Mer i från Hoi An, Vietnam

Ledsen att det dragit ut på tiden med fortsättningen i från Hoi An och allmän dålig uppdatering här på bloggen. Men här kommer iaf en snabb redogöring av sista tiden och fortsättningen av Hoi An med mer bilder.
 
Det har varit fullt upp den sista tiden med sigtseeing, jobb och pluggande då jag haft en tenta till kursen jag läser. Har en uppsats kvar att lämna in men den har jag valt att vänta med då vi är inne på sluttampen av touren I Asien innan break så tar nya tag med kursen när jag kommer hem till Sverige och sattsar på att njuta av sista tiden i Asien istället. Vi har precis varit i Penag, Malasia och är nu i Bangkok, Thailand fram tills vi slutar 5 April. Jag och Matvey stannar sedan till 14:e April i Thailand för lite semester innan vi flyger hem. Som det ser ut nu är vi lediga fram till slutet av Maj om inget breakwork kommer i mellan. Vi tourar sedan Australien och Nya Zealand över sommaren, vilket är det sista av detta kontrakt. 
 
Sista veckan i Vietnam var vi ledia men då reste vi inget utan stannade i Ho Chi Minh som faktiskt är Vietnams största stad så ingen risk att bli uttråkad + att vi gjorde lite dagsutflykter. Jag pluggade en hel del med sedan firade jag min födelsedag där som helt gick till en må bra dag med manikyr/pedikyr, gym, pool, 3 timmar spa, middag och avslutades med lyxdrinkar på en jätte trevlig bar. Sedan var det Singapore i 2 veckor som stod på schemat och därifrån flög vi till Penang, Malasia för en vecka. I går kom vi till Bangkok, Thailand som är sista veckan av Asien touren. Allt är bara bra och det är väldigt mycket jag får vara med om just nu därav svårt att hinna med uppdateringen... Men kommer allt eftersom och ni har nu lite koll på läget iaf=)
 
Här kommer det sista i från HoI An och lite mer bilder.
Inga ord behövs utan det är bara Wow....
Hoi An är lite av Vietnams Venedig med mysiga gator och kanaler i staden. Mysigt både dag och kväll då det på kvällen är fullt av lanterns när det är mörkt som lyser upp hela stadens alla gator. Love it!
Självklart passade vi på att äta massor av gott när vi vari Hoi An. Jag har aldrig riktigt ätit vietnamesisk mat innan så hade inga direkta förväntningar men måste säga att det finns mycket gott. Älskar alla färska kryddor de använder och serverar till de flesta maträtter. Nedan några smakprov av maten vi åt:
Det finns något som heter Báhn Mì, en fylld baguette med massor av gott som de oftast säljer överallt på gatan från stånd. Jag hade läst om tips på tripadvisor och då rekommenderades detta stånd som faktiskt har en liten lokal med bord. Den hade jätte bra recentioner och kan inte mer än att instämma med dem. Det var så himla gott! Jätte populärt för medans vi satt och åt såldes hur många som helst så verkar vara väldigt känt bland alla turister. Som sagt stånden finns överallt men detta var toppen då du även kunde sitta ner och äta! Det var så gott att jag var tillbaka för lunch sista dagen.
Kombinationen av allt gav en otroligt god smak med speciella kryddor som smälte i munnen.
 Såhär ser en Báhn Mì ut färdig. En baguette kostar bara ca 7 sek så jätte billigt och gott!
Självklart blev det en hel del kaffe med då vietnamesiskt kaffe är något speciellt. Det är mycket starkare och ofta dricker det kaffe med kondenserad mjölk. Faktiskt väldigt gott om man tar en iskaffe då det söta passar bra i hop med den annars väldigt starka kaffe smaken. Dock är det som sagt starkt så höll mig i från kaffet när vi jobbade annars hade jag något skakat sönder på isen...Dock blev det som sagt några koppar i Hoi An där det fanns flera mysiga fik som detta ovan. Där satt vi och hade det bra ett bra tag!
HoI An Roastery ett mysigt fik där de rostar kaffebönor själv. Så trevligt att vi var dit 2 gånger=)
Hola Taco, hade jag också läst om på tripadvisor och instämmer helt med de recentionerna med. En enkel mexikansk meny med utsökta smaker som smakade extra gott efter all vietnamesisk mat. Vi åt lucnh här en dag.
Något jag åt väldigt ofta var deras sallader. Både mango och papaya salladerna var utsökta, intressanta smaker och annorlunda. Väldigt frächa och smkade lika gott till lunch som middag. Här en papaya sallad med lax till och självklart färsk juice. Love it!!!
Sista kvällen passade jag på att äta något känt för just Hoi An. Deras huvudrätt är Cao Lau, nudlar blandade med böngroddar, krutonger, grönsaker och köttstrimlor på toppen. Det är rätten till vänster. Sedan blev det de vietnamesiska pannkakorna igen då jag gillar dem och självklart färskpressad juice, här passionsfrukt som var väldigt populärt i Vietnam. Allt detta på en mysig restaurang vid vattnet kostar ca 40 kronor.
 
Det som är så himla bra med Hoi An är att allt finns och du kan ha en perfekt semester med lite av allt. Massor av restauranger/fik, mycket kulturellt och historia finns, shopping i massor och då framförallt specialtillverkade kläder och naturen är nära i form av både havet och landet med odlingar av olika slag. Så ja det finna något för alla och enkelt att hinna med allt då allt finns inom några kilometerns avstånd och man cyklar lätt överallt. Vi var i Hoi An i 5 dagar och hann med lite av allt.
Det blev bara en halvdag på stranden då det var lite för kyligt. Vinden blåste så var skönare att ligga vid vår pool som var underbart vacker medan stranden var lite sådär. Har sett bättre stränder och det fanns mycket annat som lockade mer i Hoi An men ändå härlgit att möjligheten finns.
Vi cyklade massor, här ute på landet genom odlingar.
 
 
Vi betalde aldrig för museum eller inträde till några tempel eller så utan var nöjda ändå. Men tog några kort iaf av de som verkade lite historiskt och kulturellt=)
 
Japanese covered bridge, dag och natt.
 
 Vi var även till den lokala marknaden där allt i matväg såldes.
Ingång till markanden.
Inne i marknaden.
Kött i massor
Fisk i massor
Grönsaker i massor
Kycklingar=)
Älskar gatorna i Hoi An med massor av lanterns.
Finns massor av lanterns!
Finns så många gator och gränder att man lätt går vilse, men så mysigt!
Detta var en restaurang jag läst om men som tyvärr var stängd när vi var dit...Vem vet kanske en annag gång..Som sagt vi hade det underbart i Hoi An och rekommenderar det varmt!
 

Kommentera inlägget här :