. Jag trodde det var för långt att åka till underground river och el nido men det visade sig att det går men som sagt det blir mycket resa vilket man måste vara beredd på och ha inplanerat. Men nu vet jag hur det är på Palawan och det blir enklare att planera resan nästa gång och då är det ett måste med underground river och sedan spendera resten av tiden i el nido. Puerto prinsessa kan man hoppa över helt, endast som övernattning för att tajma in flygen och vila upp sig i från resan till/från el nido då den tar ett tag. Puerto prinsessa har inget speciellt till centrum eller så så perfekt att bo intill flygplatsen som vi gjorde. 
 
Tyvärr går det inga direkt flyg mellan Puerto prinsessa och Boracay vilket är konstigt men med lite reserch hittade vi att man kan flyga till Iloilo och därifrån hyra minibuss till Caticlan för båt över till Boracay, också det en resa på ca 5 timmar. Vi bokade med Bennch Tr ansport Services- för 3800 pesos. Även det en uff resa på dålig väg så var tur att vi hade en mellandag i PP. Men sedan väntade en veckas slapp i Boracay och en lättare resa tillbaka till Manila så måste säga att allt var värt det och funkade ändå bra. Bättre och billigare än att mellanlanda i Manila vilket kändes helt fel. Ja det är inte bara att resa i Filippinerna och småsaker som är viktiga vid plannering är i bland svår att veta därför hoppas jag detta kan hjälpa vid framtid planering åtminstonde gör det de för min egen del så detta en bra utgångsmall inför framtida resor för jag vill gärna tillbaka. 
 
Nu är äntligen min summering av Filippinresan helt klar. Jag har rest en hel del och kan lugnt säga att jag rekommenderar Filippinerna varmt på många sätt: Bra väder, god mat, billigt, vackra stränder, lagom tempertur i vattnet, trevlig befolkning och mycket att välja på! Ja toppen men andra ord liksom vår resa. Har ni frågor hör av er så hjälper jag gärna till!
 

Kommentera inlägget här :