New Orleans, LA!

Här kommer äntligen lite härliga foton i från vår minisemester till New Orleans då mamma och pappa var och hälsade på.. Det var allas första gång där och måste säga att det är en annorluda amerikansk stad med massor av personligheter och konst och musik av alla dess slag. Det är alltid underhållande på gatorna på alla sätt och vis!
 
Dag 1:
Vi bodde på ett jätte bra hotell i French quarter inte långt i från kända Bourbon street. Vi började med att äta kända Po boys på mothers till lunch innan vi gick till Jackson square och drack kaffe och åt bignets på Cafe Du Monde.
Mothers
Promenad mot Jackson square
Efter lunch och fika var vi full av energi och utforskade Jackson square där bla. St. Louis Cathedral finns.
Efter det gick vi till Louis Amstrong park en sväng innan vi började utforska Bourbon street där det bjöds på personligheter på en gång! 
Efter lite vätskepaus knallade vi hem till hotellet där det var happy hour med mat och avslutade kvällen med en sväng till outlets men ingen jätte succe till shopping blev det..Sängen lockade mer efter en lååååååång dag!
 
Dag 2:
Efter frukost tog vi street car till City park där vi promenerade ett tag innan vi bytte street car och besökte en kyrkogård. Låter kanske konstigt att besöka en kyrkogård men det är faktiskt en turist attraktion i New Orleans. Såhär står det på internet: 
Only in New Orleans, which is unique in so many ways, could cemeteries be major tourist attractions. However, because the city is built on a swamp, the deceased have to be buried above ground here in elaborate stone crypts and mausoleums. Over time the cemeteries, with elaborate sculptures and other decorative artwork embellishing the tombs, have come to come to resemble small villages. They are known by the nickname of “Cities of the Dead.”
Streetcar i New Orleans
City park som är 50% större än central park i New York.
La fayette cemetery No. 1
 
Därefter var det lunchdags som blev på Hard Rock cafe. Följt av ett besök på French market. Efter det blev det en liten powernap på hotellet innan happy hour och middag. Mamma, pappa och jag avslutade det hela med en drink på carousel bar som beskrivs såhär på hemsidan:
The famous Carousel Bar & Lounge in Hotel Monteleone is a long-time favorite New Orleans hotspot. The classic New Orleans hotel bar is the city’s only revolving bar. For decades, it has lured guests in to take a spin on the 25-seat, bright, circus-clad Merry-Go-Round. This year, Vogue Living named our bar one of the Top 20 Bars in the World.
Familjeskål=)
 
Dag 3: 
Efter frukost blev buss tillbaka till Biloxi, MS där det var dags för vår första show för veckan. Jag och Matvey är nöjda liksom mamma och pappa får jag hoppas=) 2 intensiva dygn men fler minnen för livet!
 
 
 

Kommentera inlägget här :