Philadelphia!

Ja jag har glömt att berätta att vi tåg tåget till Philadelphia i tisdags och utforskade den staden då det bara ligger 50 min från oss. Det var en mycket trevlig stad, påminner lite om Europa då man kan gå runt i staden och se allt, ja många städer i USA har inte så mycket att se + att man alltid måste ha bil då allt är utspritt. Vi han med mycket och hade en toppen dag! Vi såg bla följande:

- Såg Liberty bell, en symbol för amerikanska självständighetsförklaringen, klockan ringdes 8 juli 1776 när den lästes för allmänheten för första gången.

- Chinatown
- Independence hall, både självständighetsförklaringen och den amerikanska konstitutionen debatterades och antogs här

- åt Philly cheesesteak, det kommer här i från och är en snabbmat från 1930-talet som består av rostat bröd med strimlat kött i och ofta ost, paprika, lök och svamp.

- Elfreth´s alley som är en bostadsgata i old town, en av de äldsta kontinuerligt bebodda gator i landet, 2 hus är öppna till allmänheten för att visa den 300-åriga historien och 1700-tals liv
världens mysigaste gata!
- Betsy Ross house, här gjordes den första amerikanska flaggan

Ännu en Hard rock café jag sett..=)

Tyvärr inga bilder då jag måste sova, tidag morgon i morgon med 3 shower + att internet är för långsamt. kanske kommer någon senare annars ligger hela albumet på facebook.

Trevlig helg på er alla!

Kommentera inlägget här :