Saitama!

Efter Matsumoto var det Saitama som gällde. Det är en ny stad som inte funnits så länge, ligger ca 30 km utanför Tokyo. Det finns inget speciellt att göra där så man passar på att åka in till Tokyo i stället. Vi hade 2 lediga dagar i Saitama varav den första regnade det hela dagen. Vi brydde oss inte om att åka in till Tokyo förrän senare på kvällen eftersom vi redan varit där flera gånger och sett det mesta av sightseeing och inte jätte roligt att gå omkring och bli blöt. Det passade perfekt med något annorlunda så det blev nämligen en sväng till en robot show. Det är en relativt ny show som innehåller all slags ”craziness”. Jag har aldrig sett något liknande och det kan bara ses i Japan... Kolla in länken nedan för en ide vad det handlar om för det är svårt att förklara... Det är inte min typ av show men var ändå coolt då det är så typiskt Japan och jag gillar att upptäcka nya annorlunda saker med.

 

Vi stannade till på en bar/clubb en stund efteråt för att passa på när vi ändå var i Tokyo men mycket mer än så blev det ej...rätt nöjd av Tokyo och lite drygt att måsta passa tågtid för att komma tillbaka till Saitama då tågen inte går hela natten.

 

Andra lediga dagen i Saitama var vi 4 tjejer som var in till Tokyo för att bli geishas för en dag. Det var en full makeover där de sminkade oss, klädde upp oss som geishas och sedan avslutade med photoshoots. Det var en upplevelse och ett minne för livet men tack och lov att jag inte är en Geisha för det var inte lätt. Tar tid att få på sig allt och kostymen är tung och jobbigt att flina utan att visa tänder (det får man inte göra som geisha). Såhär ser jag ut som geisha:

 
Jag, Stina, Sarah och Nicola 
 
Efter vår geisha makeover stannade jag och Stina kvar en stund i Tokyo då det visade sig att vi var i Ginza som är ett av huvudshopping distrikten i Tokyo. Strosade mest runt och sög in det sista av Tokyo. Hittade utsökt bryggt kaffe på ett ställe som det blev 2 koppar av då det var så gott! (Inte alltid så lätt att hitta ställen med bra kaffe så när man gör det gäller det att passa på!) Efter det hemfärd till Saitama och packa för resdag nästa dag till Hiroshima, vår sista stad för denna Japantour. Kommer om det i nästa inlägg!
Detta ställer säljer bara kaffebönor så inget fik men de har dagens brygg för bara 100 yen (ca 7kr) och det var så gott att vi kom tillbaka för en till kopp=)
Me and Stina in Ginza=)

Kommentera inlägget här :