Snow monkey park!

Min andra utflykt från Matsumoto gick norrut mot Nagano och Kusatsu. Snälla Yuka som är japan (gör breakwork med oss) hade bil och tog oss på denna utflykt som inte hade varit möjlig utan bil då vi körde genom berg och dalar... Vi började med ett stop i Yamanochi town och besökte snow monkeys. De lever vilt där och kommer ner till denna park för att bada i de varma hotsprings (framförallt på vintern när det är kallt men vi såg dem bada även nu=)). Jag har aldrig sett så många apor på en och samma gång och de är helt tama och springer runt hur som helst. De är snabba när de springer så gäller att passa sig. Lite obehagligt om man får för mycket ögonkontakt med dem...Parken i sig är rätt liten men vi var där på morgonen innan det var för mycket folk så perfekt för att kunna ta kort. Naturen runt parken är väldigt vacker. Man känner ett härligt lugn och får fjällkänsla, underbar upplevelse! Bilder nedan:
 
På väg mot parken.
Detta är ett onsen för människor precis vid ingången till parken. Aporna är som sagt vilda så lätt hänt att man får ett besök i vattnet av en apa som nedan...
Apor i porträtt nedan=)
Massor av apor i alla storlekar.
Om man inte är för rädd kan man komma aporna nära=)
Jag och snälla Yuka=)
Vi såg aporna bada=)
Såhär såg parken ut.
 
Efter snow monkey park körde vi genom bergen mot Kusatsu, en hot spring town. Vi stannde till i Sun Valley och åt lunch, typisk japansk mat och kaffe blev det som smakade gott.
 
Väl framme i Kusatsu började vi med ett besök på det bästa hotell/resorten i Kusatsu med det andra bästa onsen i Japan. Det var som vanligt super skönt med lite avkoppling. Efter det åkte vi in till byn Kusatsu ( ca 6500 invånare) och strosade runt lite och åt middag innan hemfärd till Matsuoto. Kusatsu ligger 1200 meter över havsnivå i bergen i Gunma prefektur och är känd sedan många decenier som japans mest kända hot spring resort. De finns stora mängder hot spring vatten av hög kvalitet som sägs bota alla sjukdomar utom "kärlekssjukan". Det är en jätte mysig liten by som påminner mycket om en fjällby. Här är lite bilder i från Kusatsu.
Hotspring mitt Kusatsu.
Yuka, jag, Nicola och Maria.
Yukemuritei Asiyu (foot bath). Allmänt fotbad mitt i centrum.
Till middag blev det soba nudlar, en speciell slags nudlar som är känd för Nagano distriktet. Nudlarna är tunna bruna gjorda av bovete och serveras kalla och doppas i varm buljong.
 
Tack så jätte mycket Yuka för denna dag. Det var toppen så himla glad att jag fick chansn att uppleva allt detta! Kommer gärna tillbaka i framtiden, gärna vintertid så jag kan testa skidåkningen =)
 

Kommentarer :

#1: Sandra B. En annorlunda reseblogg

Vilka fina bilder på aporna!

skriven
#2: Mamma.

Vilken underbar dag och fina upplevelser Yuka bjöd er på :) Fina bilder och fina minnen Gumman!!!
Massor av kramar från mor o far <3

skriven

Kommentera inlägget här :