Kapitel 2, Sydkorea!

Ja då var det dags att börja kapitel 2 i boken om vi nu ska kalla denna tour för en bok. Man brukar ju säga att hela livet är en bok som består av flera olika kapitel men jag tycker även att denna touren kan delas upp i kapitel då den är väldigt lång och vi besöker många olika länder så blir stora kontraster, särskilt när vi faktiskt är i varje land en längre tid. Japan i 3 månader och som sagt nu Sydkorea i 6 veckor.
 
Tänk att vi var i Japan för bara en vecka sedan och avslutade första delen av touren där och nu har vi helt kommit in i livet som sydkorean och det känns helt vanligt. Snacka om att man anpassar sig snabbt! Resan till Seoul gick bra, en kort flygning på ca 2 timmar. Vi bor på ett nytt hotel som heter GLAD, mitt i ett affärsområde. Hotellet är jätte fint, frächt och mordernt så det är härligt. Inredningen känns som att det skulle kunna vara min egen lägenhet vilket är toppen då vi ska bo här i 6 veckor. Ja vi är först lediga i 2 veckor sedan har vi show i 2 veckor och avslutar med 2 veckors ledigt innan vi flyger vidare till Kina. Vi har valt att inte göra något speciellt varken de första eller sista 2 veckorna vi är lediga så vi har massor av tid att utforska Seoul som är gigantiskt stort (se fakta ruta nedan hämtat från wikipedia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Seoul). Kände att vi är rätt trötta från mycket showande i Japan och vill gärna utforska Seoul ordentligt då vi bara var här som hastigast för 2 år sedan (hade problem med visum i Filippinerna så vi blev kvar i Manila längre och kom bara lagom till jobb till Seoul). Jag har lite som princip att varför betala pengar och ta tid för att se något annat om jag ändå inte sett platsen vi är på och det finns saker att se och göra där. Seoul är som sagt gigantiskt och det finns massor att se/göra här och vi kan ev. göra lite dagsutflykter om vi skulle känna för det. Vi ser så mycket hela tiden och är alltid på resande fot att i bland är det skönt att gå ner i varv (nog för att det nästan är svårt i Seouls höga tempo) och ha tid för en vardag. Vi bor jätte bra med god frukost så skönt att kunna ta vara på det och leva ett lite mer "vardagligt" liv och ha tid för annat som annars kommer åt sidan. Samt älskar vi att kunna gymma massor så vi har köpt gymkort på ett gym intill samt går jag också på en yogastudio där jag köpt kort och finns det en stor bra park att springa i så skönt att ha massor av tid och ork att träna annat.
 
Men som sagt det blir ingen tråkig vardag eftersom vi faktiskt bor i Seoul som är en cool stad och det finns mycket att se och göra här. Men det blir ett annat tempo när man har massor av ledig tid och man måste inte vara ute på sightseeing hela tiden utan kan göra det man känner för och ändå hinna med träning/vila och annat. Som sagt det är enkelt att fördriva tiden om jag säger så men jag klagar inte utan vi har det toppen!
 
Kommer så småningom att börja berätta om Seoul och dess olika distrikt men som sagt vi har inte stressat med sightseeingen utan vi tar lite eftersom. Seoul är så himla stort att det lätt tar minst 30-60 min att ta sig någonstans fast att vi bor centralt och man blir helt slut direkt man ger sig i väg med tunnelbana och trängseln med alla människor.  Så med all träning och ett lugnare tempo hinner och orkar man inte i väg så mycket så tur att vi har tid att ta oss igenom allt. Har mest läst och förberett vad jag vill se och göra här och planerat vad som passar bra i hop att göra vid ett tillfälle för att spara tid när det är dags.
 
En stadstjej är jag men INTE en storstads tjej, det är något som är säkert! More to come!
 

Seoul, alternativ stavning Söul, är huvudstaden i Sydkorea. Seoul är, förutom Sydkoreas största stad, också en av världens folkrikaste städer med nästan 10,5 miljoner invånare i staden och 25 miljoner invånare i hela storstadsregionen. Det inkluderar städerna Seoul och dess hamnstad Inchon samt omgivande satellitstäder i Gyeonggiprovinsen. Inom storstadsområdet bor cirka hälften av Sydkoreas befolkning.

Seoul är ett globalt finans-, teknologi- och kulturcentrum och brukar även räknas som en global stad. 2008 låg den på plats nio på listan över världens bästa finansstäder 2008.[5] Många internationella företag, som LGSamsung och Hyundai, har sina säten i Seoul. Det är världens femte dyraste stad att bo i och den näst dyraste i Asien1988 hölls här olympiska sommarspelen. Seoul var även en spelplats för fotbolls-VM 2002.

Kommentera inlägget här :